4tt nespavost a plný žaludek

natalia1216
10. lis 2018

Zdravím holky :mavam:

tak po několika měsících se konečně zadařilo a včera 2 pozitivní testy. To, že jsem v tom už pociťují dobré 2 týdny, jsem člověk co se hodně hlídá a na sobě pocítí úplně všechno, tudíž jsem si byla na 80% jistá že tento měsíc se konečně zadařilo. Co mě, ale dost trápí je nespavost a pocit plného žaludku už od rána Usnu už kolem 22-23, ale v noci se probudím a 2 hodiny se převaluju. K tomu mě doprovozí sny plných katastrof, který jsou tak živý že se vzbudím celá vystrašená. Podotýkám, že před otehotnenim sem si nikdy zadnej sen nepamatovala a spala jsem jak dudek. Přes den jsme kvůli tomu úplně nefunkční a spát nechci, protože se bojím ze nebudu spát v noci. Druhá věc je pocit plného žaludku hned z rána, na jednu stranu mám hlad a na druhou stranu mám plnej zaludek a je obtížné, abych něco snědla. Žádná žravost mě neprovazí, spíše naopak :? Ráda bych jedla, aby se plod dobre vyvíjel jelikož jsem dost hubena, ale kolikrát mi udělá zle jen čistá voda..musím říct ze zavidim všem těhulkám co tu píšou, že ve 4tt téměř nic nepocituji :zed: já schytala snad všechny nepříjemnosti těhotenství jako nespavost, pleť jak pubertak, těžká a velmi citlivá prsa, plynatost, zácpa, výtok no hrůza :/ zajímalo by mě zda některé příznaky v počasí prvního trimestru zmizí? Děkuji za rady

fly80
10. lis 2018

@natalia1216 na to moc rad nebude. Musíš prostě vydržet. Nevolnost většinou přejde a nespavost k tomu bohužel patří. Já mám pocit, že už se nevyspim nikdy 🙄 Každopádně být tebou, tak spím ve dne. Když to půjde

natalia1216
autor
10. lis 2018

@fly80 přes den já usnu jak mimino a nerušeně spím..večer když se prěsouvám do postele mám úplně strach jak bude noc probíhat a co mě zase potká za sen..ve většině diskuzi co tu čtu tak těhulky píšou, že spí jak dřeva a já mám kruhy pod očima jak blázen:/

fly80
10. lis 2018

@natalia1216 já se spíš setkala s nespavostí. U prvního sem tedy taky spala hodně, ve dne i v noci, ale u druhého mi to taky nejde 🙄 Holt je to asi pokaždé jiné. Hlavně vydrž 💜

merope
10. lis 2018

@natalia1216 Vidím to na stres z toho, jak bude, zda bude vše ok a podobně. Zkus meditovat nebo relaxovat - třeba to pomůže.

Žaludek jako na vodě - na to mi pomohla zázvorová lízátka z lékárny.

hanve
10. lis 2018

@natalia1216 S nespavosti neporadim, ale u dvou ze trech tehotenstvi jsem nemohla pit vodu. Takze jedu na redenych dzusech, obcas cola, kdyz je hodne zle, slaby černý oslazeny caj s citronem. A nepit nalacno. A co se tyce jidla, tak nejhorsi je prazdny zaludek, to je mi nejhur, musim si hlidat v pravidelnych casech jidlo, ptz kdyz uz pocituju hlad, tak je pozde, to znaci, ze kdyz se najim, vetsinou to hned zas vyhodim. Treba neco z toho pomuze.

nikolspace
10. lis 2018

Píšeš, že spíš i ve dne.. zkus omezit spánek ve dne, mohlo by to na noc pomoct 🙂

klea81
10. lis 2018

Myslím že to moc prožíváš, co budeš říkat za 8 měsíců? Trošku si ty stížnosti rozvrhni.😉 Žaludek mě bolel 4 mesice v kuse a nejedla jsem a nepila, shodila 4 kg, není to nic výjimečného. Drž se 😉

merope
10. lis 2018

@nikolspace Já v prvním trimestru spala skoro pořád a bez ohledu na to, jak jsem spala ve dne (ano či vůbec) jsem se v noci budila. Prostě zpočátku nervy (zda bude vše ok), potom mě budil močák (klidně i 5x za noc). Teď je to všelijaké. Nespavost je v těhotenství dle všeho běžná. A jít si lehnout přes den, pokud je maminka unavená, je také doporučené. Všichni říkají, že to ve 2. trimestru vymizí. Už se na to těším 🙂. Zatím to teda moc nemizí ☹.

nikolspace
11. lis 2018

@merope možná je na mimi autorka moc upnuta, je to vážně hodně brzy, ale rozhodně jí nesoudim. Já se s šílenou únavou začala potýkat až ke konci 2.trim 🙂

klea81
11. lis 2018

@nikolspace já jsem spala normálně celé těhotenství...

merope
11. lis 2018

@nikolspace Neděs, mě všichni říkali, že se to v 2. trimestru zlepší! 🙂 Jsem 18tt a pořád čekám ☹.

nikolspace
11. lis 2018

@merope jen to začalo zhruba ve 20.tt, nemůžu usnout, pak se stále budim, vše mě bolí.. No závidím těm, co o těhotenství skoro neví 🙂

merope
11. lis 2018

@nikolspace Tak bolí, to naštěstí ne, dokonce ani nevím, jak to dělám, ale ač neposiluji břicho, tak mě zatím nezačaly bolet záda. Bolely chvíli na začátku těhotenství a pak jsem si asi zvykla - pravda, když si vzpomenu, tak posiluji svaly pánevního dna, tak možná to pomáhá.

nikolspace
11. lis 2018

@merope já cvičím, jsem aktivní a stejně mi to nepomáhá. Ma druhou stranu mám skoliozu, takže k bolestem mám předpoklad.

merope
11. lis 2018

@nikolspace No, já právěže taky. Jinde než doma mám se spaním problém pořádný, doma mám kvalitní matraci, lamelový rošt a byla jsem zvyklá spát napůl na břichu, napůl na boku (pokrčená jedna noha) a asi mi to nějak ty záda rovná, prostě taková žabička. Zatím to jde.

karoczde
11. lis 2018

@natalia1216 nevim možná jsi byla na začátku nervózní a jak jsi začla spát ve dne, tak sis rozhodila rytmus a v noci nespíš... Zkus spát míň přes den a více přes noc.. Zkus třeba před spaním vypít sklenici teplého mléka pokud ho piješ..
Pokud trpis hodně zácpou, že si nemůžeš dojít na wc a bolí tě hodně břicho tak zkus mlecny cukr.. mě hodně pomohl, zmekčí jakoby stolici a lépe se vyprazdnis...jr to hodně šetrné a není to projimadlo.
A sny? Ty mám též. Každý den a i několik za noc. Akorát já si je až na výjimky nepamatuju, nevím proč😉. Ale též jsem každou chvíli vzhůru, snad každé 2-3hod. Chodím v noci i hodně čůrat.
Vodu stridej třeba se ředěnýma džusama nebo s ovocnymi čaji..
Taky jsem na začátku toho měla dost, problémy s bolesti střev a bricha, nespavostí a jednou jela na pohotovost s vysokým tlakem (po půl hodině mi naměřili 166/112. A tak 90% bych přisoudila nervů.
Zkus si před spaním dát příjemnou sprchu, zkusit to teplé mléko a myslet na něco pěkného🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru