Masové kuličky: recept podle Kitchenette 300 g mletého hovězího masa 300 g mletého vepřového masa 1 vejce 100 ml mléka 1 stará celozrnná bulka 1 velká cibule,1 lžíce ghí nebo olivového oleje hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, kopr, pažitka, libeček) velká špetka mořské soli čerstvě mletý pepř 1 lžička nového koření 1 lžička muškátového oříšku 1/2 lžička mletého kardamomu. Vše smícháme dohromady, necháme chvilku odpočinout a mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které upečeme na pečícím papíru.
Omáčka: Z velké lžíce přepuštěného másla a 2 lžic rýžové mouky uděláme jíšku. Tu krátce osmahneme a zalejeme silným hovězím vývarem. Přidáme smetanu, jednu lžíci Tamari a za občasného míchání omáčku vaříme cca 20 minut.
Masové kuličky: recept podle Kitchenette
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
100 ml mléka
1 stará celozrnná bulka
1 velká cibule,1 lžíce ghí nebo olivového oleje
hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, kopr, pažitka, libeček)
velká špetka mořské soli
čerstvě mletý pepř
1 lžička nového koření
1 lžička muškátového oříšku
1/2 lžička mletého kardamomu. Vše smícháme dohromady, necháme chvilku odpočinout a mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které upečeme na pečícím papíru.
Omáčka: Z velké lžíce přepuštěného másla a 2 lžic rýžové mouky uděláme jíšku. Tu krátce osmahneme a zalejeme silným hovězím vývarem. Přidáme smetanu, jednu lžíci Tamari a za občasného míchání omáčku vaříme cca 20 minut.