Ahoj, mohu se zeptat, zda 1.screening musí proběhnout pouze 12+4 až 13+5? Na pracovišti mi řekli, že to jindy nejde a mě to vychází zrovna od víkendu do víkendu a samozřejmě tam máme už zaplacenou dovolenou 🤦♀️ teď mě nahlásili na 12+3, ale prý to nemusí jít (nejde o ultrazvuk ale vyšetření krve..). Dle mé dr. by mě měli normálně vyšetřit a neměl by být problém. Děkuji za Vaše zkušenosti.
Me krev vzdy brali 10+ něco a utz byl 13+ něco. Někde dělají vše najednou. Můj doktor aspon ma tak výsledky krve hotove a pak to doplní tím utz a vím hned na čem jsem.
Myslim, ze do 14t by se to melo stihnout
Mně krev na screening brali den před Vánoci (to jsem byla 11+1.tt) a screening pak dělali až po Novém roce ve 12+5.tt.
Myslím, že to je nax do 14tt, ale já byla 13+1 krev i ultrazvuk. Určitě bych tedy zašla alespon 12+3. Jinak teda já si planovala dovcu až po screeningu teda
Jde to do max 14tt. Odber krve muze byt i driv, ja mela obvykle odstup cca 14 dni, aby byly vysledky krve k dispozici. Jde o to, ze pravdepodobnosti pocita program a ten pak uz proste nesedi a je to k nicemu
Jde to max do 14tt, já byla v obou tehotenstvich na začátku 14tt
Právě já bych klidně mohla 13+6 a později nebo naopak do 12+3 včetně a sestra a mi říkala, že to už je pozdě (nebo naopak moc brzo).. Mně úplně nedává smysl, že by to šlo jen v jednom týdnu prave :-/
Tak ono i záleží jestli krev a ultrazvuk udělají v jeden den.ono ve 13+6 je to fajt hraniční. Poslechla bych radu dr. Navíc vysetreni je důležitější než dovolená
@jjasmina jj je to v jeden den..
A nebo se na tenhle screening vykasli a nech si nabrat krev na ty drazsi krevni a hotovo🙂 pripadne se objednej treba do Gennetu, treba nejake terminy vymysli
Mna objednali na krv u mojej Dr v 11+0 a na UZ na špecializované pracovisko v 13+6
Já měla krev i ultrazvuk ve 13+0 tt v prvním těhotenství si to už nepamatuju, ale bylo to stejné pracoviště, tak byl termín určitě podobný...
Děkuju všem za rady, zkusím tam zavolat zda to nejde ten nejzassi termín a uvidíme co řeknou - dle ovulace bych měla být 13+4, dle výpočtu dr 13+6 (objednávala jsem to dle toho co řekla dr.).
Tak jdi ve 12+3, kdyby byl plod na ultrazvuku ještě příliš malý, pozvali by si tě později.
Bola som na krv minulý týždeň v piatok 12+2tt a na utz v utorok 12+6tt
Já teda na krvi byla v 11+3 a na ultrazvuku 12+6
Mam za to ze 13+6 je jeste hranicne prijatelne, navic ten screening ani neni povinny, takze jestli bylo doted vse ok, nemas vubec zadne problemy a citis se v klidu, ani na nej nemusis jit.
@katula94 všechno je v pořádku naštěstí, ale čekáme na 1.screening abychom si to ověřili a pak řekli rodine o budoucím prckovi. Tak doufám, že vše půjde namerit, popřípadě udělají část a část po dovolené... Napíšu pak i kvůli zkušenosti pro další tehulky jak jsem dopadla.
Me se nechce verit, ze by se na tebe tak vykvakli kvůli rozdilu ani ne 24h...jakoze 13+5 odpoledne je jeste naprosto v poradku, a treba 13+6 rano uz by to neslo? Co by se asi tak mohlo zmenit za 18 hodin? Kor kdyz z toho maji penize. 😄
@katula94 právě já si to říkám taky, že přece nějak objednávají, ale tolerance přístrojů musí být ve větším rozmezí... No uvidim
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě krev na první screening brali kolem 11tt a ultrazvuk byl kolem toho 13tt