Zajímalo by mě, jestli se mám vůbec ptát na pohlaví nebo raději mlčet? Nerada bych paní primarku Smetanovou nastavala 😅 Jaké mate zkušenosti, řekli vám pohlaví nebo řekli, ze je to brzy a ani se nepodivali?
@deaneira29 všude čtu, ze hrbolek mají na 1.screeningu holky i kluci, takže jak si často maminky mysli, ze je to pindik, nemusí tomu tak být. Taky jsem si říkala, jestli to třeba nepoznám sama 😂 Jdeme k paní primarce Smetanový a občas bývá prý trosku nevrla 😅 tak mám trochu strach, co mě čeká 😁
Ne, hlásila jsem hned na začátku, že to nechci vědět a pan doktor řekl, že se to stejně ještě nepozná. Ale vím, že tu mají holky i jiné zkušenosti .
Ani jednou nám to neřekla. Poprvé řekla, že tak brzo je to jak hodit si korunou. Podruhé už jsme se ani neptali.
Na velkém screeningu ve 20. týdnu nebo kdy se dělá, už nám to řekla v klidu.
@malenka3 my jdeme po screeningu na Prenascan, takže za 14dnu vědět budeme, to jen má zvědavost, jestli se vůbec mám zkusit ptat nebo radši mlčet. Pravé jsem si ji vybrala jako kapacitu, i za cenu, ze nebude zrovna upovidana, tady jde o důležitější věci, než úsměvy nebo nějaké povídání. Dotaz byl čisté ze zvědavosti, teď se hlavne klepu, ať je všechno ok...je mi 34 - při porodu 35, takže už jen to riziko pěkné navyšuje.
@llenka_li pokud je pro vas zdravi nejdulezitejsi tak nevim proc tu resite pohlavi..
@veronika111111111 ale no taaaaak 😉
@llenka_li mě přímo paní primářka řekla na prvním screeningu , ze to bude holka a bylo to tak 🙃😉 je úžasné mila nebo na nás byla ❤️💪
@malenka3 tak pro kazdyho je priorita neco jineho asi.. pro me to bude hlavne zdravii na screeningu :D 🙂
@veronika111111111 ale však dotaz paní nic neříká o tom, jaké má priority přece 🤦♀️
@malenka3 na me to pusobi asi jinak.. neres ;)
@veronika111111111 pokud chcete být nepříjemná, nemusíte tu být. Myslím, ze každá maminka (která pohlaví chce znát) je nedockava. Také vám dam nevyžádanou radu. Zkuste radit jen tam, kde dokáže přispět do mlýna, tedy mate zkušenost nebo znáte odpověď. Nepříjemná buďte doma na manžela ;) A mějte se fajn.
@halasovci007 no tak super 😃 moc díky za pozitivní zprávy ☺️
@llenka_li není vůbec zač. Nedávno jsem tady narazila na diskuzi staršího data, ale maminky tam také psaly přímo o paní primárce Smetanove, ze jim pohlaví určila správně. 😉
@llenka_li neprijemna na pritele ani na vas byt nepotrebuji ani nejsem ;) pouze mi prijde dulezitejsi hlavne zdravi miminka a pohlavi az na druhem miste tod vse 🙂 kazdej to mame holt jinak
@veronika111111111 Zvědavost je přirozená lidská vlastnost. Jasně že pro každou z nás je nejdůležitější, aby screening vyšel v pořádku, ale to se nevylučuje s dotazem na pohlaví. Není třeba hned útočit 😉
@veronika111111111 tak to asi každému. Ja už doma dítě s vývojovou vadou mám, takže váš příspěvek je trosku mimo mísu. To, ze se ptám, jestli mám zkusit se paní doktorky zeptat nebo to raději nepokoušet vůbec nesouvisí s tím, jestli mám nebo nemám strach o zdraví svého dítěte. Strach má předpokládám každá z nás a pro každou z nás je na prvním místě zdraví. Já už doma holčičku i kluky mám, takže je mi i jedno, jaké pohlaví to bude, to ovšem neznamená, ze nejsem napnuta, co to bude. Přijde mi to naprosto prirozene..A v dnešní době se pohlaví na 1.screeningu říká už zcela běžné, pokud je zrovna miminko spravne natočené..Jen záleží na lékaři a pravé na naši lékařku se ptám. Mimo jiné jsem si vybrala pravé paní primarku Smetanovou a Gennet, protože je jedna z nejlepších a také jdu na placené krevní testy Prenascan, abychom udělali maximum a pravé proto, ze mi jde hlavne o zdraví. Osobně si myslím, ze je lepší, když se mi nějaký dotaz nebo diskuze nelíbí, proste ji přejit a nekomentovat a nevyžádané rady a nepříjemné připomínky si nechat pro sebe.
@halasovci007 tak uvidíme, jak bude naladěná dnes 😃 Dam vědět.
Nemám zkušenost tady s primářkou, ale záleží na miminku, někde je to vidět hned, u prvních synů mi to řekli pokaždé celkem najisto, protože se ukazovali, teď u třetího sem se pohlaví dověděla až ve 20tt, protože mimco nespolupracovalo, Dr se ani nesnažila hledat, když viděla jak sebou male mele a ma nohy křížem. Ale zeptat se můžeš, max ti řekne že neví.
Tak se hlásim po kontrole a vůbec nechápu, kde paní primarka negativní recenze posbirala. Byla hrozné milá, všechno několikrát ukázala a když jsem se zeptala na pohlaví, bez jakýchkoli připomínek mi ho řekla 😃 to bylo strachu. Čekáme zdravou holčičku...všem moc děkuji ☺️🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, pan doktor se jako první ptal jestli chci vědět, navíc fakt se to ani nedalo přehlédnout, prcek se vysloveně vystavoval 😂