1. screening. Jsou to hodně špatné hodnoty?

lea112
27. zář 2023

Ahoj holky,

byla jsem dnes na prvním screeningu a všechny hodnoty vyšly hezky až na trizometrii 21 a tu jsem měla 1:855 a po úpravě 1:523. A to se změnilo kvůli Trojcípá chlopeň -Doppler: abnormální ( regurgitace). Jsem ve 13 týdnu a je mi 27. Jsou to hodně špatně hodnoty? Hledala jsem, jako blázen na internetu, ale nejsem z toho o nic chytřejší a doktor mi navrhl abych šla na krevní testy. Takže ty podstoupim příští týden. Jsem z toho špatná a rada bych věděla, jestli jste se některá s tímhle také potýkala a pak bylo vše v poradku. Nebo co bych měla čekat. Hrozne se bojím.
Dekuji.

mamikry
27. zář 2023

@lea112 Řekla bych, že je to taková šedá zóna ve výsledcích. Za špatné se považuje 1:300, tuším. 1:800 není zase jestě tak tragický výsledek. Dá se to přeložit tak, že 1 z 800 dětí s podobnými hodmotami se narodí s daným postižením. Pro klid duše bych vyšetření podstoupila, ale nemyslím si, že je na místě úplná panika. Věřím, že to dobře dopadne.

lea112
autor
27. zář 2023

@mamikry Moc dekuji. Je to první miminko tak asi hodně plasim. Jen to čekání na výsledky a kontroly je dlouhé.

mamikry
27. zář 2023

@lea112 Však to k tomu patří. Držím palce, ať je vše, jak má být. ❤

hvezdicka09
27. zář 2023

@lea112 podle mě buď ,vklidu,. Ja měla u obou děti výsledek rizika cca 1:150, tj dost horší než ty, obě děti vporadku. U syna byla i ta regurgitace, je to docela častý nález, jde jen o to ze to srdíčko v tomto tydnu ještě nemusí byt dostatečně vyvinuté, v tom 20. tydnu už tam regurgitace nebyla.

lea112
autor
27. zář 2023

@hvezdicka09 dekuji za zprávu a za uklidnění. Už jsem to malinko rozdychala a to, ze u vás bylo vše v poradku mě zahrálo u srdíčka a doufám, ze u nás také bude ❤️ určitě dam vědět po testech. 🙂

kleio
27. zář 2023

Měla jsem abnormální výsledky screeningu - ani pozitivní, ani negativní - podobně jako ty. Přesně si pamatuju jak jsem se z toho na 3 dny složila. No všechna ostatní vyšetření už mi dopadla dobře a mám zdravé miminko. Přeju ti ať ti to dopadne stejně ❤️

lea112
autor
27. zář 2023

@kleio dekuju. ❤️Je šílené, jak na tom prvním screeningu dokáží vystresovat

lenkalubina
27. zář 2023

Neboj já měla 1:85 nebo tak nějak...šla jsem na odběr placenty a vše bylo ok😀 ty to máš ještě podle mě dobre...držím pěsti 🍀🍀🍀

peclen
28. zář 2023

@lea112 Asi mas vsechny ostatni hodnoty hodne dobre, kdyz ti vyslo takoveto cislo. Bohuzel srdecni vada byva velice casto pritomna spolecne s nejakou genetickou vadou. Tento nalez se take casto muze spravit a miminko byt zcela zdrave. Chtelo by to nechat se poslat na genetiku a udelat jeste jeden utz. Osobne bych chtela mit jistotu a sla na invazivni testy - dokazi odhalit podstatne vice vad nez NIPT -test z krve. V tomto tydnu neni srdce jeste zdaleka vyvinute a na dalsi zavery je treba si pockat minimalne do 18tt.

vlnova
29. zář 2023

Měla jsem podobné výsledky jako ty 1:957 myslím. Pro pokoj duše jsem šla na NIPT (Harmony), na plodovku jsem totiž jít nechtěla. Stálo to sice 12 tis. ale myslím, že to stojí za to. Jinak bylo vše v pořádku a víme už i pohlaví. Hlavně se moc nestresuj, to riziko máš nízké, jen je potřeba to potvrdit. Určitě bude vše v pořádku 🙂

lea112
autor
29. zář 2023

@vlnova děkuju za uklidnění. Snažím se nestresovat, ale vůbec mi to nejde. Premyslela jsem, ze bych šla ještě na jeden sceening někam jinam, ale asi je to blbost a mám počkat na krevní testy, ze?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru