5. tt. Jak dál postupovat ?

reeeza
15. srp 2024

Ahoj holky,
Dnes jsem 10 dní po KETu 6ti denní blastocysty. Je to jako 16dpo.

A teď co dál?? Musím zajít na krev, kfyž je test hezky pozitivní? Nebo se prostě jen objednat třeba na 6tt - 8tt ultrazvuk stačí?

katezina11
15. srp 2024

@reeeza Ak máš pochybnosti, pre svoj pokoj v duši si kľudne môžeš aspoň 2x (obdeň) zájsť na krv - videla by si či sa hcg zdvojnasobuje ako má. Ak si v kľude, stačí sa ti objednať na kontrolu ku gyn 🙂

lencaa11
15. srp 2024

@reeeza zašla bych aspoň 2 krát na krev a objednala se k lékaři

martina0888
15. srp 2024

@reeeza V CAR ti nenapsali do zprávy, co máš dělat dál? Já mám ve zprávě od KET přesně datum kdy mám jít na krev a v případě pozotivity se mám objednat na ultrazvuk...

reeeza
autor
15. srp 2024

@katezina11 já zatím vidím, že mi test den ode dne sílí, takže vím že hcg roste. Jsem celkem v pohodě 🙂
Problém je že tady blbý test krve stojí €80😅

reeeza
autor
15. srp 2024

@martina0888 oni mi nejdřív napsali že mám poprvé testovat 12dpt. Ale já měla pozitivní tt už od 4dpt a od té doby čárka sílí, čili I bez testu krve mě už zaevidovali jako těhotnou.
Řekli že chtějí ultrazvuk 6tt a 12tt. Ale už teď jsem 4+4 což je 5tt, utz 6tt nestihnu zařídit. Tak chci aspoň 7, 8tt

katezina11
15. srp 2024

@reeeza tu to vidím za necelých 300kč 🙂 rovnako som platila aj na SK - nejakých 12-13€ ako samoplatca. https://www.eshop-synlab.cz/hcg/ Ono zo začiatku je pekne vidieť že test silnie, len potom sa už podľa toho nedá orientovať lebo nemá kam silnieť.

martina0888
15. srp 2024

@reeeza Aha, tak každý CAR to dělá jinak....

reeeza
autor
15. srp 2024

@katezina11 tady bohužel za €80 😭😭

reeeza
autor
15. srp 2024

@martina0888 asi jo, ještě si to pro jistotu ověřím, jestli jsem nic nepopletla 🙃

hennrietta
15. srp 2024

Tak mě teda v CAR řekli, že mám po 2 týdnech od KET zavolat výsledek. Měla jsem pozitivní test a za další 2 týdny jsem šla na ultrazvuk a bylo potvrzeno srdce. Potom jsem byla předána do péče ke svému gynekologovi.

squezy
15. srp 2024

@reeeza objednej se na 7tt-8tt,na krev nechod. Takhle by se těhotenský test fakt nespletl 🙂 Gratuluju!

junetule
15. srp 2024

@martina0888 Me taky hned po ket dali informace, co mam a nemam delat plus datum, kdy mam prijit na krev. Domaci test je nezajima. Po pozitivnim vysledku z krve me cekal ultrazvuk, cca za 14 dni dalsi a kdyz bylo potvrzene srdicko, teprve pak me propustili do pece meho gynekologa.

reeeza
autor
15. srp 2024

Ono je to u mě zřejmě jinak, žiju v zahraničí, vždy jsem dojela jen na pár dní na ket. Stačili jim pozitivní testy, pak chtějí utz 6tt a 12tt🤷‍♀️

rosalindamelinda
15. srp 2024

@reeeza Tak gratuluji reeezo, ty už ses snažila docela dlouho-několik měsíců nebo let?, vybavuji si tvoje nejrůznější diskuze o snažení a různých pokusech, jak jsi řešila pořád léky apod. Konečně jsi došla k vytouženému cíli 🙂)))))) ať je všechno v pořádku 😉

junetule
15. srp 2024

@reeeza jaj, jen 6tt a 12tt? Tak to nevim, jestli bych zvladla diky tomu, co vse jsme podstoupili, nez jsme se dockali tehotenstvi, ktere prospiva. Byla jsem rada, ze jsem hlidana. Nicmene moc gratuluji a hlavne, at je vse v poradku ✊🙂

reeeza
autor
15. srp 2024

@junetule no ty pozdější ultrazvuky, o těch už kliniku nemusím informovat, ale samozřejmě jich budu mít víc 🙂. V prvním trimestru 6tt a 12tt, v ČR to tak je taky běžné, nebo jsou častější?
Ještě zvažujeme NIPT myslím v 10tt, tam bude taky ultrazvuk (v minulém těhu právě při něm zjistily tamlklý potrat :( )

junetule
15. srp 2024

@reeeza ja mela ultrazvuk tyden po pozitivnim testu z krve, pak 8tt take jeste na klinice. Pak teprve mi lekar dal papir do predani pece k memu gynekologovi, tam jsem mela pri prevzeti do pece dalsi ultrazvuk. Bohuzel tyden na to jsem zacala spinit, takze znova muj gynekolog a hned vysetreni, zda je vse v poradku, ascorutin moc nepomohl, tak jsem za par dni jela v noci do nem a tam na ultrazvuku zjistili hematom, tak jsem si tam polezela. Mozna jsem moc citliva, ale po tom, co jsem mela minuly rok 2x ZP jsem rada, ze se na me koukne lekar kdykoliv. Pak mi dost ke zklidneni pomohl angelsounds, kdy jsem srdicko slysela od desateho tydne. Jinak bych se zblaznila strachem. Ted jsem 24tt a porad kontroluji pro klid duse 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru