139 / 206
    Jáhlové šulánky s mákem a švestkami.
    wendy84
    autor

    Šulánky: jáhly uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. (Dělala jsem z cca 150g jáhel a vyšly tři dospělácké porce.) Přidáme lžičku kukuřičného škrobu, špetku soli, rýžovou mouku a vypracujeme těsto, které se nelepí. Z těsta uvalíme váleček, který nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka, ze kterých uválíme šulánky.
    Šulánky dáme do vroucí vody a vaříme tak dlouho dokud nevyplavou, pak hned vytáhneme a mužeme dál různě upravovat nebo strčit vychladlé do mrazáku.

    Hotové šulánky jsem prohřála na pánvi s máslem, posypala mletým mákem, švestkami a malinko osladila rýžovým sirupem.

    26. lis 2016

    jsou hodně jiné než klasické bramborové?

    24. únor 2017