ahoj holky, jsem na konci 5 tydnu a dneska na ultrazvuku mi lekar rekl, ze neni videt zloutkovy vacek. sestricka mi sebrala krev (o vysledok HCG si mam zavolat zitra) a mam prijet o tyden znova. chci se zeptat jestli mate nektera zkusenost ze byl videt jen gestacni vacek? dost mne vystrasil, je to moje prvni tehotenstvi a mam strach aby bylo vsechno v poradku :((
Ja taky myslim, ze je to uplne v poradku. Jsem tehu podruhe a vzdy, kdyz jsem doktorivi volala, za mam pozitivni test, tak si me pozval tak v 8. tydnu, aby uz bylo videt i srdicko, driv pry nema cenu neco sledovat... 🙂
ja jsem na neschopence od zacatku, mam fyzickou praci. tak jsem to zjistila brzo, proto ty kontroly.
moc dekuji holky, ja jsem takovy stresujici typ vsechno si to moc beru. snad to bude dobry 🙂)
ve 4+6 často dr. nevidí v děloze ani náznak - pouze zbytnělou sliznici, max náznak váčku. já byla na UZ v 7 týdnu a podle uz jsem byla 5+6 a byl tam nepatrný náznak srdíčka, spíš jen prstýnek. takže doopravdy nešílet ano?
@annapans tohle bych spíš řekla 6-7tt - alespoň u mě to tak bylo. 😉
je hrzne brzo ja mela jen gest.váček v 6+2 a pak v 8 tt srdíčko.musís počkat napřed gestační pak zloutkový pak srdíčko atd strašne rychle to utíka bude to ok neboj a kdyby ne stejne to neovlivníš takze se nestresuj.
ono to bude dost individuální. Jednou jsem šla k lékařce a zjistila mi pravděpodobné těhotenství podle zvětšení dělohy či co (moc jsem jí tehdy neposlouchala, byla jsem trochu v šoku) podle výpočtu od PS jsem měla být taky nějak v 5. týdnu, ale ono je to v té době dost špatně zjistitelné. Nakonec to nijak nedopadlo, nevím, jestli moje tělo jen hrálo nějakou scénku nebo to dopadlo špatně. Každopádně toto nemůžeme moc unifikovat 🙂.
Hlavně buď v klidu, takhle na začátku se to nedá moc odhadovat.
dik holky, prvni kontrola byla 3+6 a byla jenom sliznice vysoka, dneska 4+6 ten gestacni vacek, a pristi tyden mam ist a budu 5+6 tak uvidim ale doktor ma troska vystrasil, v pulke cervence jsem brala Xorimax na zanet a spomenul to dneska, ze keby neco tak to s tym nema suvis tak som ostala vystrasena
@gepe dekuji ti jsi moc hodna nestresuji se pritel porad mi saha na brisko tak proto jsem takova ustrasena moc se na mimi tesi tak uvidime v patrk co a jak ja totiz ziju v nemecku a ona pouze rekla kdxz mi dacala fotku ze je to strasne ranne tehotenstvi ze myslela ze neuvidi vubec jic napsala mi neschopenku na tyden do prace q mam prijit se ukazat jinak mi nerekla vubec abych si zavolala vysledky krve odebrala ctyri zkumavky q pry v patek se uvidime
a co bys chtěla vždyt to měří 2mm tak nemůže být nic vidět.
@janajens jojo vždyt ti píšu že se to tak vyvíjí postupne.vím že se bojíš ale je šíleně brzo píšeš ze jsi 5 týden od poslední ms jenže jsi otěhotněla dýl což vlastne třeba 3 tt tak to ani nejde aby bylo něco videt nekomu se dostaví ms po týdnu vynechání i když byl test pozitivní a proste se to neuchytilo a samo to odešlo.vlastne to není ani jako potrat
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky ja byla taky v pondělí a byla jsem necelý pátý týden a měla jsem taky jen váček stačí kouknout ke mě na profil nabrala mi krev a v pátek jdu na kontrolu