191 / 206
    Rýžová kaše ( nebo studená mléčná rýže) s perníkovou dýní.
    wendy84
    autor

    Rýži ( hnědou, mléčnou nebo Arborio) propláchneme a dáme vařit do mandlového mléka ( v poměru 1:4). Vaříme dokud není rýže měkká, pak ji ještě dáme na 15 minut pod peřinu. Poté rýži rozmixujeme, přidáme lžičku vanilkového extraktu, špetku soli a lžičku rýžového sirupu. A pokud je kaše hodně hustá, můžeme ji naředit mlékem nebo smetanou.
    Očistíme 1/2 dyně a velké jablko. Nakrájíme je na menší kousky, dáme do hrnce, přidáme 6 datlí, lžičku perníkového koření a trošku vody. Vaříme cca 10 minut, dokud dýně nezměkne ( a taky by se měla vyvařit většina vody). Vše rozmixujeme společně se šťávou z

    13. zář 2017