184 / 206
    Plněné papriky, bulgur.
    wendy84
    autor

    Hovězí maso nameleme, nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, starý žitný rohlík nakrajíme na kostičky a zalijeme trochou mléka. Vše smícháme, přidáme trošku soli, pepře, majoránky a jedno vejce. Papriky odřízneme cca 1 cm pod stopkou ( ty zbytky bez stopky přidávám do omáčky) a naplníme masovou směsí. Na přepuštěném másle, za stálého míchání, osmažíme trošku rýžové mouky ( cca 1 vrchovatou lžičku) , zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak ,špetku soli, bobkový list, nové koření. Do vařící omáčky vložíme naplněné papriky (+ ty zbytky paprik z vršků) a vaříme 30 minut na mírném ohni. Po třiceti minutách papriky vytáhneme na pekáč a dáme ještě na cca 20 minut/200 stupňů zapéct do trouby. Z omáčky výtáhneme koření a rozmixujeme ji tyčovým mixerem, popř. můžete trochu dosladit např. rýžovým nebo datlovým sirupem.

    4. črc 2017