Já zde mám bohužel jen formu na muffiny z IKEY, ze které vždy vyjdou takové atomové hřiby, tak v ní nepeču zrovna ráda, proto jsem těsto nalila raději do formy na biskupský chlebíček. O syrové těsto se děti div nepopraly ještě večer, když jsme pekli, aby bylo ráno na snídani. No a jak viděly, že je upečeno, už to chtěly jíst. Takže bráněno vlastním tělem 🙂 A teď recept, hodně jsem ho upravila. Byť je z mé fitness kuchařky, tak v původním receptu tukem a cukrem rozhodně nešetřili. Tak by nám to už nechutnalo. 240 g červených fazolí (doma uvařených či propláchnutá konzerva) 5 lžic kokosového oleje (mohl by být i jiný olej a já jsem dala cca 3 lžíce) 2 vejce 8 lžic třtinového cukru (4 lžíce jsou určitě dostačující) 3 lžíce kakaa 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky prášku bez fosfátu 1/4 lžičky jedlé sody Vše umixujeme ponorným mixerem a dáme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 min.
Já zde mám bohužel jen formu na muffiny z IKEY, ze které vždy vyjdou takové atomové hřiby, tak v ní nepeču zrovna ráda, proto jsem těsto nalila raději do formy na biskupský chlebíček. O syrové těsto se děti div nepopraly ještě večer, když jsme pekli, aby bylo ráno na snídani. No a jak viděly, že je upečeno, už to chtěly jíst. Takže bráněno vlastním tělem 🙂
A teď recept, hodně jsem ho upravila. Byť je z mé fitness kuchařky, tak v původním receptu tukem a cukrem rozhodně nešetřili. Tak by nám to už nechutnalo.
240 g červených fazolí (doma uvařených či propláchnutá konzerva)
5 lžic kokosového oleje (mohl by být i jiný olej a já jsem dala cca 3 lžíce)
2 vejce
8 lžic třtinového cukru (4 lžíce jsou určitě dostačující)
3 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky prášku bez fosfátu
1/4 lžičky jedlé sody
Vše umixujeme ponorným mixerem a dáme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 min.