@kjucukovna už je to dlouho co jsem je dělala a dělám od oka tak se to pokusim dát nějak dohromady.zákld dávam vždycky datle (jsou sladké, ale asi by šli i jen rozinky). takže pytlík datlí 200g, pytlík rybízu (asi v něm bylo 100g?), hrst madlí a dvě lžíce slunečnic, lžíce kokosového oleje a nějaký sirup. všechno namočit na půl hod. pak se líp mixují. do mixeru přidam velkou lžíci kokosového oleje a sirup dle chuti (může být určitě i javorový, med jsem nezkoušela a i by to šlo bez něj, záleží na tom jak sladké vám to bude chutnat). vždycky tam přidám trochu vody aby se to líp mixovalo ale zas aby to nebylo moc vodové. at je to na hodně hustou kaši. potom to dam do malé misky na pečící papír a dam toršku zapéct. čas a stupně nevim. je potřeba to kontrolovat aby to trochu ztvrdlo ale ne zas moc. aby když se do toho prstem píchlo tak to bylo na omak měkké ale už jen lehce. pak to vyklopim do krabičky a dam to na mrazák aby to ztvrdlo uplně a pak se to dá krásně nakrájet. potom to uchovávam v lednci. pokud máte sušičku asi by to celé šlo udělat v sušičce. dělám je i místo rybízu s merunkama a to je taky dost dobré. nebo jsem je dělala kokosové, nebo jsem přidávala vanilkovou esenci. pokud se první várka nezdaří nezdávejte to. jsou užasné, zdravé, enegeticky výživné. držim palce
prosím jaký je postup výroby? lze udělat třeba z rozinek nebo jen z datlí? je možné rýžový sirup nahradit javorovým nebo medem?