Na kokosovou vrstvu: hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku sušených brusinek, hrnek ovesných vloček a 1/2 banánu. Na ovocnou vrstvu: 250 ml kokosové smetany (nesehnala jsem ji, tak jsem použila tuhou část z kokosového mléka), 100 g sušených brusinek, lžíci tahini pasty nebo arašídového másla, vanilkový lusk, 1/2 hrnku kokosové mouky, lžíci kokosového oleje, lžíci javorového sirupu (nemusí být) Na polevu 1 kvalitní 90% čokoládu, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce agáve sirupu a 1 dcl vody. Vločky umixuji na jemno. Dám do misky a rozmixuji spolu brusinky, kokos a banán. Vzniklou směs přidám k vločkám a pokud je hmota příliš sypká, přidám lžíci vody. "Korpus" utlačím do formy (cca 30x25 cm), kterou si před tím můžu vyložit pečícím papírem. Na ovocnou vrstvu rozmixuji všechny přísady. Vzniklou kaši rozprostřu po "korpusu". Polevu připravím rozpuštěním kokosového oleje ve vodní lázni. Přidám čokoládu, osladím sirupem a přidám kakao. Jakmile je směs rozehřátá, přiliji vodu a míchám, až se vytvoří hladký krém. Natřu ho jako třetí vrstvu. Nechám ztuhnout v lednici a před podáváním na cca 30 min. vyndám z lednice ven, aby povolila čokoláda, pak krájím.
Na kokosovou vrstvu:
hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku sušených brusinek, hrnek ovesných vloček a 1/2 banánu.
Na ovocnou vrstvu:
250 ml kokosové smetany (nesehnala jsem ji, tak jsem použila tuhou část z kokosového mléka), 100 g sušených brusinek, lžíci tahini pasty nebo arašídového másla, vanilkový lusk, 1/2 hrnku kokosové mouky, lžíci kokosového oleje, lžíci javorového sirupu (nemusí být)
Na polevu
1 kvalitní 90% čokoládu, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce agáve sirupu a 1 dcl vody.
Vločky umixuji na jemno. Dám do misky a rozmixuji spolu brusinky, kokos a banán. Vzniklou směs přidám k vločkám a pokud je hmota příliš sypká, přidám lžíci vody. "Korpus" utlačím do formy (cca 30x25 cm), kterou si před tím můžu vyložit pečícím papírem.
Na ovocnou vrstvu rozmixuji všechny přísady. Vzniklou kaši rozprostřu po "korpusu".
Polevu připravím rozpuštěním kokosového oleje ve vodní lázni. Přidám čokoládu, osladím sirupem a přidám kakao. Jakmile je směs rozehřátá, přiliji vodu a míchám, až se vytvoří hladký krém. Natřu ho jako třetí vrstvu.
Nechám ztuhnout v lednici a před podáváním na cca 30 min. vyndám z lednice ven, aby povolila čokoláda, pak krájím.