Recept: 200g jáhel jsem rozvařila ve vodě spolu se dvěma lžícemi brusinek a jednou lžící datlí (cca 6 kousků). Nechala jsem vychladnout a společně s 1/2 tofu rozmixovala dohladka. Postupně jsem přisypávala mouku (hl. rýžovou a pšeničnou celozr.), dokud těsto nezhoustlo tak, aby se daly tvořit kuličky (příště přidám víc, aby se tak nerozjely jako tyhle🙂). Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které dáme na pečící papír a doprostřed promáčkneme ďolíček na náplň. Náplně můžete použít podle chutí - tohle měly být povidla bez cukru, ale otevřela jsem špatnou sklenici, takže nějaká rybízová směska🙂. Posypka- vlašské ořechy s kapkou medu a kouskem alsanu. Pekla jsem na 190 stupňů cca 20-25 minut.
Ve verzi pro prcka jsem vyměnila pšen.mouku za hl. kukuřičnou a v náplni je mák, para ořechy a domácí povidla bez cukru. Myslím, že vypadají trochu líp🙂
Recept: 200g jáhel jsem rozvařila ve vodě spolu se dvěma lžícemi brusinek a jednou lžící datlí (cca 6 kousků). Nechala jsem vychladnout a společně s 1/2 tofu rozmixovala dohladka.
Postupně jsem přisypávala mouku (hl. rýžovou a pšeničnou celozr.), dokud těsto nezhoustlo tak, aby se daly tvořit kuličky (příště přidám víc, aby se tak nerozjely jako tyhle🙂). Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které dáme na pečící papír a doprostřed promáčkneme ďolíček na náplň.
Náplně můžete použít podle chutí - tohle měly být povidla bez cukru, ale otevřela jsem špatnou sklenici, takže nějaká rybízová směska🙂.
Posypka- vlašské ořechy s kapkou medu a kouskem alsanu.
Pekla jsem na 190 stupňů cca 20-25 minut.