Dělám podle Kitchenette a byl výborný, jen těsto velice řídké. http://kitchenette.cz/clanek/190-bramborovy-kva... Takže jsem si upravila vlastní modifikaci pšenično žitného chleba se semínky a ovesnými vločkami. 3 stupňové kvašení - do lžičky kvasu dávám 3x 70 g žitné mouky a za 70 g vody. Po cca 1,5 dne mám připravený kvas, kam přidám 210 g žitné mouky a 280 g pšeničné chlebové od oka velkou hrst vloček, lžičku mletého koriandru, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli a 350 ml vlažné vody. Zpracuji těsto a nechám tak půl hodiny v klidu, pak přidám dýňová s slunečnicové semínka, mletá lněná semínka, chia a nechám znovu pod utěrkou odpočívat. Pak těsto přeložím a udělám bochník, který dám do ošatky. Pod utěrkou nechám opět min 3 hodiny kynout. Peču ve vyhřátém litinovém hrnci s poklicí na 250°C 10 min, pak odkryju poklici a teplotu ze začátku nechávám následně reguluju podle stupně propečení kůrky.
Dělám podle Kitchenette a byl výborný, jen těsto velice řídké. http://kitchenette.cz/clanek/190-bramborovy-kva...
Takže jsem si upravila vlastní modifikaci pšenično žitného chleba se semínky a ovesnými vločkami.
3 stupňové kvašení - do lžičky kvasu dávám 3x 70 g žitné mouky a za 70 g vody. Po cca 1,5 dne mám připravený kvas, kam přidám 210 g žitné mouky a 280 g pšeničné chlebové od oka velkou hrst vloček, lžičku mletého koriandru, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli a 350 ml vlažné vody. Zpracuji těsto a nechám tak půl hodiny v klidu, pak přidám dýňová s slunečnicové semínka, mletá lněná semínka, chia a nechám znovu pod utěrkou odpočívat. Pak těsto přeložím a udělám bochník, který dám do ošatky. Pod utěrkou nechám opět min 3 hodiny kynout. Peču ve vyhřátém litinovém hrnci s poklicí na 250°C 10 min, pak odkryju poklici a teplotu ze začátku nechávám následně reguluju podle stupně propečení kůrky.