Máte prosím tip na fajn ubytování v Barceloně během jarních prázdnin? Booking využiji kdyžtak následně. Děkuji

    Naše seniorka v barvách podzimu 🤗❤️🍁

    🍁🍂 Podzim očima a mobilem mého muže 😊

    (10 fotek)
    ivinkalinka
    Zpráva byla změněna    Dnes v 15:48    

    Roupy, je prosim mozny, ze svedi jenom pipka a ne zadek? A v noci klidne spani?

    💙 Fusak k vybraným dvojkombinacím ZDARMA! 💙 👉 https://i.modrykonik.cz/dvojkombi_FUSAK_zdarma

    Chceme, aby vám zůstalo i na další drobnosti pro miminko, a proto k našim vybraným dvojkombinacím dostanete fusak zcela zdarma! V zimě je to nezbytná výbava pro každé děťátko – fusak jej udrží v teple a suchu i během nejchladnějších dnů ❄️.

    🧵 Vlastnosti fusaku:
    • Voděodolný materiál udrží miminko v suchu i v nepříznivém počasí.
    • Měkoučká, hřejivá podšívka poskytuje dokonalé teplo.
    • Odnímatelný kožíšek dodává styl a pohodlí.
    • Inteligentní zipy umožňují regulovat teplotu.
    • Protiskluzová kapsa a otvory pro bezpečnostní pásy zaručují bezpečnost.
    • Otvor na bezpečnostní pásy v zadní části jsou kompatibilní s pásy jakéhokoli kočárku, což zaručuje bezpečnou a snadnou instalaci.
    • Před použitím perte na 30°C.

    Fusak je ideální společník na každou zimní procházku a vy jej můžete mít ZDARMA – neboť naše priorita je vaše pohodlí! 🎁 Pojďte si vybrat svou dvojkombinaci 👉 https://i.modrykonik.cz/dvojkombi_FUSAK_zdarma

    (3 fotky)
    apacheeeAMBASADORKA
    Dnes v 10:10    

    A jde se testovat - novinky #dm a vybrané produkty zbrusu nových privátních značek HALLOHEBAMME a hautsache 😍

    #hallohebamme #hautsache

    Najdu tu někoho, kdo si už jakýkoliv produkt od těchto nových značek pořídil?

    Tentokrat pro rodiny hasičů a policistu, kteří byli zraněni, nebo dokonce zemřeli… přidejte se, prosím: https://donio.cz/pribeh/23468?utm_source=copyli...

    Petite&Mars Icon RWS nebo AIR - Která dvojkombinace je pro vás? 👉 https://i.modrykonik.cz/dvojkombi_FUSAK_zdarma

    Naše odbornice na kočárky Ľudka by vám o těchto kočárcích řekla: „Super kočárek za dostupnou cenu, který překvapí i ty nejnáročnější.“

    Petite&Mars Icon RWS je ideální pro městské rodiče 🏙️ a vyšší postavy. Pokud se však rádi vydáváte i do terénu 🌲, model Icon AIR s nafukovacími koly je pro vás jako stvořený. Manipulace je jednoduchá – zvládnete jej ovládat i jednou rukou ✋ a skládání je opravdu rychlé. Kočárek se po složení sám postaví a zůstane tam, kde jej necháte, což je skvělé pro praktické uskladnění.

    Najdete jej i s výhodným balíčkem a dárkem – fusakem ZDARMA! 💙 Pro více informací navštivte náš e-shop 👉 https://i.modrykonik.cz/dvojkombi_FUSAK_zdarma

    #mamablog #mamatip #detskykocarek #modrykonikeshop

    Sháním tip na hru, kde se soutěží v tom, kdo z hráčů dřív a správně splní zadání. Dcera ráda takto soutěží, tak mě to napadlo na Vánoce.

    zuzekk
    Zpráva byla změněna    Včera v 19:22    

    Už se to zas blíží..🙈 Doporučte mi prosím značku, která umí vyrobit opravdu teplé RUKAVICE! Na sjezdovky, alespoň s některými prsty, bez ohledu na cenu. Dekovala!

    Prosím o radu, tip na dárek pro chlapečka. Je mu 6 let, má vrozenou vadou a nyní má pouze 80 cm, jinak je v pořádku. Teď je po operaci a musí 6 týdnů ležet. Samozřejmě je nejvíce na tabletu, ale chtěla bych něco jiného na zábavu. Děkuji

    terry_309
    Včera v 17:07    Čtené 160x

    Hcg v krvi?

    Ahoj chci se zeptat na vaše zkušenosti.

    Měla jsem duchy na TT a na digitálním sem měla (+ 1-2) . Dneska jsem byla na hcg z krve a hodnota byla jen 6. Myslite , že mužu byt těhotná? 😔😔

    Jedna z pozitivních věcí na tom, že už máme doma školáka, je v tuto chvíli existence podzimních prázdnin, které se nás doteď netýkaly a znali jsme je "jen z doslechu". To by ještě samo o sobě tak senzační nebylo, ale to, že budu mít dovolenou a nebudu muset 5 po sobě jdoucích dní vstávat ve 4,40, je nepopsatelné. 🙏

    pr_clanek
    Včera ve 14:05    Čtené 21x

    Jak si doma zařídit dokonalý prostor pro učení doma, který podporuje soustředění a kreativitu?

    V dnešní době, kdy se učení doma stalo součástí každodenního života mnoha žáků a studentů, je nezbytné vytvořit vhodné podmínky pro efektivní práci. Vyhrazený, dobře organizovaný prostor pro učení může pomoci zlepšit koncentraci, motivaci a celkovou efektivitu. V tomto článku vám poradíme, jak si doma vytvořit dokonalý prostor pro učení tak, aby pro vás bylo potěšením, a ne nepříjemnou povinností.

    Psací stůl - jak jej vybrat a umístit, aby podporoval efektivitu?

    Psací stůl je bezpochyby srdcem každé učební stanice, proto by měl být vhodně přizpůsoben potřebám osoby, která jej bude používat. Je důležité, aby měl psací stůl správnou výšku a velikost. U menších dětí zvažte možnost výškově nastavitelných psacích stolů, které "rostou" s dítětem. Je velmi důležité, aby pracovní plocha byla dostatečně velká, aby se na ni vešly všechny potřebné materiály, jako jsou knihy, notebooky a počítač.

    Neméně důležité je, aby byl stůl umístěn na správném místě v místnosti. V ideálním případě by měla být blízko okna, aby na pracovní místo dopadalo přirozené světlo. Psací stůl by měl být také umístěn tak, aby pozornost rozptylovaly jiné prvky v místnosti, jako je televize nebo vstupní dveře.

    Při omezeném prostoru mohou být dobrým řešením rohové psací stoly nebo multifunkční nábytek, který šetří místo. Měli byste také zvážit koupi psacího stolu s vestavěnými policemi nebo zásuvkami pro uložení praktických věcí, abyste měli všechny materiály vždy po ruce.

    Pohodlná židle – na co si dát pozor při výběru sedačky?

    Židle je stejně důležitým prvkem jako stůl. Trávíte v ní mnoho hodin, proto je důležité, aby byla pohodlná a podporovala správné držení těla. Za pozornost stojí ergonomické židle, které dokážou nastavit výšku a úhel opěradla – díky tomu je lze přizpůsobit individuálním potřebám uživatele. Dobrá židle by měla mít také nastavitelné područky, aby se snížil tlak na ramena a zabránilo se bolestem.

    Pokud jde o výběr správných židlí k psacímu stolu pro děti, je třeba se ujistit, že jsou stabilní a mají dostatečnou oporu zad. Díky nastavitelné výšce se dokonale přizpůsobí stolu, což je klíčové pro udržení správného držení těla. Nezapomeňte, že dobře zvolená židle není jen pohodlí, ale také investice do zdraví. Dlouhodobé sezení v nesprávné poloze může vést k problémům s páteří, bolestem šíje a únavě, proto je tak důležité vybrat si židli, která poskytne pohodlí a dostatečnou oporu po mnoho hodin učení.

    Osvětlení - jak vytvořit světlé a příjemné místo ke studiu?

    Základem efektivního učení je dobré osvětlení. Nejlepším zdrojem světla je samozřejmě přirozené světlo, proto je vhodné umístit stůl v blízkosti okna. Pokud to však není možné, je důležité investovat do dobré stolní lampy. Nejlepší je, když má nastavitelné rameno a možnost měnit intenzitu světla – to vám umožní přizpůsobit osvětlení denní době a individuálním potřebám.

    Jak udržovat pořádek a organizovat prostor tak, aby vedl k efektivnímu učení?

    Uklizený pracovní prostor je klíčem k efektivnímu učení. Je důležité, aby všechny výukové materiály měly své místo. Dobře naplánovaný úložný prostor pomůže zabránit nepořádku a zefektivnit učení. Stojí za to zvážit nákup různých typů nábytku, jako jsou regály nebo police, které umožní nejen ukládání knih, ale také pořadačů, psacích potřeb nebo počítačového vybavení.

    Organizace prostoru v malých místnostech - jak využít každý centimetr?

    Pro ty, kteří potřebují uspořádat studijní prostor v malé místnosti, je důležitý každý prostor. Nástěnné police nebo palandy jsou jen některá z řešení, jak co nejlépe využít prostor. Stojí za to pamatovat, abyste prostor nezaplnili příliš mnoha předměty - minimalismus podporuje soustředění.

    Při uspořádání studijního prostoru je třeba myslet také na ergonomii. Všechny základní věci by měly být na dosah, abyste nemuseli neustále vstávat a hledat potřebné materiály. Vyplatí se také investovat do organizéru na tužky, pastelky apod., abyste je mohli při studiu pohodlně používat.

    Jak udržujete pořádek, aby byl váš prostor pro učení vždy připraven k práci?

    Udržování pořádku na studijním stanovišti je klíčové pro efektivní práci. Pravidelný úklid, ukládání věcí na své místo a používání organizérů jsou jednoduchá pravidla, která pomáhají udržovat pořádek. Vyplatí se také zavést pravidlo „5 minut“ – každý den na konci učení věnujte pár minut úklidu svého pracoviště. Druhý den tak můžete začít pracovat na čistém a uklizeném místě, což jistě pozitivně ovlivní vaši náladu a chuť do učení. Uklizený psací stůl ovlivňuje pořádek ve vaší hlavě, což se promítá do lepších výsledků učení.

    Proč investovat do dobře organizovaného výukového prostoru?

    Vytvořit doma dokonalý prostor pro učení není obtížný úkol, ale je třeba myslet na několik klíčových otázek. Správný psací stůl, pohodlné židle, dobré osvětlení a uspořádání prostoru jsou základní prvky, které ovlivňují pohodlí a efektivitu učení. Vyplatí se experimentovat s různými řešeními a přizpůsobit prostor svým individuálním potřebám.


    Sponzorovaný příspěvek

    Zdroj fotografií: vlastní

    modrykonik
    Včera v 09:35    Čtené 33x

    Tipy pro výběr dvojkombinace: Jak vybrat správnou konstrukci a kola

    Výběr správné konstrukce a kol pro váš kočárek je jako rozhodování o tom, jaké boty si obujete na maratón – chcete něco pohodlného, stabilního, ale i stylového, že? Při výběru dvojkombinace se nebudeme rozhodovat jen podle designu (i když, kdo by nemiloval krásný kočárek), ale také podle toho, jak dobře zvládne městské stezky, vesnické cesty či lesní kořeny. Připravte se na tipy, díky kterým budete vědět, na co se zaměřit, aby byl váš kočárek připraven na jakoukoli dobrodružnou jízdu s vaším prckem!

    Víme, že každý rodič touží najít kočárek nejen za skvělou cenu, ale také s něčím extra navíc. Proto jsme pro vás v našem e-shopu pečlivě vybrali ty nejlepší dvojkombinace 👉 https://i.modrykonik.cz/AKCE_2-kombinace. Každý jeden kočárek prošel kritickým okem naší expertky, takže si můžete být jisti, že s výběrem rozhodně nešlápnete vedle. A teď přichází třešnička na dortu – kromě nejlepších cen na vás čeká také krásný, praktický fusak jako dárek zcela zdarma! 🎁✨

    Teď už se pojďme podívat na ten podvozek a kola….

    Konstrukce (podvozek) kočárku

    Na konstrukci kočárku závisí, jak se nám s kočárkem jezdí, také jeho hmotnost (i když ta souvisí samozřejmě is vaničkou či sportovní sedačkou), pro jaké roční období je přizpůsoben, jaký terén kočárek zvládne, jak se kočárek skládá, jeho celkové rozměry a pod.

    Při výběru konstrukce (a vlastně kočárku celkově) si musíte v první řadě ujasnit, v jakém terénu se s ním budete nejčastěji pohybovat a zda ho plánujete využívat i pro sport nebo pro cestování. Konstrukce kočárků se totiž v závislosti na tomto aspektu hodně liší a je možné, že pokud bydlíte například. na vesnici, ale plánujete s prckem absolvovat několik dovolené, jeden kočárek to nepokryje. Jejich vlastnosti jsou na to příliš rozdílné.

    Přibližme si teď, jak se mění konstrukce podle terénu

    Městské kočárky – lehké, kompaktní, s tvrdším odpružením a menšími koly (kolem 20 cm). Město je jejich domovem a zvládnete je ovládat jednou rukou, ideální pro procházky po chodnících či při cestování.

    Kočárky na vesnici – na vesnici, kde je terén sice různorodý, ale stále to nejsou rozbité polní či štěrkové cesty pro traktory s dírami a vyčnívajícími kořeny stromů, se totiž hodí jen o něco větší a těžší kočárek než do města. Tyto kočárky většinou disponují citelnějším odpružením a středně velkými koly (⌀>25 cm) z různých materiálů – pro lepší průjezd různorodým zpevněným i nezpevněným povrchem. Ovšem oproti originál terénním kočárkům je tam stále znatelný rozdíl.

    Kočárky do náročného terénu – pokud víte, že budete často jezdit po náročných terénech, jako jsou polní a lesní cesty s výrazně nerovným povrchem, případně okolí vesnice, okraje lesa nebo rozbité cesty k rozestavěným domům, měli byste vybírat kočárky s koly o průměru ⌀ >30–40 cm, ideální nafukovací nebo gumové. Ty nejlépe zvládají nerovnosti. Důležité je také kvalitní odpružení, které zaručí, že otřesy co nejméně přejdou do rukojeti a k dítěti.

    Kočárky na sport - speciální kategorie. Ať už běháte po chodnících nebo si chcete užít přírodu, jejich konstrukce je přizpůsobena konkrétnímu sportu – od městských běhů až po lehčí turistiku.

    Tyto dvojkombinace najdeš i v našem e-shopu

    Kola kočárku

    Jak jsme již nastínili, i vlastnosti a velikost kol se liší v závislosti na terénu, ve kterém se budete pohybovat. V následující tabulce si můžete prohlédnout jednoduchý přehled toho, jaká kola byste měli na vašem potenciálním kočárku hledat.

    Přehled typů a velikosti kol v závislosti na terénu využití.

    *Aretace je vlastnost kočárku, která spočívá v tom, že se přední otočná kola kočárku dají „zaseknout” (zaaretovat) a stanou se tak neotočnými do stran (kolo se bude točit jen dopředu a dozadu, ne otáčet doprava či doleva). Samozřejmě je můžete zpětně odaretovat kdykoli budete potřebovat. Tato schopnost ovládání otočnosti kol do stran je praktická a také velmi vděčná hlavně v případě, kdy s kočárkem navštěvujete různorodá místa – pokud potřebujete jít na nákup do obchodu, oceníte právě otočná kola, kvůli lepší manipulaci, pokud ovšem chcete s kočárkem například běhat po běžeckém asfaltovém chodníku, oceníte naopak neotočné kolo, aby se vám kočárek při nešťastném pohybu nepřevrhl. Pokud však následně vyrazíte s kočárkem do náročnějšího terénu, budou jej lépe zvládat otočná přední kola.

    My jsme pro vás výběr dvojkombinací podle vlastností již vyfilitrovali. Můžete tedy vybírat:

    Držíme vám palce při výběru a nákupu, pokud byste potřebovali poradit, naše odbornice Ľudka se už na vás těší v její bezplatné poradně 🙂

    💙 TOP NABÍDKA dvojkombinaci navíc s fusakem zdarma? Nakupujte z našeho výběru dvojkombinací v našem e-shopu 👉 https://i.modrykonik.cz/AKCE_2-kombinace  Pozor, počet fusaků je omezen! 💙

    Máme doporučeni na logo školku od psycholožky,ale přemýšlím,zda brát dítě z kolektivu ( vesnická školka,smíšená, chodí tam rád) a nebo jít prostě do té logo školky(dovážení do města 20 km tam a zpět)
    Syn 4 roky,znaky adhd, opožděný vývoj řeči,
    Co byste volili vy,milé dámy?

    lulinenka16
    Zpráva byla změněna    Včera v 05:30    

    Zdravím dámy. Mám takový dotaz, bude to delší povídání, snad to pochopíte z toho mého vyprávění 🤣.
    Zítra jdu na pracák, tak se zeptam tam ale sem ženská, tak mě to zajímá hned že? 🤣🤣🤣

    Našla sem si brigádu A, kam se chodila párkrát za týden večer uklízet na chvilku. Mezitím sem si našla brigádu B, kde sem podepsala jenom soboty, nejaky svátek a pak záskok za nemoci.
    V brigádě A sem později skončila, protože už se to nedalo a zůstala mi tudíž jenom brigáda B, což byly do te doby opravdu jenom soboty, svátek pokaždé zavřeno a záskok tak jednou za měsíc. Tudíž výplata skoro nic 🤷‍♀️🙄. Takže sem si našla brigádu C, abych taky nějak přispívala do domácnosti. Brigáda C je teď jenom na záskok na měsíc než se vrátí kolegyně s malým z lázní a pak taky nějaká výpomoc na zavolání bo tak. Ale o co mi jde teda.
    V brigádě B se začaly ohrazovat ohledně mé brigády C, že jak jako že mám další brigádu a budu teď chodit tam než k nim, když u nich sem podepsala smlouvu první, tak na mě MAJÍ VÝHRADNÍ PRÁVO oni a musím být k ruce jim 🤷‍♀️🙄. Ano, připadám si jako nějaká věc, která není člověkem a nemá žádné práva, jenom povinnosti.
    Nakonec se to v brigádě B vyostřilo tak, že si prý mám vybrat která ta nabídka je pro mě teda lukrativnější 🤷‍♀️🙄. Přitom sem tam nastupovala s tím, že věděli, že mám dvě skolkove děti a že sem na pracáku a hledám si normální práci na zkrácený úvazek 🙄.
    Tudíž se ptám. Je pravda,že když sem podepsala jako první smlouvu v brigádě B, tak musím naklusat k nim na zavolání a v brigádě C mají smůlu? Protože naklonovat se opravdu neumím a rozpůlit taky ne 🤷‍♀️. Nebo je prostě na mě kterou brigadu si vyberu a tam pubdu zrovna ten den? Díky

    To maminky dvou a min deti nepochopi….🫢😂
    Ja je miluju!❤️

    Hezký večer prosím kdo máte pomalý hrnec hrňte na mě prosím vaše top recepty na vaření v něm děkuji

    apacheeeAMBASADORKA
    22. říj 2024    

    Soutěžíme už jen do dnešní půlnoci - takže pokud se chcete zapojit do soutěže o tyhle krásné #dm výhry a ještě jste to nestihli, máte fakt nejvyšší čas 💣

    https://www.modrykonik.cz/blog/apacheee/message/soutez-dm-pece-o-plet-preji-krasne-ag182b/

    Jako, když přišli s myšlenkou revize dávek typu příspěvek na bydlení či živobytí, vypadalo to slibně...
    Ovšem Jurečka opět "nezklamal" https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/po-davkove-re...
    Tímhle sítem proleze naprostá většina 😒 :
    Po reformě by úřady práce mohly od příštího července začít vyplácet místo příspěvků a doplatků na bydlení, příspěvků na živobytí a dětských přídavků novou dávku státní sociální pomoci. Podpora by se měla lišit pro domácnosti s příjmem do 1,43násobku životního minima a nad něj. Žadatelé by mohli mít nejvýš dvě nemovitosti. V jedné by museli bydlet. Druhou by museli do tří let prodat. Pokud by si ji ponechali, neměli by po tříleté lhůtě nárok na pomoc od státu. Úřad práce se zaměří i na auta. Vozidlo by mohl mít každý dospělý v rodině. Úspory mají být do 200.000 až 400.000 korun podle počtu členů domácnosti. Nespadá do nich ale spoření se státním příspěvkem, tedy stavební či penzijní, podotkl ministr.

    zeynet
    Zpráva byla změněna    22. říj 2024    

    Zdravím všechny 🫶
    Jsem tu nová chtěla jsem se zeptat jestli tu je někdo ze stejným případem v sobotu jsem byla poprvé na IUI přítel je v pořádku ale u mě byl menší problém s tím že mám míň vajíček jestli jsem dobře pochopila 🥴tak jsme vyzkoušeli metodu IUI proběhlo to v pořádku akorát jsem dojela domů večer jsem začala mít teploty 37 rýma kašel kýchám už i nervózně 🙄
    Dnes je to 4 den po IUI vzala jsem si první prášek gynprodyl který mám brát 10 dnů ráno večer cítím v břiše tlaky jako kdybych měla menstruace je tu někdo kdo to taky takhle měl docela jsem sto ho trošku smutná děkuji ❣️

    modrykonik
    Zpráva byla změněna    22. říj 2024    

    🌟 Hledáte dokonalý kočárek na celé dětství? Anex IQ je tady! 🌟

    Tento unikátní kočárek 3v1 vám vydrží od narození až po konec období v kočárku. V krabici najdete vše, co potřebujete – včetně klasické dvojkombinace i cestovní buggy sedadlo!

    ✔️ Variabilní design – přizpůsobíte si jej podle toho, jak vaše děťátko roste.
    ✔️ Perfektní pro městské rodiče – snadno přejde i přes trávu nebo obrubníky.
    ✔️ Sportovní sedátko vhodné na léto – s odvětráváním pro horké dny.
    ✔️ Hluboká vanička ideální pro zimní miminka.

    🎁 Navíc: Koupíte ho nyní u nás v nejlepší ceně a získejte ZDARMA designový fusak Mamaleto!

    ➡️ Více info a skvělá nabídka zde https://i.modrykonik.cz/dvojkombi_FUSAK_zdarma

    #anexiq #mamablog #mamatip #detskykocarek

    🤣🤣🤣🤣

    apacheeeAMBASADORKA
    22. říj 2024    

    Cestou z Moravy nám konečně vyšla návštěva tohoto místa, kam jsem si přála podívat se už roky 😍

    Nádherné to tam je ♥️