apacheeeAMBASADORKA
    Včera v 17:24    

    Pozdravujte Hagrida, paní profesorko —-***

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    Včera ve 13:23    

    Jak je to s výpovědí ze strany zaměstnance ze zdravotních důvodů? Musí mít od lékaře papír, že tu konkrétní práci už nemůže vykonávat? Paní 60 let, gyn. problémy. Bude mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Do řádného důchodu má rok a půl.

    Dobrý den, mám dotaz. Chci a musím odejít od partnera s dvěmi dětmi, syn 11 let a dcera 2 roky. Zjišťovala jsem si že ze sociálních dávek se to dá zvládnout ale vůbec nevím z čeho začít žít první tři měsíce než mi je vyplatí. Nevíte jestli mám na něco nárok do úplného začátku nebo jak to vlastně funguje? Moc, moc děkuji za odpověď.

    apacheeeAMBASADORKA
    26. zář 2024    

    Prosím, nemáte náhodou někdo slevový kód na ZOO HIT? 🙏

    Zase po necelém roce mám zánět močáku. Začala jsem čůrat krev. Doktorka už tam nebyla a tak jsem si vzala antibiotika, které jsem měla minule a půlka zůstala. Sama říkala, že je mám použít, když bude potřeba. A teď otázka, jak tomu předcházet? Je možné, že to mám z běhání, když mám mokré boty? Že prochladnu od nohou a pak se tam ty bakterie pomnoží nebo je to blbost.

    olivovnaOvěřená organizace
    Zpráva byla změněna    26. zář 2024    

    V naší dětské léčebně již byly vypsány termíny pobytů pro rok 2025. Můžete se podívat zde: https://www.olivovna.cz/terminy-pobytu#2025.
    Volejte přijímací kancelář +420 323 619 103/105.
    Objednáváme postupně, jak se plní turnusy.
    Těšíme se na vás.

    Zkouška aranžmá na stůl..to by docela šlo 😅aneb podzimní kvítí pohromadě. Jiřiny a cínie mají pauzu, šetřím je na sobotní svatbu..

    apacheeeAMBASADORKA
    26. zář 2024    

    Přeji vám krásný, i když tedy alespoň u nás opravdu upršený den,
    je mou milou povinností zase jedné z vás udělat radost výhrou v soutěži s #dm.

    Tentokrát jsme soutěžili se značkou #dmbio a do výherního balíčku jsme poskládali samé dobroty a mňaminy od této značky 😍

    Štěstí se usmálo na @januk - které tímto moc gratuluji 👏

    A vy ostatní, zítra ke mně nezapomeňte nakouknout - spustím pro vás totiž novou soutěž 😎

    Ahoj, doporučíte mi prosím školní batoh pro kluky 10+ tedy 4-6 třída, se kterými jste spokojení?

    Máte prosím slevový kód na megaknihy, který nevyužijete?🙏🏼

    Zoinka má zítra 7.narozeniny a je s ní od září školačka. Přála si něco výjimečného pro děti do třídy. Tak jsem se bavila a tvořila

    (2 fotky)

    Holky, zažila jste některá , že jste kvůli zánětu ucha přišli o sluch a po léčbě zánětu se vrátilo vše do pořádku? Hrozné se trápím 😔

    redakce
    25. zář 2024    Čtené 323x

    Školní kolotoč je zpátky a s ním i podzimní nemoci

    Léto uteklo rychlostí blesku – ani jsme se nestihli otočit a už nám na Bakalářích pípají první zprávy. Vzduch začíná vonět nejen podzimními listy, ale také novými úkoly, sešity a sem tam i zkaženou svačinou, kterou dítě zapomnělo přes víkend vyndat ze školní tašky. Přípravy na další kolo školního kolotoče jsou v plném proudu: „taxislužba“ na kroužky už má předběžný rozvrh, svačiny plánujeme podle předešlých zkušeností – přesně víme, co se snědlo a co zůstalo nedotčené na dně svačinového boxu. A samozřejmě nechybíme ani my, maminky s čelovkami na hlavách, shánějící kaštany na prvouku, protože si naše dítě těsně před spaním vzpomnělo, že je zítra opravdu nutně potřebuje.

    A právě v této hektické době, kdy se rodinný život opět vrací do rytmu školních povinností, nás často přepadne i nečekaná návštěva v podobě prvních nachlazení, viróz a horeček. Ráno začíná povzbudivým zvoněním budíku a večer se mění v boj s teploměrem.

    Proč se to na podzim děje tak často?

    Vypadá to, že podzim si se školní docházkou pěkně rozumí, a jakmile přijdou první chladnější dny, virózy nás zasypou ze všech stran. Ale proč tomu tak vlastně je? Přechodné období po létě je plné výkyvů teplot, kdy ráno vyrážíme s kabátem a odpoledne už pobíháme v tričku. Tohle neustálé střídání teplot naše tělo pořádně zmáhá, a to hlavně náš imunitní systém. Sliznice v nose a krku, které nás chrání před viry, se v takových podmínkách oslabují. Výsledkem je, že viry a bakterie mají volnější cestu k tomu, aby se nám dostaly do těla.

    No a k tomu přidejme fakt, že na podzim je méně sluníčka, a s ním i méně vitamínu D, který je pro naši imunitu důležitý. Děti se taky víc zdržují ve vnitřních prostorách, kde bacily snadno cirkulují. Koneckonců, kdo by odolal hře na honěnou v uzavřené třídě nebo na školní chodbě?

    Mýtus o „nachlazení“

    Mnozí z nás mají stále zafixované, že když dítě vyleze ven bez čepice, určitě se „nachladí“. Jenže pravda je trochu jiná. Samotné „nachlazení“ z toho, že je vám zima, je mýtus. Ne, studený vzduch sám o sobě nezpůsobuje, že onemocníme. Jde spíš o to, že když je chladno, naše tělo se snaží udržet teplo hlavně pro důležité orgány, a tím se omezuje prokrvení sliznic. A jakmile je sliznice oslabená, viry a bakterie toho využijí a jednodušeji se dostanou do těla. Takže problém není v tom, že by zima samotná způsobila nemoc, ale že nám chladné počasí oslabuje naši obranyschopnost.

    Snažíme se, ale občas to prostě nevyjde

    Jako mámy děláme, co můžeme, abychom tomu všemu předešly. Dáváme dětem vitamíny, snažíme se o zdravé svačinky a dostatek pohybu na čerstvém vzduchu. Někdy to stačí, ale přiznejme si, že občas prostě ne. Bacily si stejně najdou cestu a my máme doma malého pacienta.

    A právě v těchto chvílích přichází na scénu PARALEN. Díky široké nabídce různých lékových forem mám vždy po ruce správného pomocníka v boji s horečkami – ať už jde o situace, kdy dítě bolí v krku a nemůže polykat, nebo ještě neumí spolknout tabletku. Pro starší dceru volím tablety, které jsou praktické, když je potřeba podat vyšší dávku paracetamolu. A v případech, kdy dítě trápí zvracení a ústní podání léků není možné, spoléhám na čípky.

    PARALEN® SUS

    Pokud máte doma menší děti, pak je PARALEN® SUS ve formě suspenze neocenitelným pomocníkem. Tento sirup s jemnou jahodovou příchutí nejen snižuje horečku, ale také pomáhá zmírnit bolesti hlavy, svalů či zubů, které děti často trápí. Aplikace je díky přiložené stříkačce jednoduchá a rychlá, což oceníte hlavně ve chvílích, kdy dítěti není dobře a nechce spolupracovat.

    PARALEN® 125 mg

    Pro starší děti, které už zvládnou spolknout tabletku, mám připravený PARALEN® 125 mg. Tyto malé tablety jsou vhodné, když děti potřebují účinné řešení na horečku nebo bolest. Tabletky jsou snadné řešení, které nám doma vždy pomůže, když je potřeba.

    PARALEN® 100 mg čípky

    A co dělat, když se situace zkomplikuje? Známe to, horečka vylétne, dítě zvrací a vy nemáte šanci mu dát nic ústy. V takových chvílích jsou skvělou volbou PARALEN® 100 mg čípky. Jsou vhodné pro děti s hmotností od 7 kg. Proto je máme doma prakticky od narození. Ve skutečnosti byl PARALEN® 100 mg čípek vůbec první dětský Paralen, který si našel cestu do naší lékárničky. Čípky jsou vhodné pro malé děti, které odmítají jíst nebo pít kvůli bolesti v krku, nebo když zvrací a nemůžete jim podat nic ústně. Díky jednoduché aplikaci si můžete být jistí, že dostaly správnou dávku léku a účinek se dostaví rychle.

    I když tedy děláme všechno proto, abychom podzimnímu virovému kolotoči předešly, někdy to prostě nevyjde. A to je v pořádku. Důležité je, že když už děti skolí horečka nebo bolest, jsme připravené. S PARALENEM® po ruce víme, že máme situaci pod kontrolou, ať už jde o horečku, bolest hlavy, zubů nebo svalů. A jakmile děti zase naberou síly, můžeme se co nejdřív vrátit zpátky do školního rytmu – a to je to, co si jako rodiče přejeme nejvíc.

    Komerční článek

    MAT-CZ-2400907-1.0-09/2024

    Tento článek vyšel s podporou PARALEN®

    PARALEN® 125 mg a PARALEN® SUS jsou volně prodejné léky k vnitřnímu užití. 

    PARALEN® 100 mg čípky jsou volně prodejný lék k použití do konečníku. Obsahují paracetamol. Přečtěte si pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

    Zdroj fotografií: Redakce

    První vzkaz pro vašeho prvňáčka...
    Máme napsat vzkaz a děti si ho za půl roku ve škole přečtou.
    Líbí se mi to. 🤗 Mám nápad, jen se bojím, že to bude příliš složité (umím se hodně rozepsat a věty nemají konec...). 😁🙈
    A hledám inspiraci, která by mi třeba ještě trochu pomohla v tom, jak to uchopit.
    Co byste chtěli vy, aby si děti přečetly jako první vzkaz od vás? 🌷

    Podzimní inspirace🍂

    (5 fotek)

    Značka THULE je švédská společnost, která je známá svou vysokou kvalitou a inovacemi v oblasti produktů pro aktivní životní styl, včetně kočárků. Založena byla už v roce 1942, přičemž jejím původním zaměřením byla výroba střešních nosičů a outdoorových doplňků. Postupně se rozšířily i do oblasti dětských produktů, kde se specializují zejména na kočárky pro aktivní rodiče, které umožňují sportování a pohyb s dítětem 👉https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE

    Proč jsou kočárky THULE tak skvělé?
    1. Kvalitní materiály: THULE klade důraz na odolnost a kvalitu použitých materiálů. Jejich kočárky jsou vyrobeny z lehkých, ale pevných hliníkových rámů, což zaručuje, že kočárky jsou odolné vůči nárazům a nerovnostem, ale zároveň zůstávají lehké na manipulaci. Textilie jsou odolné vůči vodě a povětrnostním vlivům.
    2. Bezpečnostní standardy: THULE produkty procházejí přísným testováním a mají řadu mezinárodních bezpečnostních certifikátů. Používají pětibodové bezpečnostní pásy a stabilní konstrukce, což přispívá k jejich oblíbenosti mezi rodiči.
    3. Inovace a praktické prvky: Značka neustále inovuje, což se projevuje v technických vychytávkách. Kočárky mají velká nafukovací kola, která zaručují plynulou jízdu i po nerovných površích.

    Proč jsou kočárky THULE dražší?
    👉 Prémiové materiály: Používají se vysoce kvalitní a odolné materiály, což zaručuje dlouhou životnost a pohodlí.
    👉 Inovativní řešení: THULE neustále přináší nové technologie a designová vylepšení, která zvyšují funkčnost kočárků, což vyžaduje vyšší výrobní náklady.
    👉 Švédská preciznost a design: Značka se spoléhá na vysokou úroveň řemeslné výroby, která je ve Švédsku tradičně považována za jednu z nejlepších.

    Aktuálně v našem e-shopu probíhá akce THULE, platí jen omezený čas, tak nepropásněte příležitost a vyberte si své THULE za nejlepší cenu na trhu 👉https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE🎉

    Tip na časopis pro 9 letou holku (3. třída)???

    Ahojky jdu z nová pro radu ségra má manžela čistou mzdu má 26000 kolik ji zůstane z výplaty když má předností pohledávku ? Má dvě děti na které platí řádně výživné a bere si je k sobě alimenty má v pořádku půjček a dluhu má víc

    kamik19
    Zpráva byla změněna    24. zář 2024    

    Ahojky holky jdu pro radu pro ségru jelikož pečují dlouho o dceru s mentální retardaci nemám zkušenost ségra nastupuji do Billy kde bude mít plat 30500 z odečtu 26 000 jde ji o to když má manžela a dvě děti ale nemá je v péči platí alimenty a bere si je má nějakou slevu bude mít určitě předností exekucí jde ji o to aby ji neztravali tolik a kolik ji tak měsíčně zůstane ? Děkuji za odpověď a rádi

    Kolik mají vaše děti kroužků nebo mimoškolních aktivit?syn ve 3.tride má kromě školy, ZUŠ - kytaru a hudební nauku, angličtinu se soukr učitelkou, v rámci družiny keramiku a nyni pribyde ještě 1x tydne stolní tenis dost pozdě večer, případně budeme moci o vikendu někdy na nějaký závod ve stolním tenise.....

    apacheeeAMBASADORKA
    24. zář 2024    

    Zase jeden menší nákup našich oblíbených #dm stálic 🛒

    🛒 tekuté žlučové mýdlo, Denkmit
    🛒 ubrousky proti zabarvení, Denkmit
    🛒 mycí pěna Balea
    🛒 tablety do myčky, Denkmit Nature
    🛒 čistící tablety do myčky, Denkmit
    🛒 Magnesium, Mivolis
    🛒 maska, alverde
    🛒 oblíbené snídaňové balíčky, dmBio
    🛒 rostlinný krém ke šlehání, dmBio

    Pak jsem vzala ještě pár novinek na otestování, ale o těch zase příště 😎

    Tak co, kupujete také některé z těchto našich oblíbených produktů? 🎁

    modrykonik
    24. zář 2024    Čtené 50x

    Kočárek v zimě: Jak připravit sebe a dítě na procházky v chladném počasí

    Zima se blíží, i když to tak teď naštěstí nevypadá. Všichni ale víme, co zanedlouho přijde – déšť, vítr, chlad a později i sníh. To ovšem neznamená, že musíte omezit procházky s miminkem či dětmi. Pokud se dobře připravíte, mohou být zimní procházky stejně příjemné jako letní. Zde je několik tipů, jak si užít chladné procházky bez obav:

    1. Zateplení kočárku

    Fusak je v zimě nezbytnost. Vyberte si takový, který je dostatečně teplý, voděodolný a zároveň prodyšný. Kvalitní fusak udrží vaše dítě v teple i v chladných dnech. Přidejte i teplou deku, bude-li to nutné. Doporučujeme  https://i.modrykonik.cz/mamaleto_deka

    2. Kočárek vhodný i na sníh

    Pokud plánujete procházky v zasněženém terénu, zkontrolujte, zda váš kočárek má dostatečně velká a pevná kola. Velká nafukovací kola zvládnou sníh a snadno projdou přes neudržované cesty.

    3. Doplňky na kočárek

    Rukávníky: Jsou skvělým pomocníkem pro zahřátí rukou během tlačení kočárku, zvláště když teploty klesnou pod nulu.

    Pláštěnka: Nezapomeňte na ochranu před sněhem či deštěm. Pláštěnka udrží kočárek suchý a chrání vaše dítě před vlhkostí.

    4. Péče o kočárek a kola

    Na zimní cesty si dejte pozor na kola. Sníh a sůl mohou poškodit povrch, proto je pravidelně čistěte a ošetřujte. Pro lepší stabilitu se hodí větší a pevnější kola, která zvládnou i zasněžený terén.

    5. Ochrana pokožky

    Pro miminko: Zimní vzduch může být suchý a mrazivý, proto používejte jemnou kosmetiku pro miminka, včetně SPF, i když je oblačno.

    Pro maminky: Hydratace rukou je během zimy stejně důležitá. Kvalitní krém na ruce vás ochrání před popraskanou a suchou pokožkou.

    6. Vrstvení oblečení pro děťátko

    Zimní procházky si žádají správné vrstvení oblečení. Zvolte několik tenkých vrstev, které můžete podle potřeby přidat nebo odstranit, když se teplota mění. Vrstvení udržuje teplo a zároveň poskytuje možnost snadné regulace teploty dítěte.

    7. Pozor na přehřívání

    I když je venku chladno, je důležité dávat pozor, aby dítě nebylo přehřívané, zejména ve fusaku nebo při používání deky. Kontrolujte jeho zátylek a ujistěte se, že je teplý, ale ne zpocený.

    8. Důležitost reflexních prvků

    Zimní dny jsou kratší a často je venku šero, proto by kočárek měl mít reflexní prvky, abyste byli viditelní pro auta a cyklisty. Pokud je kočárek nemá, přidejte reflexní nálepky nebo pásky.

    9. Zimní boty pro maminku

    Zima znamená nejen chlad, ale taktéž kluzké stezky. Dbejte na to, abyste nosili teplé, voděodolné boty s protiskluzovou podrážkou, které vás ochrání před uklouznutím během procházek se zimním kočárkem.

    10. Hydratace na procházce

    Stále mějte s sebou termosku s teplým nápojem pro vás i vodu pro miminko. Studený vzduch dehydratuje stejně jako teplo!

    11. Batoh s nezbytnostmi

    Batoh je praktickým pomocníkem, do kterého sbalíte vše, co potřebujete – od náhradních rukavic, přes vodu až po krém. Doporučujeme náš bestseller: https://i.modrykonik.cz/mamaleto_batoh

    💙 Kočárek, který zmákne jakýkoli terén je THULE URBAN GLIDE 3. Když ho jednou vyzkoušíte, nebudete ho chtít pustit z ruky. Navštivte náš e-shop a vyberte si své THULE-čko na různé aktivity s vaším prckem za nejlepší ceny na trhu a s akčními sety zdarma. Vybírejte https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE 🍂. 

    Máte další tipy, jak si zimu s kočárkem ještě více zpříjemnit? Podělte se s námi v komentářích!