Recept: Batáty zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka. Na oleji osmahneme cibuli, přidámé nakrájený česnek, chilli papričku a koření Enchiladas. Necháme rozvonět a zalijeme plechovkou zavařených rajčat a jedním hrnkem uvařených fazolí (nebo taky plechovkou, ale bez nálevu). Osolíme, opepříme necháme chvíli provařit. Já jsem ještě na dochucení přidala lžičku lahůdkového droždí. Batáty rozkrojíme napůl, uprostřed trošku vydlábneme ( použila jsem do příkrmu pro prcka) a naplníme směsí .
Salát: zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubčím struhadle. Přidáme sůl, pepř, majoránku, šťávu z citronu, oliv. olej, vinný ocet a trošku třin. cukru. Mícháme rukama a hodně mačkáme, aby zelí změklo a pustilo šťávu. V originál receptu se používa majonéza/sojanéza. Já přidala nakonec jen 1 lžíci sojové smetany a bylo to super.
Recept: Batáty zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka.
Na oleji osmahneme cibuli, přidámé nakrájený česnek, chilli papričku a koření Enchiladas. Necháme rozvonět a zalijeme plechovkou zavařených rajčat a jedním hrnkem uvařených fazolí (nebo taky plechovkou, ale bez nálevu). Osolíme, opepříme necháme chvíli provařit. Já jsem ještě na dochucení přidala lžičku lahůdkového droždí.
Batáty rozkrojíme napůl, uprostřed trošku vydlábneme ( použila jsem do příkrmu pro prcka) a naplníme směsí .
Salát: zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubčím struhadle. Přidáme sůl, pepř, majoránku, šťávu z citronu, oliv. olej, vinný ocet a trošku třin. cukru. Mícháme rukama a hodně mačkáme, aby zelí změklo a pustilo šťávu.
V originál receptu se používa majonéza/sojanéza. Já přidala nakonec jen 1 lžíci sojové smetany a bylo to super.