Nemohla bych moc poprosit o recept ? Vypadají naprosto úžasně 😵
@pajiskazemlyna Medové trubičky
500 g hladké mouky, 200 g cukru, 100 g tuku, 3 žloutky, 3 lžíce medu, 3 lžíce mléka
Krém: 1/2 mléka Salko, 250 g másla
Vypracované těsto lechce vyválíme, vykrájíme kolečka a natočíme na trubičky. Ještě horké sundaváme. Salko uvaříme v plechovce ve vodě (3-4 hodiny). Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.
A necháváš odležet i s krémem? 🙂 Já je budu dělat poprvé letos 🙂
@zuzi82 takový blbý dotaz od někoho kdo nejí sladké =) to salko vaříš z důvodu toho aby ti zkaramelizovalo??? Dá se koupit i karamelové salko tak se ptám co je lepší? =) Děkuji za odpověď =)
@piskudlinek Je to asi jedno. Já kupuju to obyč a tři hodinky ho vařím, ale třeba sestra už přešla na to karamelové a chválí ho. Záleží asi na tobě, jestli se ti to chce vařit. 😉
@zuzi82
No po pravdě mě se nechce vůbec péct =( já vánoce nesnáším....
Je to pro mě normální den,ale manžel a jeho rodina prudí tak kvůli tomu se ptám....
A děkuji
jůůů - taky je dělám sice mám trochu jiný recept, ale jsou první které zmizí 😀
tedy já nevím čím to je, ale mě se to těsto nějak nechce spojit :/ jakože se spojí, ale je pořád takové drolivé :( nevíte někdo co s tím? Nebo je to normální?
@pipetulaa Je tam málo tuku, kdybys natáčela linecké, rozteklo by se to, tohle je takové suché a tuhé. Až to budeš válet, vyválej co nejtenčí, čím tenčí to bude, tím budou trubičky hezčí, když to necháš tlusté, tak se budou tak jako bortit. A ty spoje potři mokrým prstem, budou líp držet a při pečení se nerozpojí. 😉
taky přidám hloupý dotaz, ty trubičky pečete natočené na těch trubičkách? někde v jiném receptu to točí autorka hned jak to vyndá z trouby (psala, že má pak od toho popálené prsty :oD), tak přemýšlím, co je lepší způsob...
díky za bleskovou odpověď. tamto těsto je trošku jiné, spíš mi jde o to, zda je lepší udělat toto a natočit předem, nebo udělat tamto a natočit pak (i když jsem k tomu skeptická, už vidím, jak se mi to drolí), tyhle rohlíčky jsem nikdy nedělala, ale manžel, ach manžel, ten by je chtěl :oD
njn, co bychom pro ně neudělaly :oD
jooo a ještě jeden dotaz 😀 Jakej asi mají ty trubičky průměr? Mě se zdají takový tlustější, než ty co mám já...?
@pupickova Jo,když uděláš s čokoládovým budou taky dobrý😉 a trubičky můžou mít tak maximálně 1 cm, ale nikdy jsem je neměřila a dnes jsem dojela k našim, takže to ani nemůžu změřit. Ale to je jedno, jak široké je uděláš, ne? Čím tenčí, tím roztomilejší, ale aby vedle těch tvých rohlíků nepůsobily komicky 😀
@zuzi82 tak v poho...vůbec to nebude komický! 😀 Trubičky jsou taky dementní 😀 nevím proč se mi sesunuly, takže místo hezky kulatých mám takový šišouny 😀 navíc, jsou tvrdý jak kámen... když je budu z okna vrhat na kolemjdoucí, nejednomu způsobím otřes mozku! 😀
krém jsem udělala medovo skořicový...chutná trochu jako krupicová kaše 😀 😀
Tak teda děkuju za recept! 😀 😀
mohu se zeptat, jak dlouho péct a při jaké teplotě? Děkuji
jo jo naklik stupnů a zeptám se to karameloví salko už se nevaří ješte jsem sním nedělala tak nevím 🙂 a tuk dáváš heru nebo máslo ?
a ještě se zeptám skladuješ to v lednici nebo na chladném místě už to mám hotové a už se nato těším až to ochutnám 🙂
tak já je nechám v lednici
Prosim jak je v receptu 100g tuku- muze byt maslo?nebo hera....? Nebo co davate. Delam dnes.poprve
blbý dotaz trubičkového začátečníka... .-D to jak máš několik odstínů je tím, jak se to podaří vytáhnou t z prouby nebo se do části těsta přidává třeba kakao? .-))