Na přepušteném másle osmažíme na kostičky nakrájenou dýni (hokaido nebo máslovou) a zalejeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 10 minut, dokud není dýně měkká. Uvařenou rozmixujeme na jemno (pokud je polévka moc hustá mužeme ještě přilít vývar nebo zjemnit rostlinnou smetanou), dochutíme nastrouhaným muškátovým ořískem, dýňovým olejem a posypeme nasekanými semínky.
Na přepušteném másle osmažíme na kostičky nakrájenou dýni (hokaido nebo máslovou) a zalejeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 10 minut, dokud není dýně měkká. Uvařenou rozmixujeme na jemno (pokud je polévka moc hustá mužeme ještě přilít vývar nebo zjemnit rostlinnou smetanou), dochutíme nastrouhaným muškátovým ořískem, dýňovým olejem a posypeme nasekanými semínky.