Pěkný den,
včera jsem byla na 1.ultrazvuku, kvůli potvrzení těhotenství a nasazení léků na udržení a paní doktorka objevila 2 dutinky, pěkné kulaťoučké, cca stejně velké... Říkala, že se může jedna dutinka do příště vstřebat a nebo taky ne 🙂 Je tu někdo komu se vstřebala a komu naopak zůstali dvojčátka? Nevíte někdo prosím, jaká je šance, že obě dvě se budou dále vyvíjet? Člověk nad tím přemýšlí,i když nechce 😀 Říkám si, ať nám po 2ZT alespoň jedno miminko zůstane 🙏🙏 Další kontrola mě čeká za 2 týdny, tak si ráda přečtu všechny zkušenosti a vaše příběhy ☺️
Ahoj, také mi říkali, že se zatím nemám moc těšit na dvojčátka, že se může jedno vstřebat, že se to děje poměrně často. Pak už tam byla srdíčka, stále s informací, že nic není jisté, pak mi našli u jednoho dvojčete jen jednu cévu v pupečníku, zase informace, že to může být komplikace, častější kontroly, neustálé hlídání, nakonec 38+0 zdravá dvojčátka kluk přes 3 kila, děvče 2,6. Držím palce.
Já měla dvě dutinky v prvním těhotenství (cca 5 let). Dutinky krásné. Za 14 dnů srdíčko, ale jen v jedné. Druhá se přestala vyvíjet. Za dalších 14 dnů netlouklo ani to jedno srdíčko 😭 Takže zamlklé těhotenství. Tenkrát mě to úplně zlomilo. Ale čas rány trochu zahojil. Uklidňovala jsem se tím, že prostě měli být miminka dvě a jedno bez druhého prostě být nechtělo. Teď nám tady běhá jedna čtyř léta cácora a druhou zdravou slečnu si nosím pod srdcem. Asi to tak mělo být.
Tím tě určitě nechci strašit, jen moje zkušenost. Každé těhotenství je prostě jiné a jsou věci které neovlivníme. Přeji hodně štěstí aby vše bylo jak má 🍀🍀🍀🍀
Všem moc děkuji, mám za sebou 2ZT, nějaká biochemická těhotenství a naštěstí i 3 krásné zdravé děti... ❤️ toto mělo být posledňátko, věřím tomu těhotenství, že snad dopadne konečně dobře! A aspoň jedno miminko bude bojovat 🤷♀️ V květnu mě to 2. zt dost dostalo (v 11tt)... A dlouho trvalo, než jsme to znovu s manželem zkusili... Povedlo se teda hned na poprvé a ještě takové milé překvapení, že máme dvojitou šanci, když to blbě napíšu ❤️ Kéž by se udrželi obě dvě, i když by to bylo teda něco 😂🤦♀️ Ale vše by se zvládlo 🙂 A pokud by to jedno vzdalo, tak alespoň ať je to jedno zdravé a silné 🙏❤️ Víc si momentálně nepřeji 🙏
My měli dutinek 5. Ano 5. Doktor řekl, že mi úplně nechce říct, že čekáme paterčata, ale že se časem uvidí. Další kontrola neukázala ani jednu. I to se stává, ale život jde dál. Obzvlášť, když už děti máš.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja jsem mela prvni ultrazvuk tusim v 5.tt a mela jsem dve dutinky a v obou i plod. A mame dvojcata. Kamaradka mela taky dve dutinky, ale jedna se ji vstrebala a ted ma krasnyho syna. Nemuzes to vubec nijak ovlivnit. Jedna muze byt i cysta. Drzim palce, aby se ti splnila vsechna prani o miminku. ❤