Ahoj holky, jsem vystrašená. Poslední MS 13.12. příznaky pozoruji od začátku ledna, pozitivních testů jsem měla mraky. Byla jsem na první kontrole 1.2., (kdy jsem měla být podle MS 7+1), ale na ultrazvuku jen dobře tonizované plodové vejce bez známek plodu. Podle velikosti to vypadalo na 4+5tt. Test hCG z krve vyšel pozitivní, tak jsem byla na kontrole znovu 8.2. - stále na ultrazvuku pouze prázdná dutinka a dle velikosti vypadá na 5+0tt (viz. foto). Byla jsem tedy znovu na krvi a tentokrát znám hodnotu hCG - 4962,5. Paní doktorka mi to volala s tím, že to nevypadá dobře a zítra musím přijít zase. Hodně mě vylekala.
Máte prosím někdo zkušenost a můžete mi říct, co se pravděpodobně děje? Ráda bych šla zítra na kontrolu alespoň trochu psychicky připravená.
Děkuji!
K.
@kristynka410 moc mě to mrzí, to vypadá na zamlklé těhotenství (také jsem prodělala) držím pěsti, ať se stane zázrak ❤
@kristynka410 holky bohužel mají pravdu... já toto měla přesně v září... příznaky jsem měla jen asi par dni po termínu ms pak vše přestalo, únava, žádná bolest břicha na ms, nic, jen me bolely prsa, ale mě to nedocházelo...hodnotu hcg jsem měla 5900 týden po zpoždění a už se nenasobilo jak mělo. Je mi to líto ale připrav se ze ti neřekne dobře zpravy:/
@kristynka410 v zázrak bych nedoufala, nevyvíjí se jak má
Můj syn byl pozadu dokonce o 10 dní. Taky mi řekli,že to nevypadá dobře a že se to ukončí. Brzo mu budou tři roky. Ne všechno musí dopadnout špatně. Klidně mohla být ovulace později na to kdy byla MS bych vůbec nekoukala.
Šance,že to bude dobré tu je ❤️
@mortizany ale paní už by měla dnes být 8+1 pokud správně počítám a je jen 5+0 to neni zpoždění 10 dní, ale 3 týdny
@mortizany ale tady je zpoždění velikosti zhruba o 3tydny
Taky jsem to tak měla,zpoždění o 14dni,dokonce bylo i srdce a o týden později už tam nebylo, bohužel to vypadá na zamlklý potrat
Ahoj, ms jsem měla stejne jako ty, ale mam ji nepravidelnou takže ovulace posunuta, u doktora jsem byl minuly patek, jsem 5.-6. týden a na utz už je videt embryo se srdecni akci..hcg je nízké a po tydnu na utz beze změny, bohužel to nevypadá jako prosperující tehotenstvi...drzim palce
Pokud bys měla zrovna delší cyklus a pozdější ovulaci,tak by to nemusel být problém. Nepíšeš kdy jsi měla první pozitivní test.
Pokud ale na utz po týdnu není změna ( větší dutinka, viditelné embryo, srdíčko atd) tak to bohužel vypadá na zastavení vývoje hned na začátku. Pokud bys měla ovulaci normálně a pozitivní test cca měsíc od ms, tak v 7+1 už by mělo být vidět embryo i se srdeční akcí.
Zkusila bych ještě týden počkat, udělat další utz. Ale nevypadá to moc nadějně.
Drž se.
@nikishkaaaa taky mám těhu od MS rozdíl 3 týdny. Dle MS termín začátek února a dle UZ konec února. Dle soulože prostředek února,takže 3 termíny, 1 už je po.
@lucca35 ty jooo, tak to slyším prvně 😀 každopadně paní za týden vyrostlo o 2 "dny" naděje bych si nedělala 🤷♀️
Holky, moc vám všem děkuji za podporu! Ukázalo se, že sestřička mi špatně sdělila hodnotu hcg - ve skutečnosti to bylo 40 962,5 (přičemž týden předtím kolem 7tis) - takže dle hodnot vše v pořádku a rosteme. Na ultrazvuku pořád nic moc vidět nejde, jen pod jedním úhlem byl vidět krásný shluk buněk + plodové vejce se pořád zvětšuje. Za týden další kontrola, kde se vše rozhodne a už bychom měly na 100% vědět, zda mimi roste.... Nepřestávám věřit.
Jinak pro upřesnění - mám nepravidelný cyklus a k styk proběhl 29. a 30. prosince. Takže bych měla být cca 6tt. No uvidíme, co ukáže ultrazvuk za týden. Držte mi prosím všichni palce.
@kristynka410 super zprávy, mám radost 😊 moooc držím pěsti 🤗 určitě dejte příští týden vědět.
@kristynka410 někdy ten utz není moc kvalitní. Držím palce.
@lachtanice86 No vida. A jak to u zakladatelky nakonec vypadá dobře,že ? ☺️
@nikishkaaaa
@mortizany a jsem za paní neskutečně šťastná 😊 důležitý je snad dobrý konec a ne kdo měl pravdu 😉
@nikishkaaaa Tak jsem to samozřejmě myslela. ☺️ Je krásný vědět,že naděje vážně existuje
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud termín poslední MS opravdu byl v prosinci, tak mě to mrzí, ale v tuhle dobu už by melo být srdíčko.. vypadá to na neprosperujicí těhotenství...