Chtěla bych tě mít doma. 😀 Co Jáchym, jí vše s chutí? A co školka, chodí?
@petasgec To bys nechtěla🙂) . Jí zatím všechno kromě zelí. Jo a vlastně letos začal bojkotovat jahody, ty teďka momentálně nesní v žádné podobě.-). Ale jinak si nemůžu stěžovat. Do školky teďka začíná chodit 2x týdně tak uvidíme, ale byli jsme tam už mockrát a vždycky byl spokojený. Tak doufám, že to tak i zůstane.
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. V papiňáku rozehřejeme trošku sádla, nudličky narychlo osmahneme a zalejeme vývarem. Hrnec zavřeme, vaříme cca 20 minut. Zeleninu ( tady paprika, mrkev, petržel, cuketa ) nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Na kokosovém oleji osmahneme cibuli, když zesklovatí přidáme nakrájený česnek, krátce osmahneme. Přidáme cca lžíci datlového sirupu, lžíci rybí omáčky, lžíci tamari a lžíci limetkové štávy. ( Rybí omáčka i tamari jsou dost slané tak pozor při přidávání většího množství. Proto maso ani zeleninu nesolím.) Směs promícháme, přídáme nakrájenou zeleninu, mungo klíčky a uvařené maso (bez vývaru). V cca 2 dcl vývaru rozmícháme 1 vrchovatou lžičku maizeny a přilejeme k masu a zelenině. Za občasného míchání dusíme cca 15 minut.