♥️✨

    renesme221
    Zpráva byla změněna    Dnes v 15:49    

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy se má jít ke ginekologovy, mám zpoždění 3 tydny. Bolí mě bradavky a mám takový tlak na prsou, furt jsem nafoukla jak balón je možné že jsem těhotná? mám vstach kdy intimní chvilky máme každý den, takže možné to je ,ale nikdy to nepustil do mě vždy bokem . Ale jiných příznaků jsem si nevšimla . Mám si skusit udělat test ?

    pr_clanek
    Dnes ve 12:39    Čtené 10x

    Jak diamantové šperky oživí váš každodenní outfit

    Diamanty jsou synonymem nesmrtelné elegance a často jsou považovány za symbol luxusu vyhrazeného pro zvláštní příležitosti. Nicméně, představa, že diamanty jsou vhodné pouze na významné události, je mylná. V tomto článku vás provedeme tím, jak mohou diamantové šperky oživit váš každodenní outfit a přidat trochu toho lesku do vašeho běžného života.

    Proč si zaslouží diamanty místo ve vašem šatníku

    Diamanty jsou nejen krásné, ale i neuvěřitelně odolné, což z nich činí ideální volbu pro každodenní nošení. Mnoho lidí oceňuje jemný, ale výrazný lesk diamantu, který může přidat nádech sofistikovanosti i k nejzákladnějšímu outfitu. Nosíte-li diamantové šperky každý den, můžete si užívat jejich krásy a zároveň projevit svůj jedinečný styl.

    Výběr správných diamantových šperků pro každodenní nošení

    Při výběru ideálních šperků pro každodenní použití je klíčové upřednostňovat pohodlí, styl a shodu s rytmem vašeho běžného života. Ideálními kandidáty pro každodenní nošení jsou například drobné náušnice, jemné náhrdelníky nebo tenké prsteny. Tyto kousky jsou dostatečně diskrétní na to, aby se hodily k různým outfitům, a přitom dostatečně výrazné, aby upoutaly pozornost.

    Jak zapojit diamantové šperky do vašich každodenních outfitů

    Párování diamantů s příležitostným oblečením: Jedním z klíčů k úspěšnému nošení diamantů každý den je kombinace s neformálním oblečením. Jednoduchý bílý tričko a džíny mohou být okamžitě povýšeny s párem diamantových náušnic nebo delikátním náhrdelníkem.

    Míchání a shoda diamantů s ostatními šperky: Nemusíte se omezovat pouze na diamanty. Experimentujte s kombinováním různých kovů a kamenů, aby váš vzhled zůstal svěží a zajímavý. Například, zlatý prsten s malým diamantem může krásně doplnit stříbrný náramek.

    Klíčem je nenosit příliš mnoho: Důležité je držet se hesla "méně je více". Příliš mnoho šperků může vaši každodenní výstroj přetížit. Vyberte jeden nebo dva klíčové kusy, které zvýrazní vaši osobnost bez toho, aby působily přeplácaně.

    Péče o vaše diamantové šperky

    I každodenní diamantové šperky vyžadují určitou úroveň péče. Udržujte je čisté a zářivé tím, že je pravidelně otíráte měkkým hadříkem. Shromažďujte šperky v suchém a bezpečném místě, kde nebudou poškrábány nebo poškozené jinými předměty.

    Závěr

    Diamantové šperky nemusí být vyhrazeny pouze pro zvláštní příležitosti. Jsou to úžasné doplňky, které mohou zdůraznit vaši denní krásu a přidat trochu extra šarmu do vašeho každodenního života. Přemýšlení o tom, jak oživit váš outfit? Zkuste něco nového a včleňte diamanty do svého denního šatníku.

    Sponzorovaný příspěvek

    Zdroj obrázku: kei u / stock.adobe.com

    Holky doporucite nejakou termosku na jidlo? Nejlepe vetsi…treba aspon na 2 porce. Co mate ozkousenou. Dekuji😃

    Jahodový džem?
    Holky máte zkušenosti s jahodovým džemem s poloviční dávkou cukru? Jak tuhne? Jak dlouho vydrží? 🙂

    apacheeeAMBASADORKA
    Dnes v 08:32    Čtené 44x

    Léto už je tu aneb Tipy pro péči o pokožku během letních měsíců

    Nevím, jak vy, ale já už cítím, že je léto za dveřmi🙂 A to je ten pravý čas podívat se společně na zoubky opalovací kosmetice.

    Pobyt na slunci je důležitá součást zdravého životního stylu - sluneční záření totiž blahodárně působí na lidský organismus a je důležité jak pro dospělé, tak pro děti.

    “Pobyt na slunci je pro dětské zdraví nesmírně důležitý, protože sluneční záření stimuluje v těle tvorbu vitaminu D, který je nutný nejen pro správný vývoj kostí, ale má i pozitivní vliv na imunitní systém a mozkovou činnost. Pobyt dětí na slunci by proto měl být pravidelný a co nejčastější. Dětská pokožka je ovšem velmi citlivá a proto se musí slunečnímu záření vystavovat pozvolna a postupně dobu “opalování” prodlužovat,“ říká Michal Kárych, předseda České asociace zdravého opalování. Mimochodem, věděli jste, že takovou asociaci v Česku vůbec máme? Já až donedávna ne🙂

    Aby se slunce nestalo naším nepřítelem, je ale zapotřebí dodržovat pár pravidel, díky nimž se vyvarujete možnému spálení, podráždění kůže či úpalu a úžehu.

    Vhodné opalovací prostředky pro dospělé

    Opalovací prostředky vybírejte jen takové, které chrání nejen před UVA zářením, ale také před UVB. Pro správnou volbu ochranného faktoru (OF, používá se i označení SPF - sun protecting factor) byste měli znát i svůj fototyp - který určuje, jak moc je potřeba se před sluncem chránit, abyste se nespálili. Obecně se dá říct, že čím světlejší jste a čím více jde vaše pokožka při opalování do červena, tím vyšší OF potřebujete. Pokud máte možnost výběru, zvolte vždy raději voděodolné opalovací prostředky.

    Na obličej byste měli používat přípravky určené speciálně pro tuto partii. Mívají navíc zvláčňující a zmatňující účinky. Zapomínat byste neměli ani na rty, protože i ty potřebují ochranu proti UV záření.

    Jak se správně namazat:

    • namažte se dříve, než svou kůži vystavíte slunečnímu záření - ideálně je doporučováno 20 - 30 minut předem
    • na namazání použijte dostatečné množství opalovacího prostředku - na celé tělo “průměrného” dospělého člověka byste měli použít asi 36 ml opalovacího prostředku
    • nezapomínejte, že v létě za slunečného dne je potřeba použít opalovací přípravek i ve stínu - UV záření se totiž odráží od okolních povrchů, např.: od světlých zdí, od písku i od vody
    • nezapomínejte na některá místa - často se zapomíná na ušní lalůčky, nárty, zátylek,...
    • po delším pobytu ve vodě vždy obnovte ochrannou vrstvu
    • používejte i produkty po opalování - správná péče po slunění totiž zajistí dlouhodobější uchování opálení, krásné zhnědnutí a zabrání olupování svrchní části pokožky. Z dm mohu opravdu doporučit tento pečující olej:
    • pokud se náhodou stane, že to se sluníčkem přeženete, mějte pro jistotu vždy po ruce nějakou první pomoc (z osobní zkušenosti mohu doporučit nejrůznější přípravky s Panthenolem.

    Nádherné a pohodové léto plné sluníčka přejí

    Veru + Eli a Tobi - moje dva malé poklady a poctiví dm testeři

    Jo a příště se společně podíváme na opalovací kosmetiku pro děti🙂

    Dnes jsme byli vybrat aktovku a nakonec nejlépe sedla Step by Step, což nás překvapilo. Školu jsme teď hodně řešili, protože syn má diagnostikované mimořádné nadání na matematiku a logiku a už si sám v hlavě krátí, podotýkám že jede už 15×60 atd. Moje vysněná škola s jiným přístupem ke vzdělání (Labyrinth v Brně) nevyšla, protože tam se děti registují už od narození, což je masakr. Byli jsme i na různých výběrkách ( Svět vzdělání a Úvoz), ale bylo nám řečeno, že jeho mimořádné nadání vs špatná řeč a tím pádem horší porozumění při čtení je pro ně špatně uchopitelné kvůli velkým rozdílům, což chápu. No a nakonec nás mile překvapila spádová v Brně, která je ke všemu jazyková (dva jazyky když chcete, Cambridge zkoušky, Erasmy), která nám zavolala po zápise a nabídla nám individuální rozvrh pro Davídka. Aktuálně v září začne chodit na matiku do 2 třidy a po schůzce v PPP zváží matiku vyšší, případně další předměty. Jsme moc šťastní, protože bude s kamarády a nebude se nudit. A zároveň na něj nebude velký tlak. Vím, že je vše o lidech a že i soukromá škola může být špatná, ale v tomto případě mě velice překvapili.❤️

    Holky, náhodou moc prosím, nemáte některá slevových kupón na Husky.CZ???? Mám tam totiž bůh nákup, tak by se mi moooc hodil😉.
    Z celého ❤️ děkuji🍀!

    tekame
    Zpráva byla změněna    Včera v 11:40    

    Kam, nejlépe v Praze, na dětskou chirurgii? Synovi se udělala boulička na rameni, měla by to být podle ultrazvuku tuková bulka, ale podle dětské by to měli vidět i na chirurgii.

    Malá anketa. Za jak dlouho/krátko jdete k doktorovi, když vás něco trápí? (myslím dospělé, ne děti). Osobně se mi k doktorům většinou moc nechce, mám vysoký práh bolesti a zakořeněno, že doktory otravuju, takže tam jdu vždycky až za pět dvanáct. Letos jsem se s kašlem odhodlala k doktorovi po 3 měsících (nepomohl mi nijak, takže se moje neochota navštěvovat doktory ještě zvýšila), pak jsem 10 dní chodila s bolestí v krku a když jsem se odhodlala na ORL, nejdřív mě skoro odmítla vyšetřit, že to má řešit praktik (měl dovolenou) a pak mi našla angínu a na 8 dní atb. Teď mě pobolívá břicho, tak přemýšlím, jak dlouho to budu rozcházet 😀

    Když se zada balíček přes Balikovnu, do kolika dni se musí odeslat?

    Ženský, jak jste přiměly manžela se víc zapojit doma? Já jsem z toho nešťastná. Chodím do práce na stejný úvazek jako on, plat mám stejný jako on, k tomu řeším každou dětskou nemoc, nákupy, praní, vaření, úkoly a kroužky, znáte to. Jsem hrozně vyčerpaná, jak nosím v hlavě termíny, rozvozy, doktory, narozeniny, potřebu nových bot nebo plavek, do toho svou práci plus nějaký cvičení a péče o sebe, protože jak vypadám je teď předmětem manželovy nelibosti. 😔 Pokaždé, když chci řešit, aby se víc zapojil, skončí to hádkou. Ne že by nepomáhal vůbec, doma třeba umyje nádobí, postará se o děti, když jsem v práci, ale pořád je prostě 90 procent práce na mně. Celkově jsme většinu času oba takoví nespokojení, nedocenění, hádáme se. Nevím, jak to otočit, hromadí se ve mně vztek, že zatímco opakovaně říkám, že padám na hubu, on slíbí hory doly a pak jde běhat. Když se ozvu, vyčte mi, že mi nezáleží na jeho zdraví... Jde tohle nějak řešit? On opravdu třeba jednou za 14 dní dělá něco na zahradě, mění kola a tak, ale naprosto to neodpovídá mé časové investici. Měla jsem být povýšená, ale šéf mi dneska řekl, jestli to vážně chci, že vidí, jak toho mám už tak nad hlavu i doma, protože jsem kvůli dětem hodně na home office. Úplně se děsím prázdnin a je mi líto, že se můj život proměnil v maraton úkolů, na které jsem víceméně sama. Máte některá oboje, kariéru i poklidnou domácnost, kde to funguje 50 : 50, nebo aspoň řekněme 60 : 40? 🫣

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    28. kvě 2024    

    Tím, že žiju v Rakousku a teď jsme navíc cestovali, šlo hokejové šílenství úplně mimo mě. Nicméně i tak mě drahý někdy v pátek překvapil informací o famózním úspěchu Rakušanů a jejich vítězství nad Finy a Kanaďany.
    Já: "Prosím tě, netvrď mi, že jste vyhráli nad Kanadou."
    On: "Tady to píšou: Po skvělém výkonu v zápasech proti Finům a Kanadě pokračoval rakouský tým ve svém úspěšném tažení i proti Čechům."
    Já: "Tak o tom náhodou něco vím, s Čechy jste prohráli 4:0 nebo 4:1."
    On: "Tady píšou, že náš brankář zabránil bravurně dvěma gólům."
    Já: "Ale další čtyři si tam nechal nasypat. A s Kanadou jste taky prohráli", jsem si už vygooglila (i když ten výsledek mi pořád hlava nebere - to většina Kanaďadů včetně brankáře šla po druhé třetině domů, ne?) "A i s Británií - poprvé od 1994 tady píšou. Asi poprvé od 1994, kdy s nimi kdokoliv prohrál..."
    Všechno marný, prostě Rakušani se podle něj začínají prosazovat v hokeji a všem je teď jasný, že se s nimi musí počítat. Po návratu domů, kde ex hlídal děti, se s ním přivítal slovy: "Gratuluji k vítězství v mistrovství, příště to vyhrajeme my."
    Hádám, že ex má teď za to, že se mi manžel zbláznil.

    leiladelly
    Zpráva byla změněna    28. kvě 2024    

    Děti založily kapelu. Když jim bylo 16. Club 17. Teď už je většině 17, tak název aktuální 🙂 A měly úspěch. První akcí bylo vystoupení na galavečeru vyhlášení Sportovec roku 2023. Tam je někdo viděl, pozval je, aby dělali předskokana Benu Cristovao. A už je to tady, už je to oficiální. Kdo bude 24.7. poblíž, třeba se potkáme 🙂

    Ahoj holky!
    Dejte prosím tip na ten FAKT NEJVÍC NEJLEPŠÍ dárek k prvním narozeninám (dole fotka oslavence). Doma již máme houpačku+trojúhelník+skluzavku, teepee, IKEA tunel, odráželo, pískoviště a venkovní prolézačky+houpačky, bazének, milion Dupla. Takže tyhle věci ne :D.

    Holky, nějaký větší aquapark kolem Polských nebo Slovenských hranic ?

    Tak a dilema , malý chce už batoh do školy, a teď nevím jakou tu barvu mám objednat. Poraďte prosím 🤭😂

    (2 fotky)

    Ahoj. Máme hrozně plevele v trávníku. Znáte někdo postřik, ale aby na zahradu mohl pes. Děkuji

    pr_clanek
    27. kvě 2024    Čtené 24x

    Vytápíte dům plynem? Zjistěte, jak optimálně nastavit kotel

    S rostoucími cenami energií a specifickou ekonomickou nestabilitou v zemi i ve světě je obtížné jednoznačně určit jeden, nejoptimálnější způsob vytápění domu. Kromě toho se samotné topné systémy od sebe liší, stejně jako se liší budovy, jejich historie a preference bydlení jejich majitelů. Mnoho lidí, kteří staví nebo rekonstruují domy, však nepochybně volí vytápění plynem. Instalace takového systému je však polovina úspěchu. Abyste si v zimě mohli užívat optimálního tepla a neplýtvat nadměrnými úsporami, musíte svůj plynový kotel hospodárně nastavit.

    Ve zkratce:

    • Důležité je efektivní nastavení plynového kotle, jeho cílem je zajistit tepelnou pohodu a minimalizovat spotřebu a tím i náklady na vytápění.
    • Topná sezóna v Čechách trvá od 1.9. do 31.5. 9 měsíců.
    • Účinnou optimalizaci plynového topného systému ovlivní mnoho faktorů, včetně: typ a výkon kotle, velikost domu nebo stav zateplení objektu.
    • Optimální teplota v domě je přibližně 20°C. Zvyknutí na mnohem vyšší teplotu znamená vyšší poplatky, ale také nižší vlhkost vzduchu a pro zdraví méně příznivé mikroklima.
    • Vyplatí se zajistit nejen vhodné nastavení typu a parametrů kotle, ale také účinné regulátory teploty, kontrolu a osvěžení izolace budovy a zbavení se nepříznivých topenářských návyků.

    Optimální nastavení plynového kotle – výhody

    Uživatelé plynových kotlů si nejčastěji lámou hlavu nad tím, jak nastavit zařízení tak, aby nespotřebovalo příliš energií. Motivací pro optimální naprogramování kotle je nejen potřeba vytopit domácí prostor na příjemnou teplotu, ale samozřejmě také dosažení co nejnižších nákladů s tím spojených. Topná sezóna v Česku, v závislosti na počasí daného roku, obvykle trvá asi 6 měsíců, ale často začíná dříve (září) a končí mnohem později, než se očekávalo (květen). Optimální nastavení plynového kotle je proto klíčem k vyřešení všech otázek: zajištění stálé tepelné pohody, dlouhodobé minimalizace nákladů na vytápění a konečně neplýtvání energií.

    Standardní teplota v domácích místnostech

    Ložnice:16 – 18°C
    Kuchyň:17 – 19°C
    Koupelna:22 – 24°C
    Technické místnosti:12 – 14°C

    Jaké faktory ovlivňují nastavení plynového kotle?

    Je obtížné dát jasnou odpověď na otázku, jak nejlépe nastavit plynový kotel. Pokaždé bude tento problém záviset na mnoha faktorech. Nastavení kotle bude ovlivněno nejen konkrétní teplotou, kterou chceme získat, ale také výkonem použitého kotle, celkovou velikostí domu, počtem vnitřních stěn, správně zvoleným systémem regulátoru, izolací budovy, dobrými nebo špatnými topnými návyky... Teprve porovnání zmíněných parametrů nám umožní přiblížit se odpovědi v případě konkrétního domu. Probíráme proto nejdůležitější faktory, aby si každý zájemce mohl samostatně určit, jak si plynové vytápění ve svém domě nejlépe nastavit.

    Nastavení kotle, typ a výkon zařízení

    První otázka, stojící za pozornost, je typ a výkon plynového kotle, který máme. Tradiční, kondenzační, jedno- nebo dvoufunkční kotel, s otevřenou nebo uzavřenou spalovací komorou - každé z těchto zařízení má jiné vlastnosti a pracuje v určitém výkonovém rozsahu (obvykle od několika do několika desítek kW). Výkon by měl být přizpůsoben našim požadavkům a podmínkám. Zjednodušený vzorec nám umožňuje dojít k závěru, že na každých 10 m2 plochy by mělo připadat přibližně 0,6 kW výkonu. Je však na místě připomenout, že každý další požadovaný parametr (např. dohřev užitkové vody) bude mít významný vliv na zmíněný výkon. Kotel s nesprávně nastaveným výkonem nám neumožní dostatečně vytopit dům v nejchladnějších obdobích nebo nás vystaví zbytečným nákladům.

    Jak optimálně nastavit plynový kotel?

    Nejčastější chybou uživatelů plynových kotlů je volba příliš vysoké teploty na to, aby měla dostatek tepla. Samozřejmě ne každý se musí doma cítit příjemně při 19-20°C, ale není důvod očekávat nižší náklady na plyn nastavením radiátorů např. na 25°C. Vyplatí se dozvědět se více z našeho průvodce o optimální teplotě doma. V případě nejrozšířenějšího kondenzačního kotle bude nejoptimálnější možností nastavení na teplotu v rozmezí 40-50°C. Po překročení 57°C již není možná kondenzace plynu.

    Odkud vám nejvíc z domova uniká teplo?

    Při použití plynového kotle jsou skvělým doplňkem otopného systému prostorové regulátory pro plynové kotle, které zaručují úsporu energie. Regulátory zároveň umožňují přesné přizpůsobení provozu kotle tepelným podmínkám v konkrétních místnostech prostřednictvím inteligentní analýzy bilance tepelných zisků a ztrát. Zde je třeba rozlišovat mezi radiátorovým a podlahovým vytápěním. Každý z těchto tepelných systémů má mírně odlišné vlastnosti a bude vyžadovat jiný řídicí program. Efektivním řešením v domácnosti bude použití komplexního zónového systému, ve kterém lze nastavit teplotu v každé místnosti v domě samostatně, nezávisle, podle preferencí uživatelů. To se projeví nejen v dokonalém přizpůsobení vytápěcího programu skutečné potřebě tepla v domě, ale také ve skutečných úsporách. Vybraná zařízení TECH Controllers jsou navíc vybavena komunikací Open Therm. V praxi to znamená, že připojením k některým modelům kotlů (vybrané modely s připojením Open Therm) můžeme pomocí externího teplotního čidla nastavit nastavenou teplotu zdroje a řídit topnou křivku, stejně jako nastavit rozvrh vytápění a ohřevu vody. Navíc se průběžně zobrazují parametry jako teplota kotle, TUV, výkon hořáku…

    Jak vidíte, vhodné regulátory Vám umožní neustále řídit chod plynového kotle a udržovat tak udávanou pokojovou teplotu, reagovat na případné změny venkovní teploty, a tím Vám pomohou dosáhnout optimálního nastavení plynového kotle v velmi snadným a dostupným způsobem.

    Ekonomika vytápění: další faktory

    V mnoha případech nestačí mít správné zařízení a dovedně jej používat. Několik zdánlivě sekundárních faktorů bude mít obvykle významný dopad na dosažení požadované teploty a vývoj konzistentního, předvídatelného topného systému.

    • Ovládání topného systému. Plynová pec s odpovídajícími parametry není vše. Vhodné regulátory budou neocenitelné při optimalizaci systému vytápění vašeho domu. Použití elektronických regulátorů teploty jistě usnadní efektivní řízení tepelné energie.
    • Stavební izolace. Dobré vybavení, profesionální software a optimální nastavení nestačí, pokud je budova ve špatném stavu. Netěsná a opotřebovaná fasáda a tepelná izolace budovy, spáry a praskliny ve zdech, děravá střecha, okna a dveře – tyto problémy obvykle vedou k výraznému snížení účinnosti topné soustavy.
    • Prospěšné návyky. V zimě by mělo být větrání místností krátké a intenzivní. V opačném případě dočasně narušíme nastavení plynového kotle. Ve slunečných dnech se místo zakrytí oken vyplatí pustit do místností trochu slunce, tedy volné teplo z přírody. Kromě toho pamatujte, že radiátory pokryté nábytkem, závěsy nebo sušícím se prádlem budou vydávat do místnosti mnohem méně tepla.

    Sponzorovaný příspěvek

    Zdroj fotografií: tech-controllers.cz