Omáčka: 6 lžic drcených rajčat z plechovky, 2 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce tamari omáčky, 2 lžíce rybí omáčky,1 lžíce bílého octa,1 lžíce oleje, 1 lžíce šťávy z limety, 2 stroužky česneku,1 menší cibule, jedna chilli paprička.
Cibuli a česnek osmahneme na oleji, ale jen tak, aby nezhnedli. Přidáme chilli papričku a všechny ostatní suroviny a cca 5 minut necháme provarit. Predelame do skleničky, necháme vychladnout a pak aspoň 2 hodiny odležet v lednici.
Diky, příští vikend vyzkousim 🙂
Vendy musím pochválit i fotky, ta jídla vypadají opravdu velmi chutně. 🤗
No já už taky moc nestíhám. Jáchym se rozjel pořádně teprve v listopadu, předtím spíš dobal a ochutnával. To jsem ještě netušila, že bude požadovat maso 2X denně🙂). Tak se to spíš snažím nějak zkombinovat (já maso moc nemusím), ale naštěstí tady máme dobrou veganskou restauraci s rozvozem, když ne nejhůř🙂.
*rozjedl
@wendy84 Tak tu restauraci závidím. Já teď nemám moc příležitostí k nákupům, ono jen když ty dva narvu do košíku, tak už tam moc místa není, ale ani se mi s nima nechce, takže nakupuje manžel a to stylem, ze cast zapomene, cast mu prijde zbytecna a cast nenajde. 😀 Takze spis ted objednavam co se da.
Mňam, mužu recept na tu omáčku?