202 / 206
    Hráškový krém s vaječnými nudličkami a krutony.
    wendy84
    autor

    Do zeleninového vývaru (cca 3/4 litru ) dáme vařit jednu větčí bramboru nakrájenou na malé kostičky. Po 15ti minutách přidáme 1/2 pytlíku (asi 220g) mraženého nebo čerstvého hrášku a povaříme dalších 10 minut. Nakonec vše rozmixujeme, zjemníme trochou smetany a dochutíme muškátovým oříškem.
    Já z polévky ještě před mixování sleji jeden hrnek vody, poté přidám smetanu, rozmixuji a pak podle hustoty buď vodu přidávám zpět nebo ne🙂.
    Nudličky: v hrníčku vidličkou rozšlehám jedno vejce, ze kterého na přepuštěném másle osmažím omeletu. Tu pak studenou nakrájím na co nejtenčí nudličky. Do omelety můžete přidat čerstvé bylinky, šunku, sýr, papriku...

    26. led 2018