Žloutkové věnečky:
0,2l mléka, 0,1 l oleje, 160 g hladké mouky, 4 vejce, špetka soli
Krém: 300 g másla, 280 g moučkového cukru, 0,25l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr
Poleva: 200 g moučkového cukru, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu, 1 lžička oleje
Příprava:
Do hrnce dáme mléko a olej a špetku soli. Přivedeme k varu a pak postupně přisypáváme mouku a mícháme do chvíle, kdy se těsto začne odlepovat od stěn hrnce. Necháme vychladnout a do studeného zašleháme vejce (dělám v robotu, těsto je pak hezky rozmíchané a hladké). Pak stříkáme na pečící papír věnečky, které pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Troubu během pečení neotevíráme. Věnečky necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem. Na krém uvaříme pudink, do kterého zamícháme vanilkový cukr. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a zašleháme vystydlý pudink. Plníme věnečky a nakonec omočíme v polevě. 😉
musim reagovat, dufam ze neurazim.Zltkove venecky sa volaju preto ze do pudinku sa davaju syrova zloutka, A citam ten recept a tam to neni, skus ked robis ten krem jak rozkvedlas pudink pridat zltko a potom uvarit. A inak moze sa cesto robit aj s mliekom, aj s vodou ja robim s vody.
Mňááám, ty dělám často a jak tak koukám na tuhle nádheru, tak si asi nějakou várku upeču a klidně sama sežeru 🙂