@gramli Tatarská:
nadrobno nakrájím cibulku a dám svařit do vody s octem a moučkovým cukrem (měl by to být sladkokyselý nálev), cibulku scedím a smíchám s majonézou a přidám nadrobno nakrájenou sladkokyselou okurku.
Sýrová s nivou
do rendlíčku naliju mléko a do něho zhruba kostičku taveného sýra (mělo by být jeden šálek mléka=jedna kostička sýra), zahřívám a míchám, pak přidám nivu podle chuti a nadrcený česnek. Vše vařím, dokud se sýry nerozpustí.
Hořčicová
uvařím si trochu silného vývaru (může být i z kostky, přidám lžíci plnotučné a lžíci kremžské hořčice, zakápnu sojovou omáčkou a zahustím ve vodě rozmýchaným solamylem. Ještě chvilku povařím do správné hustoty. 😉
Švestková nám moc nejela, recept bych musela pohledat, ale příště si jí udělám jinak.
Všechny omáčky mají být studené, takže před podáváním vychladit. 😉
Muzu poprosit o recepty na ty omacky?🙂