Krokety: v hrnci smícháme 100 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka (rostlinného nebo obyč.),80 g kukuřičné krupice a špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme cca 2 minuty. Směs musí být hodně hustá. Nemáme vychladnout (občas promíchneme) , přidáme 2 vajíčka a nakrájený medvědí česnek, promícháme a vylijeme do formy vyložené pečícím papírem. Rozetřeme navlhčenou stěrkou na plát silný asi 1,5 cm a vložíme na 30 minut do mrazáku. Po ztuhnutí nakrájíme požadované tvary a upečeme v troubě na pečícím papíře. ( 200 stupňů, dozlatova.)
V papiňáku-na sádle osmahneme cibuli a na kostky nakrájené vepřové maso, malinko osolíme, opepříme. Přidáme zeleninu ( tohle jsou zbytky z ledničky - paprika, jarní cibulka, rajče, kousek mrkve, cuketa), podlijeme vývarem a nakonec přidáme cca 2 dcl domácího kečupu. Hrnec zavřeme a necháme vařit cca 40 minut. Do hotového masa přimícháme nakrájený medvědí česnek.