58 / 64
    Bramborové noky se smetanovým špenátem a tofu.
    wendy84
    autor

    Noky (asi 2-3 porce): 370g uvařených, nastrouhaných brambor, 160-180 g mouky (zaleží na tom jaké jsou brambory, přisypávám postupně, 1:1:1 špaldová hladká:rýžová hladká:kukuřičná krupice), špetka soli, lžíce maizeny. Suroviny smícháme a rychle uhněteme hladké, nelepivé těsto, které ihned zpracujeme. Uválíme válečky, které rozkrájíme na cca 2 cm silné plátky, vzorek vytlačíme vidličkou. Dáme do vařící vody a vaříme 1 minutu poté co vylavou.

    Špenát: Na oleji uděláme zásmažku z rýžové mouky a zalijeme ji rýžovým mlékem (použila jsem domácí neoslazené), pořádně rozmícháme, aby se netvořily hrudky a 15 minut provaříme. Přídáme špenát, sůl, pepř, česnek a zjemníme rýžovou smetanou.

    Tofu a cibulku osmažíme na pánvi.

    2. únor 2017