124 / 262
    Masové fondue s domácími omáčkami - tatarská, sýrová s nivou, švestková a hořčicová

    Muzu poprosit o recepty na ty omacky?🙂

    27. led 2014
    zuzi82
    autor

    @gramli Tatarská:
    nadrobno nakrájím cibulku a dám svařit do vody s octem a moučkovým cukrem (měl by to být sladkokyselý nálev), cibulku scedím a smíchám s majonézou a přidám nadrobno nakrájenou sladkokyselou okurku.
    Sýrová s nivou
    do rendlíčku naliju mléko a do něho zhruba kostičku taveného sýra (mělo by být jeden šálek mléka=jedna kostička sýra), zahřívám a míchám, pak přidám nivu podle chuti a nadrcený česnek. Vše vařím, dokud se sýry nerozpustí.
    Hořčicová
    uvařím si trochu silného vývaru (může být i z kostky, přidám lžíci plnotučné a lžíci kremžské hořčice, zakápnu sojovou omáčkou a zahustím ve vodě rozmýchaným solamylem. Ještě chvilku povařím do správné hustoty. 😉
    Švestková nám moc nejela, recept bych musela pohledat, ale příště si jí udělám jinak.
    Všechny omáčky mají být studené, takže před podáváním vychladit. 😉

    27. led 2014