Ahoj. Chci se zeptat, jestli náhodou máte někdo zkušenosti.
Za necelé 2 týdny jdeme na 1. screening na Baťovku, gyndař říkal, abychom tam nahlásili všechny problémy v rodině, tak jsem si vyzjistila, že manželova sestřenka z matčiny strany má Downa, ale byla to naprostá anomálie, tak se to prošetřovalo a zjistilo se, že v jejím případě to vůbec nebylo dědičné, prostě jen nešťastná náhoda. Další dvě sestřenice jsou naprosto zdravé.
Myslíte, že skrz to budou nějak strašit nebo to prostě vezmou, že to bylo prokazatelně nedědičné a nebudou to brát v potaz? Nerada bych, aby mě kvůli tomu třeba tlačili do nějakých invazivních vyšetření, přestože všechno ostatní vyjde v pořádku. Ale tak to snad ne? 🙈
@apokalismus Díky, já si to myslela, ale vždycky je fajn to slyšet i od druhých.
@katula94 muj manzel mel bratra s downem (takze primo otec, ktery by mel dedicnou zatez), ale vime, ze jeho forma dedicna neni, byl na genetice (nebo manzelovi rodice, nevim). kazdopadne manzela odmitli i na genetice zkontrolovat, ze je to zbytecne, ze to neni dedicna forma. a me nikdo zadna dalsi vysetreni nedoporucoval, videlo by se az podle screeningu.
@elfka21 to je fakt. Ja to nastesti neberu jako stres, z nejakeho duvodu jsem z vyvojovych vad nikdy nemela moc strach. Nemame to nikde v rodine, navic nejim maso, nepiju mleko, cimz si dramaticky snizuju i riziko potratu atd., Takze me v tom uklidnuje, ze jsem udelala maximum a okolnosti vypadaji dobre. Spis se tesim, ze toho mrnouse s manzelem a mamkou uvidime na monitoru. Moc se na to tesime a mamku jsem pozvala, protoze vim, ze bude hotova 😁
@elfka21 ja jsem manzelovi rekla (ve srande) ze ma nakazane plakat dojetim 🤣🤣. Smal se tomu a vidim na nem, ze se tesi.
Proc nechtel ten tvuj, taky nechapu, ale duvodu muze byt hodne. Nekteri lidi maji vylozene hruzu z nemocnicnich prostor, ikdyz vedi, ze jim tam nikdo nejde nic delat, nekteri chlapi zas treba to tehotenstvi neumi tak prozivat, protoze je to pro ne neuchopitelne a treba se boji, ze by zena pri screeningu vycitila, ze to s nema nic nedela a byla by smutna,... Pokud mate hezky vztah, urcite to bude nejaky takovy neskodny duvod.
Poslusne hlasim, ze screening mame za sebou a krevni testy i utz jsou ok, mrne ma temer 8cm. 🙂 diky za podporu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katula94 jestli myslíš odběr plodovky tak by nemuseli. Mě poslali do genetu,vzali krev a udělali ještě navíc jeden ultrazvuk cca kolem dvacátého týdne... Vše vyšlo ok, tak jim to stačilo...