@hannu Recept:
50 g špaldové mouky
50 g jemně mletých ovesných vloček
250 ml vody
50 g másla
špetka soli
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a necháme rozpustit máslo. Až směs začne vařit, nasypeme vločky s moukou. Musí se to dost míchat a hotové je to, až se začne kaše chytat na dno. (Jako u klasického odpalovaného těsta.) Jak směs vystydne, zašleháme vejce.
Na plech si dáme pečicí papír a potřeme ho máslem, aby se placka dobře odlepila, až bude upečená. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 min. Teplotu lze snížit, ale neotvírejte troubu, aby těsto zůstalo nadýchané.
Na náplň budeme potřebovat 500 g nízkotučného tvarohu. Vyšlehanou šlehačku (200 ml) se ztužovačem. 1 lžíci medu, vanilku.
Upečenou vychladlou placku rozpůlíme a na spodní plát namažeme povidla. Měla jsem už jen zbytek cca 50 g a rum dle chuti. Povidel by to sneslo určitě víc (100 - 125g), ale zase to o něco víc poteče.
Na povidla zlehka stejnoměrně rozetřeme vyšlehaný tvaroh a přiklopíme druhou plackou. Pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme na několik hodin chladit do lednice.
Překvapilo mě, že odpalované těsto vyšlo možná ještě líp než klasické s bílou moukou.
Boží. Je možné dostat recept, prosím? ☺️