2 dutinky v děloze. Vstřebala se někomu jedna?

20. lis 2021

Pěkný den,

včera jsem byla na 1.ultrazvuku, kvůli potvrzení těhotenství a nasazení léků na udržení a paní doktorka objevila 2 dutinky, pěkné kulaťoučké, cca stejně velké... Říkala, že se může jedna dutinka do příště vstřebat a nebo taky ne 🙂 Je tu někdo komu se vstřebala a komu naopak zůstali dvojčátka? Nevíte někdo prosím, jaká je šance, že obě dvě se budou dále vyvíjet? Člověk nad tím přemýšlí,i když nechce 😀 Říkám si, ať nám po 2ZT alespoň jedno miminko zůstane 🙏🙏 Další kontrola mě čeká za 2 týdny, tak si ráda přečtu všechny zkušenosti a vaše příběhy ☺️

evawest
20. lis 2021

Ja jsem mela prvni ultrazvuk tusim v 5.tt a mela jsem dve dutinky a v obou i plod. A mame dvojcata. Kamaradka mela taky dve dutinky, ale jedna se ji vstrebala a ted ma krasnyho syna. Nemuzes to vubec nijak ovlivnit. Jedna muze byt i cysta. Drzim palce, aby se ti splnila vsechna prani o miminku. ❤

xcassiopea
20. lis 2021

Ahoj, také mi říkali, že se zatím nemám moc těšit na dvojčátka, že se může jedno vstřebat, že se to děje poměrně často. Pak už tam byla srdíčka, stále s informací, že nic není jisté, pak mi našli u jednoho dvojčete jen jednu cévu v pupečníku, zase informace, že to může být komplikace, častější kontroly, neustálé hlídání, nakonec 38+0 zdravá dvojčátka kluk přes 3 kila, děvče 2,6. Držím palce.

michaela_pol
20. lis 2021

Já měla dvě dutinky v prvním těhotenství (cca 5 let). Dutinky krásné. Za 14 dnů srdíčko, ale jen v jedné. Druhá se přestala vyvíjet. Za dalších 14 dnů netlouklo ani to jedno srdíčko 😭 Takže zamlklé těhotenství. Tenkrát mě to úplně zlomilo. Ale čas rány trochu zahojil. Uklidňovala jsem se tím, že prostě měli být miminka dvě a jedno bez druhého prostě být nechtělo. Teď nám tady běhá jedna čtyř léta cácora a druhou zdravou slečnu si nosím pod srdcem. Asi to tak mělo být.

Tím tě určitě nechci strašit, jen moje zkušenost. Každé těhotenství je prostě jiné a jsou věci které neovlivníme. Přeji hodně štěstí aby vše bylo jak má 🍀🍀🍀🍀

autor
20. lis 2021

Všem moc děkuji, mám za sebou 2ZT, nějaká biochemická těhotenství a naštěstí i 3 krásné zdravé děti... ❤️ toto mělo být posledňátko, věřím tomu těhotenství, že snad dopadne konečně dobře! A aspoň jedno miminko bude bojovat 🤷‍♀️ V květnu mě to 2. zt dost dostalo (v 11tt)... A dlouho trvalo, než jsme to znovu s manželem zkusili... Povedlo se teda hned na poprvé a ještě takové milé překvapení, že máme dvojitou šanci, když to blbě napíšu ❤️ Kéž by se udrželi obě dvě, i když by to bylo teda něco 😂🤦‍♀️ Ale vše by se zvládlo 🙂 A pokud by to jedno vzdalo, tak alespoň ať je to jedno zdravé a silné 🙏❤️ Víc si momentálně nepřeji 🙏

aselluska
20. lis 2021

My měli dutinek 5. Ano 5. Doktor řekl, že mi úplně nechce říct, že čekáme paterčata, ale že se časem uvidí. Další kontrola neukázala ani jednu. I to se stává, ale život jde dál. Obzvlášť, když už děti máš.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru