5+4 týden, ale na UTZ nic není vidět. Máte podobnou zkušenost?

vanoce2023
3. led 2024

Ahoj holky, dnes jsem byla na prohlídce. Sestřička mi vzala krev a že jestli vypíšeme průkazku a já jsem hned řekla, že ne, že počkáme a ona že dobře, tak po prohlídce, nakonec na ni již ale nedošlo. Na ultrazvuku ale paní doktorka nic neviděla. Jen zvýšenou sliznici. Jsem 5+4 týden. Testy pozitivní. Prsa bolí a jsou větší a tvrdá. Mám přijet znova za 4 dny a uvidí se, to už tam něco být musí. Ale prý nemůže vyloučit i mimoděložní. Holky, já mám takový strach. A už se cítím netěhotně, i když zároveň si moc přeji, aby se v pondělí něco ukázalo…Jak jste na tom byly vy prosím?

lencaa11
3. led 2024

@vanoce2023 myslím že je úplně ještě brzo 5+4 tam nemusi nic proto se má chodit až na 7tt-8tt to už je vše krásne vidět takhle zbytečně se žena stresuje určitě se v pondělí ukáže času je pořád až až..

vanoce2023
autor
3. led 2024

@lencaa11 No paní doktorka vypadala taky nešťastně, tak se bojím o to více. Je to vymodlené. Po 5 letech. Myslím, že mě ale přestaly prsa i bolet trochu. Nebo si to vsugerovávám. Mám veliký strach. Čekám na pondělí…A budu doufat.

vanoce2023
autor
3. led 2024

Dělala jsem si 23.12. test Clearblue a ukázal tohle:

vanoce2023
autor
3. led 2024

Dnes je 03.01., je opravdu možné, že je ještě brzo? Strašně se bojím, moc si přeji, aby se nám ukázalo.

ileni
3. led 2024

@vanoce2023 u Dr jsi byla moc brzo, chodí se až dyl. Potom se takhle stresuje. Za ty 4 dny pravděpodobně ještě neuvidí ani srdíčko a bude další stres... Podle testu ovulace proběhla někdy mezi 9 a 16 prosincem, to je na kontrolu strašně brzo

slecnami
3. led 2024

Mně je teda spíš divné, že by tě doktorka sama neupozornila, že v tomto týdnu není nic pořádně vidět a ještě "doktorka vypadala nešťastné"?! U nás se mi objednává až na pozdější týden, právě z tohoto důvodu. Moc nechápu smysl toho, že za čtyři dny máš přijít znovu. Moc držím pěsti, aby to vyšlo, ale to stejně kontroly ultrazvukem nezajistí, tak prostě hodně štěstí a vydrž ... 🤷🍀❤️

vanoce2023
autor
3. led 2024

@slecnami V roce 2019 jsem musela na revizi, plod nerostl. Tak asi proto mě objednala tak brzo. Ale stresuji se teda hodně i manžel a všichni kolem mě. Ale plno žen, co si čtu diskuze, tak už mělo alespoň černou tečku apod., ale já nic. Nezbývá mi než čekat. Ani nevím, jak vysoké mám HCG, výsledek mi řekne taky v pondělí.

vanoce2023
autor
3. led 2024

A ještě před týdnem mi tam něco viděla, a změřila to na 2mm, dnes to tam nebylo, ale změřila zase něco o vel. 3mm, tak já opravdu nevím, prý si není jistá, zda je to, to, co má být…Achjo.

klokanka31
3. led 2024

@vanoce2023 Nechápu proč tě objednávala tak brzo...Je to akorát o nervy. Já když byla potřetí těhotná, tak mě teda taky chtěli vidět brzo, protože poprvé to bylo mimoděložní, ale odmítla jsem to s tím že to necháme až na 7.tt aby bylo něco vidět. Proč se nervovat dřív...

vanoce2023
autor
3. led 2024

@klokanka31 No nervuji se moc a budu až do pondělí. Ale spíše to cítím, že to nedopadne dobře…Nevím, ale nějak to cítím. Achjo. Myslela jsem, že když jsem 5+4 týden už tam něco musí být vidět, ale ne.

vanoce2023
autor
3. led 2024

Třeba už mi to i zaniklo, a jak rychle to skončilo, tak to zaniklo, ale kam by to šlo, nekrvácím … nic.

klokanka31
3. led 2024

@vanoce2023 Ono potrat není hned, ale nemysli na nejhorší...

vanoce2023
autor
3. led 2024

@klokanka31 Nechci na to myslet, ale i tak na to myslím. Uvidíme v pondělí.

vanoce2023
autor
3. led 2024

Je hrozný, když člověk na něco čeká tolik let, potom se to stane a to ještě před Vánoci a začne se těšit a radovat a potom jde na utz a nic…prostě nic. Vysoká sliznice, testy pozitivní, ale na utz nic a nezbývá než čekat, co bude dál. Doktorka se ale opravdu netvářila, řekla, že je důležité, že se to stalo a i když to nedopadne třeba tak se to může opakovat. Prostě mi připadlo, že už ví, že nic, jen chce počkat a nechat mě v tom ještě.

marketa1218
3. led 2024

@vanoce2023 Ahoj, u mě to bylo stejné. Pozitivní testy, na utz nic. Jenomže hcg už bylo 1000 a to vidět být už něco má. Hlídali jsme zda to nebude mimodelozni, každý druhý den krev i utz. Stále nic, pak najednou hcg začalo pomalinku klesat a já silně začala krvácet. Tohle se mi stalo 2krat 😪. Oplakala jsem to hodně, ale zároveň se mi i ulevilo, že tělo se vycistilo samo. Moc moc držím pěsti, ať to není tvůj případ. Třeba je vážně jenom brzy.

vanoce2023
autor
3. led 2024

@marketa1218 😢😢😢 To je hrozný.

vanoce2023
autor
3. led 2024

@marketa1218 Třeba je brzy, třeba…

klokanka31
3. led 2024

@vanoce2023 Já ti rozumím, já čekala 12 let. Ale neboj, i kdyby tohle nedopadlo, tak se určitě zadaří znova 🍀🍀

vanoce2023
autor
4. led 2024

Dnešní test, čárky jako hrom. Přeci, kdyby to ocházelo, nemohou být takové dálnice? Nebo kdyby se tam něco nedělo ne? …

lencaa11
4. led 2024

@vanoce2023 úplně zbytečně se stresujete test vám neřekne zda je tt ok či ne to vám řekne až lékař na další kontrole byla jste moc brzo dala bych si nohy nahoru - čokoládu a klid tělo a mimco ví co má dělat stresem ničím nepomuzete stejně se stane co se stat má ať v dobrém či špatném držím palce ☘️🫣

vanoce2023
autor
4. led 2024

Teď si čtu, že HCG se drží i po revizi třeba měsíc než klesne. Takže testovat je teď opravdu zbytečné. Je to strašné. Ta nejistota. To čekání. Ale prsa pořád bolí a jsou tvrdá, ale to může být i Utrogestanem. Zavádím 2 tabletky na noc. Panebože, jak já si přeji, aby tam něco bylo vidět v pondělí…❤️🙏🏻

lisymbia
4. led 2024

Ahoj ja úplně chápu ze si z toho na nervy ale opravdu muže být moc brzo, i když si myslíš ze víš kdy byla ovulace nevíš jestli se mimčo uhnízdovalo 6 dnů nebo 10. A v takovém skorem stadiu na každém dnů záleží. Ja sem se vyděsila v 7tt na pohotovosti kde doktorka řekla ze gestacni vak je prázdný a vypadá to na neprosperujici těhotenství. O 2 dny můj doktor viděl fazolku úplně v pořádku. Taky záleží jak moc dobrý stroj mají k dispozici, starší jsou slabší a nemusí vidět. Moje doktorka neřešila asi velikost ani srdíčko ani nic jenom přítomnost protože je na všechno brzy, objednala mě o další 2 týdny. Tak se zkus trochu upokojit vím ze ti není jednoduchý ale všecko je jak má, všecko má svůj čas a stresem si nepomůžeš 🍀 držím palce ať je všechno v pořádku

vanoce2023
autor
4. led 2024

@lisymbia ❤️🙏🏻 Děkuju moc!

katousek4
11. led 2024

Ahoj, jak to dopadlo?
Já jsem dnes 5+4tt. Na utz je vidět bublina odpovídající 5+4..

lucittta
17. led 2024

Tak jak to dopadlo? Já dnes dvě dutinky a dle ms jsem 5+4tt. Byla jsem takto brzy, protože jsem měla 3 měsíce objednanou prevenci.

sojca
26. led 2024

Jsem na tom podobně.Teď jsme prijeli od doktora. No a moc dobré zprávy nemám, takže jdu na ultrazvuk příští čtvrtek. Nic tam totiž v děloze neviděl, tak když to do čtvrtka nevyroste musím na operaci. Řekl mi že je to 50 na 50. Buď je miminko mladší a nebo se přestalo vyvíjet. Přitom dle poslední MS bych měla být 6+6tt 🤷‍♀️

klokanka31
26. led 2024

@sojca No a nemůžeš to mít mimoděložní? 🤔

sojca
26. led 2024

@klokanka31 O tom nic neříkal 🤷‍♀️

katousek4
26. led 2024

Nechci strašit… Asi bych se bala mimodelozniho, když tam nic neviděl… já měla od 5tt bublinku a v 6+2 už srdíčko. Drzim ti palečky.

sojca
26. led 2024

@katousek4 On mi řekl, že je to 50 na 50. Že se klidně mohlo stát, že ovulace byla později a ten plod je zkratka malý. Za 6 dni jdu znova a uvidí se. Raději bych slyšela, že tam něco vidí, ale muže se stát i to nejhorší a nic tam nebude. Je pravda, že pozitivní testy jsem měla až cca 8-10 dni zpoždění.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru