Ahoj všem,
Mám za sebou prvotrimestrální screening dopadl pozitivně na downův syndrom. Mám vyšší free beta hCG, u plodu byla regurgitace trojcípé chlopně a vyšší šijové projasnění 2,8...nosní kůstka přítomna. Celkově vyhodnocen jako pozitivní, 23.12. jsme ihned podstoupili konzultaci u genetika a následně odběr choriových klků. Nyní přes svátky čekáme na výsledky, mám pocit, že se snad zblázním než zavolají. Má otázka zní, byl někdo na tom podobně a narodilo se mu zdravé mimi?
Děkuji
Ahoj, zkušenost se vším nemám... u té nedomykavosti chlopně... u nas v rodine to měla mamka a má to bracha. Mamka mě v 80.letech musela rodit v krajské místo okresní nemocnice kvůli tomu. A v ničem jiném je to neomezovalo/neomezuje. Muze to zmizet během tehu, ale i po narození to nemusí být zas tak velký problém. Je to jeden z ukazatelu DS, zalezi na těch ostatních markerech, jak ted vyjdou. Držím palce.
@lusiana125 No, tak máš určené riziko 1:4, tedy statisticky 3 deti budou zdravé a jedno ne, takže ano, určitě se nekomu v takoveto situaci narodilo zdravé ditko, tak drzim palce, at jsi mezi těmi třemi.
@lusiana125 ahoj. Neboj. Bude to v pořádku . Dcera se narodila s nedomykavosti a ještě dírou v chloplni . Teď ji je 23 a ma vlastního syna . Nijak jí to neomezuje . Buď v klidu . A uvidíš že na druhém screeningu bude vše ok. Já jsem si nechávala teď v 21tt pro jistotu dělat cfdna a vyšlo vše negativní. Je mi 43. A vím jaké to je tohle z těch screeningu prožívat . Uvidíš ... Vše bude ok
My měli šíjové projasní 2,5. Nosní kůstka přítomná, což mi na prvním screeningu doktor neřekl. Řekl, že je všechno v pořádku. Kvůli věku jsem šla na genetiku, tam mi doktorka řekla, že už ta hodnota 2,5 není úplně dobrá.
Podstoupila jsem hned odběr plodové vody a večer volali, že je výsledek špatný. Miminko měla Downův syndrom. Ukončovali jsme těhu v 18tt
Pro jistotu jsem byla na plodovce a tam to naštěstí dopadlo dobře a syn je v pořádku. Dokud nebudeš mít všechny vyšetření za sebou, budou to pořád jen dohady.. držím palce, ať jste mezi těmi třemi šťastnými.
@lusiana125 Měla jsem 1:2, byla jsem na plodovce a mám zdravé dítě.
Měli se ozvat dnes, nikdo nevolal...tak čekáme na pondělí ..ale je to hrozné, ta nevědomost. Děkuji všem za reakce.
Drzim palce, meli jsme trochu nizsi pravdepodobnost, NT 3,7!, az z plodovky se potvrdil zdravy syn. Dnes slavi 10. narozeniny.
Drzim moc a moc palce. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Měli jsme také riziko DS 1:4, špatné výsledky z krve, šíjové projasnění 2,8. Odběr z chóriových klků zcela v pořádku, výsledky na 3 nejčastější vady jsme věděli druhý den. V těhotenství jsem pak ještě podstoupila navíc 2 x FECHO vyšetření plodu, kde zkoumali srdíčko. Syn se narodil zcela zdravý, jen tedy o měsíc dříve. Moc ti držím palce, aby vše dobře dopadlo ❤️.
Tak dostali jsme ten nejkrásnější opožděný dárek. První vysledky, kde je downův syndrom jsou v pořádku. Teď ještě zbytek.
@lusiana125 jsou to strašné nervy, že? Prošla jsem si něčím podobným a stejně jsem byla až do porodu už jako na trní při každém vyšetření,aby se náhodou ještě něco neobjevilo... Tak přeji hodně sil, a i když je to těžké,zkus si to těhotenství užít co nejvíc v klidu
@fifinka2020 děkuji, budu se snažit 🙂
@lusiana125 mám velkou radost s vámi, znám ty pocity, na jaro jsme měli také špatné výsledky krve 1:20 na Downův syndrom, pak jsme si zaplatili nipt test a čekali na výsledky týden, miminko se nám narodilo před 3 měsíci a je naprosto zdravé a dělá nám velkou radost 🙏
@adelka4 to jsem ráda, ještě musíme počkat na zbytek testů...ale to proč jsme šli do testu to hned vyloučili, tak doufám, že ten zbytek bude už formalita.
@lusiana125 tak to bude vše v pořádku ❤️ moc držíme palce 🍀
@lusiana125 u nás to bohužel dobře nedopadlo🥺také sem mela riziko 1:4 ale šíjové projasneni jsem měla 10 a odběr klku to pak potvrdil🥺ale vím o spoustě žen které měli riziko i 1:2 a i tak to dobře dopadlo🥰držím pěstičky ať máte vše v pořádku ❤️🍀🍀
Ja jsem v r. 2021 cekala chlapecka s DS, ale free beta HCG jsem mela naopak nizke, k tomu jeste extremne nizke PAPP-A, takze pri 1. screeningu vysel Edwards, ne Down. Downa pak potvrdil az integrovanej test, Panorama test a nakonec i plodova voda. Ale nejprve vysel Edwards.
Jinak sijove projasneni bylo zcela v poradku a nosni kustka byla pritomna, ultrazvuk byl tehdy na jednicku, spatne byla jen krev.
Pri 1. screeningu byl Edwards 1:30, Down 1:2889 a nakonec to byl Down. Ale ono tam toho bylo spatne vic, takze proto to hodilo prve spise Edwardse.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lusiana125 to mě mrzí. U nás to bylo podezření na cystickou fibrózu, takže si dokážu představit, jak ti je.
Držím pěsti, ať je miminko v pořádku, u nás to tak naštěstí bylo a včera bylo synovi 13 let 🍀