201 / 206
    Švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a bramborem
    wendy84
    autor

    Masové kuličky: recept podle Kitchenette
    300 g mletého hovězího masa
    300 g mletého vepřového masa
    1 vejce
    100 ml mléka
    1 stará celozrnná bulka
    1 velká cibule,1 lžíce ghí nebo olivového oleje
    hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, kopr, pažitka, libeček)
    velká špetka mořské soli
    čerstvě mletý pepř
    1 lžička nového koření
    1 lžička muškátového oříšku
    1/2 lžička mletého kardamomu. Vše smícháme dohromady, necháme chvilku odpočinout a mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které upečeme na pečícím papíru.

    Omáčka: Z velké lžíce přepuštěného másla a 2 lžic rýžové mouky uděláme jíšku. Tu krátce osmahneme a zalejeme silným hovězím vývarem. Přidáme smetanu, jednu lžíci Tamari a za občasného míchání omáčku vaříme cca 20 minut.

    15. lis 2017