194 / 206
    Fermentovaná kaše z quinoy s horkou hruškou.
    wendy84
    autor

    Na 2 velké porce: 3/4 hrnku quinoy - tu namočíme do vody společně s 1 lžičkou nakyslé složky ( citronová šťava, syrovátka z jogurtu) a necháme nejlépe přes noc namáčet /fermentovat při pokojové teplotě. Před vařením scedíme a quinou ještě spaříme vroucí vodou. Quinou dáme do hrnce, přidáme 1,5 hrnku mléka ( tohle je kešu/vlašské), špetku soli a skořici. Kaši přivedeme k varu a za stalého míchání vaříme cca 5 minut. Poté zabalíme hrnec do utěrky a dáme na 20 minut pod peřinu. Mezitím si nakrájíme hrušky. V kastrolku rozehřejeme trošku másla, přidáme lžíci medu, rozinky, skořici , nakrájené hrušky a trošičku vody. Mícháme a provaříme cca 5 minut.
    Pokud chcete kaši hodně jemnou, stačí quinou s mlékem rozmixovat ve výkonném mixéru než ji začnete vařit.

    5. říj 2017