2 váčky, jeden plod. Byl někdo v podobné situaci?

kosticka12
21. dub 2020

Ahoj holky, Mám doma 5ti měsíční miminko a jsem opět těhotná. Zvažovali jsme zda si miminko nechat. Když jsme se rozhodli že ano, šla jsem za 2 dny k doktorovi stím že jsem si interrupci rozmyslela… Udělal mi ultrazvuk a zjistil že tam jsou dvě. Teda jen nějaké dva váčky a v jednom znich je malý plod bez srdeční akce. Ten druhý prázdný váček byl o polovinu menší. Tyden těhotenství mi nebyl schopný říct, ještě jsem nemela menstruaci, ale odhadem cca 6-7tyden..Doktor říkal že se jedná nejspíš o syndrom mizejiciho dvojcete.. Ze by pravděpodobně mělo zaniknout, a neměl by se tam nejspíš objevit druhý plod. Zkoumal to opravdu podrobne. A že více uvidíme za 14 dní.. K doktorovi jdu příští týden a jsem z toho úplně v p.deli.. Je mi neustále zle, jak psychicky tak fyzicky…strasne se bojím že tam objeví i druhy..coz bych si prostě nemohla nechat. Roční dítě a dotoho dvojčata bych nezvládla ani omylem… A nadruhou stranu se bojím aby aspoň to jedno bylo v pořádku :,( nebyl někdo třeba v podobné situaci? Dekuju :( Všude tak nějak čtu že je to celkem běžný jev, že to druhý zmizí, a plod se už neobjeví, ale i tak se strašně moc bojím :zed:

rnika
21. dub 2020

V úplně podobné situaci jsem nebyla, ale částečně ( první dvě děti mám po 13měsících...). Pak mám další děti s větším rozestupem a paradoxně mi ten malý rozestup přišel nejméně náročný. Tak snad to maličko uklidní. Můžu jen napsat, že je zbytečné stresovat se dopředu... Snažila bych se především hodit do klidu. Držím palec ať to dopadne tak jak si přejete.

kosticka12
autor
21. dub 2020

@rnika Dekuju, preju si aby tam byl jeden zdravý, se srdíčkem :(

moncheris
21. dub 2020

@kosticka12 měla jsem to úplně stejně, každým dnem se nám narodí dcera...

maci299
2. črc 2020

@kosticka12 Tak jak to nakonec dopadlo,čekáte jedno dítě nebo dvojčátka?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru