zuzana.79
4. čer 2017
541 

I takové může být testování vaginálních tablet

Testovat „léky“ a psát o výsledku smysluplný výstup, je z mého pohledu trochu jiné, než povídat o tom, jak na nepůsobily hračky, nebo elektrické spotřebiče, či úklidové prostředky.

„Lék“ nebo doplněk stravy je prostředek, který působí na každého jinak a jeho hodnocení je velmi subjektivní.

Z počátku testování přípravku GYNIMUN Intim Protect jsem se snažila výstupy pro Modrého koníka pojímat trochu vesele a s nadsázkou, aby uživatelky bavilo si je přečíst. Dneska bych závěrečné shrnutí chtěla napsat naprosto vážně.

Tablety Gynimun jsem začala užívat zhruba 7 dní před menstruací. Měla jsem probíhající mykózu, tak jsem si řekla, že mi přijde smysluplnější je začít zavádět ve chvíli, kdy mám problém, než je pak užívat jen „preventivně“.

První dva dny jsem tablety zaváděla na noc, dle pokynů z příbalového letáku a stav mé „nemoci“ se nezhoršil, ani nezlepšil. Říkala jsem si, že dám přípravku čas a uvidíme.

Třetí den, cca hodinu po zavedení tablety u mě nastala kožní alergická reakce. Došlo k otoku vnějšího genitálu a připojila se mírná dušnost. Příznaky dušnosti odezněly po podání léku na alergii, otok genitálu cca o dvě hodiny později.

Složení přípravku jsem konzultovala s gynekologem i farmaceutkou a vypadá to, že budu opravdu ta vzácná výjimka, která je popsána i v příbalovém letáku.

Vzhledem ke skutečnosti, že žádná ze složek přípravku není alergenem, přichází v úvahu jedině laktitolmonohydrát, jehož chemické složení není známé, ale pravděpodobnější je moje přecitlivělost na některou z látek „obalu“ potahované tablety.

Na doporučení lékaře jsem užívání tablet přerušila. Nemůžu tedy objektivně hodnotit účinky tablet Gynimun, jejich pozitiva, ale ani negativa.

Pro mě z tohoto testování vzešel jeden důležitý fakt. Je důležité vždy číst příbalové letáky, vnímat své tělo a případné nastalé problémy řešit s lékařem.

Doufám, že všechny ostatní testující zaznamenaly ulevující účinky a Gynimun bude spoustě ženám dělat hezčí dny, díky úlevě od gynekologických problémů.

#test_gynimun

Začni psát komentář...

Odešli