204 / 206
    Dort k 3. narozeninám
    Komentář byl odstraněný
    wendy84
    autor
    26. led 2018
    wendy84
    autor

    Recept na korpus: 200g polohrubé mouky ( dala jsem na třetiny mandlovou, kešu a pol.špaldovou), 4 velká vejce pokojové teploty, 100g medu, kůra z jednoho bio citronu, 1 lžíce ledové vody, 1 lžíce horké vody, špetka soli, 1 vanilkový lusk.

    Krém: 300g mascarpone, 300g smetany na šlehání, lžička vanilkového bio extraktu. (Pokud chcete krém sladší můžete přidat lžíci rýžového sirupu, ale není to nutné. Lepší je přidat lžičku sirupu do rozmačkaných malin, ktrerými potřeme korpus). 200g čerstvých malin- pár necháme na ozdobení dortu, zbytek rozmačkáme a potřeme korpus.

    Korpus: z bílků, špetky soli a lžíce ledové vody ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkou, medem a lžíci horké vody do husté pěny(šleháme dlouho, klidně i 15 minut, aby byla pěna krásně hladká). Přidáme citronovou kůru, mouku, znovu zašleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňu, cca 45-50 minut ( v klasické dortové formě). Po vychladnutí kospus rozkrojíme, potřeme rozmačkanými malinami a krémem. nahoru zase maliny a krém.
    Já jsem dělala dotr malý, vyšší. Takže jsem upekla korpus na velkém plechu (s pečícím papírem, 170 stupňů, 25 minut) a po vychladnutí jsem vykrájela podle misky 6 koleček, které jsem vrstvila na sebe s malinami a krémem

    26. led 2018