Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat zda musím na krev před prvním screeningem nebo ne? První základní odběry na hcg a RH mám už za sebou a teď chtějí dělat právě další a chtěla jsem se zeptat jestli to nahodou není ten triple test, nechci za to totiž platit 800,- a vlastně 1 screening mě bude stát 1700,- .... Neví někdo co je to za testy? Děkuju předem za odpověď 😊
@lori1097 v ramci screeningu v 1.trimestru by vam mel byt hrazen zakladni UZ. Pokud odmitnete kombinovany prvotrim. screening, bude vam plne hrazen pojistovnou biochemicky triple test (16.-18.tt), ten ovsem ma nizsi zachyt a vypovedni hodnotu. Kombinovany prvotrim.screening zahrnuje detailni vysetreni plodu na UZ v kombinaci s biochemickymi markery 3 trizomii (Downuv, Edwardsuv a Patauv syndrom) a s anamnestickymi udaji matky. Na zaklade techto vsech parametru se vypocita riziko tech 3 trizomii, co jsem psala. Vetsina pojistoven to si ce nehradu plne, ale prispiva na to pokud vim. Ale ikdyby ne, tak odmitat toto vysetreni jen proto, ze se za nej plati a neni plne hrazeno, je neco pro me naprosto nepochopitelneho. Vzdyt jde o vase dite a o velmi dulezity screening, ne o televizi na nemocnicnim pokoji nebo odlehcenou sadru na ruce...Zvlast vezmu-li v potaz, ze za vse kolem ditete utratite jeste hodne penez. V konecnem souctu bude toto zanedbatelna castka.
@lori1097 sice screaning si platis v 1. trimestru ale pokud mas vzp tak ti ho proplati zpetne
Platis za "nejaky" odber krve 800 a pak jeste screening zvlast? Odber krve je soucast screeningu, ne? Na zadnem jinem odberu jsem nebyla. Triple test je az po screeningu a neplati se
@lori1097 Já jdu v 10tt na krev a ve 12tt mám naplánovaný ten screening, coz taky nevim, o obnasi, ale mam si prinest 2.000 Kc, pry je tisic na ten screen a druhy tisic na nadstandardni ultrazvuky do konce tehotenstvi 🤷♀️😄
@mdch91 chodím na soukromou kliniku na screening z důvodu minulého těhotenství, které dopadlo zle z důvodu trisomie, to že se dá proplatit 1. Screening vím, jen jsem pouze chtěla vědět zda některá z vás neví co to ty testy před screeningem jsou, protože v minulém těhotenství mi žádné takové odběry nedělali a rovnou jsme šli na kombinovaný screening 🙂
@levandule85 ale ten odber krve je taky screening. Je to kombinovany screening - krev a utz. Podle toho, co pise @lori1097, jde na krev dvakrat
Musíš, u nás se bere krev zároveň s utz, vše je v jedné ceně. Na té krvi záleží, jen utz nestačí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lori1097 tak já bych určitě žádné vyšetření neodmítala jen kvůli tomu, že se platí.
Krev před prvním screeningem je kolem 9.tt, pak Te pozvou na Utz. Tam pak dostaneš doklad o zaplacení a necháš si to u pojišťovny proplatit.
A triple se dělá až kolem 14.-16tt a ten je zastaralý, pokud vyjde dobře screening, určitě není potřeba.