zuzana.79
13. říj 2019
254 

Moje postřehy o emolienční kosmetice DERMEDIC, aneb jak jsem testovala produkty já

Když jsem si přečetla sdělení Modrého koníka, že je naplánované testování kosmetiky, která je příznivá pro pokožku se sklony k ekzému, vysušování a jiným neplechám, moje srdce malinko zaplesalo. Bylo mi jasné, že to nebude všelék, ale říkala jsem si, že by to mohlo být přesně pro mě, protože já taky nejsem diagnostikovaný pacient s ekzematickou, nebo atopickou pokožkou. Mám ‘‘jen‘‘ dlouholetý problém s extrémním vysušováním pokožky po holení a následným příšerným svěděním ve všech partiích těla, které o holení jen uslyší.

Tak jsem to takhle pravdivě napsala pod příspěvek, který vábil čtenářky ke zúčastnění se v testu.

Přiznávám, měla jsem velkou radost, když jsem se dostala mezi deset testujících. Hlavně jsem se moc těšila, na možnou úlevu.

Kosmetika dorazila brzy, krásně a funkčně zabalená a můj první a zásadní dojem mě nezklamal. Vždy totiž dám na vůni jakýchkoli produktů, které používám. Pokud mi daná věc nevoní, většinou si na ní nezvyknu, i kdyby měla kouzelné účinky. Nelibí odér toleruji jen bylinkám a lékařským produktům 😉

Dermedic je v parfemaci král! Přesto, že mě v konečné fázi nezklamal téměř v ničem. Parfemace je u těchto produktů pro mě top vlastnost.

Hodně jsem přemýšlela, jak pojmout recenzi, aby byla trochu objektivní a přínosná pro čtenářky i přes to, že za 14 dnů, nelze zcela kosmetické výrobky posoudit. Stejně, jako například vitamíny, dietní produkty atd.

Tak jsem se rozhodla, že jednotlivé testované produkty popíšu tak, jak jsem se s nimi seznámila já a jak se mi za ty dva týdny stihly představit. Neuvádím složení produktů, ani nic z toho, co si můžete přečíst u výrobce kosmetiky. Popisuju můj, subjektivní pocit z průběhu testu.

Dovolte mi, abych jak první představila mýdlo na ruce, o kterém výrobce uvádí, že chrání lipidový plášť pokožky. 

Mýdlo je jedna z prvních věcí, kterou použijete, když přijdete domů, kterou použijete při každé cestě z toalety, která vás provází v průběhu celého dne. U mýdla Dermedic z řady Linum emolient oceňuji, že za žádných okolností nikomu u nás doma nevysušuje kůži. To je pro mě priorita. Po umytí rukou tímhle mýdlem mám pocit příjemné svěžesti. Mýdlo má sametovou texturu, jemně pění, velmi dobře odstraňuje nečistoty i z dětských ručiček a stejně, jako většina produktů této řady, nádherně voní. 

Následujícím přípravkem, o kterém se rozepíši, je regenerační krém na ruce. 

Přiznávám, nejsem ruko – krémová. Možná právě proto, že vyžaduji od mýdla, aby nevysušovalo. Nicméně, protože tenhle krém byl součástí testovacího balíčku, používala jsem ho pravidelně, celých 14 dní. Stejně, jako mýdlo, má skvělou vůni. Je dost hutný, ale velmi rychle se po namazání vstřebává do kůže. Opravdu mluvím o několika vteřinách. Což je pro mě další super vlastnost. Vadí mi, když mám delší dobu pocit ‘‘mastných rukou‘‘. To pak krém radši nepoužiju. Tenhle od Dermedicu se rychle vsákne, ale pružnost kůže zůstává parádní. Víte, už mi je přes 40 a tak nemám tu krásnou hladkou pokožku na rukou, jako dřív, ale s tímhle mazáním nemám pocit stařecké kůže 😉 Za to taky dík!

Třetím a za mě asi nejpřesvědčivějším výrobkem z ředy Linum emolient je tělové mléko. 

Jemné, spíš tekutější, než krémové. Opravdu hydratuje pokožku! Bez debat! A opravdu zřejmě obnovuje vrchní vrstvu kůže. Protože, když si oholím nohy a poctivě je s ním každý den namažu, druhý den večer se neobjeví první ataky příšerného svědění. V noci mě nebudí zvuk, kdy sama sobě rozdrbávám kůži na nohou! Chtěla jsem Vám sem původně dát srovnávací fotky, ale za testovací dobu, ještě nemám zcela zahojená, původní poškrábaná, suchá ložiska, tak třeba doplním časem 😉 . Teď prostě jen píšu, že má kůže na nohou si lebedí. Zbytek těla, který dostává tělové mléko, jako bonus po koupeli, si lebedí taky. Opravdu hezky pečuje o stárnoucí pokožku. Krásně a rychle se roztírá a vstřebává. Tenhle produkt si budu stoprocentně kupovat i nadále. 

Poslední kousek z testované řady je zklidňující hydratační krém. 

Pravda, výrobce preferuje u tohoto produktu mazání na obličej. Můj obličej je, co se hydratace týče docela ok, tak jsem krém pro tuhle partii těla použila jen párkrát. Je hodně tekutý, méně parfemovaný, což myslím v oblasti tváře není na škodu. Nevstřebává se tak rychle, jako jeho bratři a zanechává na obličeji jakoby tenoučký film. Kůže je po něm vláčná.
Nicméně... Já mám ty problémy s nepříjemným vysušením a svěděním kůže po holení i na jiných místech těla.. A tak jsem tenhle zklidňující krém používala i na jinou ženskou ‘‘tvář‘‘. A světe div se, i tam fungoval. Ne tedy tak, že by odstranil vysušená ložiska kůže zcela, ale díky velké hydrataci, se opravdu svědění dostavilo v daleko nižší míře a nemusela jsem se uchylovat k masti s antihistaminickým účinkem. Prostě jsem si vystačila s tímhle krémem a trochu silnější vůlí.

Tak tolik je moje hodnocení a pocity z kosmetiky Dermedic, řady LINUM emolient. Tyhle produkty mě rozhodně nezklamaly a ráda je doporučím své rodině, nebo kamarádkám. Objednala jsem si ze stejné řady sprchový gel a už se těším, až ho budu moci vyzkoušet. Další produkty nakoupím i dětem.

Děkuji Koníkovi za možnost Dermedic testovat. Bylo mi potěšením.

#test_dermedic #recenze #zkusenosti_dermedic_linum

Začni psát komentář...

Odešli