Česká firma Onapharm Vám chce zábavnou formou soutěže představit neúnavné bojovníky proti intimním potížím - evropskou jedničku z Dánska!
Zapojte se do soutěže a vyhrajete jeden z deseti produktů GYNIMUN INTIM PROTECT na podporu a obnovení vaginální flóry.
Do soutěže se zapojíte vložením příspěvku s odpovědí na soutěžní otázku:
Proč se intimní problémy nedají účinně řešit vaginální aplikací bílého jogurtu, i když obsahuje laktobacily?
Nápovědu k soutěžní otázce naleznete na www.gynium.cz
Soutěž probíhá od 27.2. do 10.3.2019. Loginy výherců vylosujeme a zveřejníme do 10 dní po skončení soutěže a o výhře jej budeme informovat zprávou do interní pošty. Neodpoví-li výherce na tuto zprávu do 5 dní, ztrácí nárok na výhru.
Kompletní pravidla soutěže naleznete ZDE.
---
Děkujeme za všechny odpovědi, ceny získávají:
@karkulka83
@vatara
@vere82
@domokos
@psykorova
@terezulinka
@sisina352
@romaz
@lucik2802
@zuzkapce
Gratulujeme!
Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají laktobacily obsažené v jogurtu žádnou šanci.
@soutez Většina jogurtů totiž nemá živé kultury laktobacilů a navíc je jejich složení vyhovující pro trávící trakt, ale ne tak pro poševní prostředí. V pochvě potřebujete mléčné bakterie tvořící peroxid vodíku a to jogurty moc neumí.
Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Vaginální laktobacily jsou laktobacily uzpůsobené životu ve vagině. Vynikají (kromě tvorby kyseliny mléčné, peroxidu vodíku a bakteriocinů) schopností adherovat („přilepit se“) k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií. Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
"Vaginální laktobacily jsou laktobacily uzpůsobené životu ve vagině. Vynikají schopností adherovat k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií. Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci"
Z toho plyne, že aplikace bílého jogurtu by byla naprosto zbytečná, protože se laktobacily z něj neumí přichitit na povrchu pochvy 🙂
Potravní lactobacily, tedy i ty v bílém jogurtu, nemají šanci porazit vaginální bakterie.
@soutez Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Protože vaginální laktobacily jsou odlišné od střevních a potravních.
Vaginální laktobacily jsou laktobacily uzpůsobené životu ve vagině. Vynikají (kromě tvorby kyseliny mléčné, peroxidu vodíku a bakteriocinů) schopností adherovat („přilepit se“) k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií. Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Potravní laktobacily nejsou tak účinné jako vaginalní laktobacily, nejsou totiž uzpůsobené pro život ve vagine
Přestože je to nechutné a zrejme by se to zanitilo
Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Protože jogurt nemá schopnost adherovat („přilepit se“) k povrchu pochvy.
Většina jogurtů totiž nemá živé kultury laktobacilů a navíc je jejich složení vyhovující pro trávící trakt, ale ne tak pro poševní prostředí. V pochvě potřebujete mléčné bakterie tvořící peroxid vodíku a to jogurty moc neumí
@soutez Vynikají (kromě tvorby kyseliny mléčné, peroxidu vodíku a bakteriocinů) schopností adherovat („přilepit se“) k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií. Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Vaginální mají schopnost adherovat.
Vaginální laktobacily jsou laktobacily uzpůsobené životu ve vagině. Vynikají (kromě tvorby kyseliny mléčné, peroxidu vodíku a bakteriocinů) schopností adherovat („přilepit se“) k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií. Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci
Potravní laktobacily nemají šanci proti těm vaginálním.
Je ale omyl vyvozovat z toho první pomoc při vaginální mykóze v podobě aplikace bílého jogurtu na postižené místo. Sliznice je tou dobou již narušena a navíc jogurt obsahuje laktobacily odlišného původu. Vhodnou prevencí je zdravý životní styl a správná hygiena, jako první pomoc nikoliv k léčbě, ale ke zmírnění nepříjemného svědění, je studená sprcha, která postižené místo ochladí a přinese alespoň dočasnou úlevu. Zahájení léčby antimykotiky by mělo následovat co nejdříve.
@soutez Je pravda, že živé bakterie v jogurtu v kombinaci s dobrou imunitou a vyrovnaným poševním prostředím chrání poševní sliznici před proniknutím nebezpečných kvasinek. Aplikace bílého jogurtu na postižené místo však nepomůže. Sliznice je tou dobou již narušena a navíc jogurt obsahuje laktobacily odlišného původu .
Protože vaginální laktobacily jsou laktobacily uzpůsobené životu ve vagině a vynikají schopností přilepit se k povrchu pochvy a tím znemožnit laktibacilům z jogurtu přilepit se.
@soutez Protože ty obsažené v příravku dokážou adherovat k povrchu pochvy a tím znemožnit adhezi jiných bakterií, dominují 4 základní kmeny: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají jogurtoví laktobacilové žádnou šanci.
@soutez: Protože proti dominujícím podkmenům čtyř základních kmenů (L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners) nemají žádní potravní laktobacilové (jako je jogurt) žádnou šanci.
@soutez Protože laktobacily v jogurtu nemají schopnost adherovat k povrchu pochvy.
Všude na světě dominují podkmeny čtyř základních kmenů: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners – proti těmto specialistům nemají žádní střevní nebo potravní (jogurt, apod) laktobacilové žádnou šanci.
Protoze jogurt i kdyz obsahuje laktobacily nema zadnou sanci proti podkmenum ctyr zakladnich kmenu: L. crispatus, L. gasseri, L. jensenii a L. iners
@soutez protože proti vaginálním lactobacilům jsou ty v jogurtu neúčinné
@soutez Většina jogurtů totiž nemá živé kultury laktobacilů a navíc je jejich složení vyhovující pro trávící trakt, ale ne tak pro poševní prostředí. V pochvě potřebujeme mléčné bakterie tvořící peroxid vodíku a to jogurty moc neumí
Bílý jogurt nemá živé kultury laktobacilů a navíc jejich složení vyhovující pro trávící trakt, ale ne tak pro poševní prostředí.