Krůtí maso nameleme, přidáme nastrouhanou cibuli, červenou a zelenenou papriku (taky nastrouhanou), trošku soli, pepře, provensálské koření, stroužek česneku, 1/2 lžičky jemně pálivé hořčice a jedno vejce. Směs důkladně promícháme a mokrýma rukama tvoříme šulánky nebo kuličky, které upečeme v troubě na pečícím papíru. Omáčka: na sádle osmažíme nakrájenou mrkev a cibuli, podlijeme vývarem a necháme 10-15 minut dusit. Nakonec přidáme špetku soli a kurkumy, můžeme přidat i čerstvou petrželku nebo koriandr a rozmixujeme.
Krůtí maso nameleme, přidáme nastrouhanou cibuli, červenou a zelenenou papriku (taky nastrouhanou), trošku soli, pepře, provensálské koření, stroužek česneku, 1/2 lžičky jemně pálivé hořčice a jedno vejce. Směs důkladně promícháme a mokrýma rukama tvoříme šulánky nebo kuličky, které upečeme v troubě na pečícím papíru.
Omáčka: na sádle osmažíme nakrájenou mrkev a cibuli, podlijeme vývarem a necháme 10-15 minut dusit. Nakonec přidáme špetku soli a kurkumy, můžeme přidat i čerstvou petrželku nebo koriandr a rozmixujeme.