wawwaw
3. lis 2018
209 

Když snídani, tak pořádnou a se značkou BILLA naše BIO

Když jsem objevila na Modrém koníkovi testování produktů značky Billa a ještě v BIO kvalitě, neváhala jsem ani chviličku, protože mám Billu velmi ráda a hodně často nakupuji produkty Billa, které jsou podle mě velmi chutné, kvalitní a za dobrou cenu 🙂. Říkala jsem si: “Pokud by mě vybrali, mohla bych zjistit, jak chutnají produkty naše BIO, které jsem sice v prodejně zaregistrovala, ale zdálo se mi to dražší a dosud jsem nic nekoupila.“ A tak jsem se pokusila co nejlépe zodpovědět otázku: „Jaká je vaše ideální snídaně?“ Jedna z posledních vět byla, že svojí rodině uvařím, co jim na očích uvidím a je jedno, jestli je 5 ráno nebo 10 večer 🙂 A je to tak!

A byla jsem velmi překvapená, že mě do testování bio produktů v Bille vybrali. K testování jsem si vybrala prodejnu v Přerově v Galerii Přerov, kam chodím nejčastěji. Ale když jsem přišla na prodejnu, tak nikdo o žádném testování nevěděl a čekala jsem několik dní než se vše vyjasnilo. Nicméně všichni se snažili, abych své poukázky měla rychle u sebe a mohla se pustit do testování 🙂. A tak jsem se do toho pustila... Při prvním nákupu padla poukázka na 300 Kč, za kterou jsem nakoupila jablíčka, tvaroh odtučněný, farmářský jogurt, krémový sýr (typu lučina), sýr gouda 48% tuku, rajčata cherry, mouku pšeničnou - celozrnnou a zelený čaj. A už v obchodě jsem si skládala, co dobrého upeču. Jasná volba padla na jablíčkový koláč, který moji kluci mají moc rádi.

Takže, na jablečný krémový koláč potřebujeme:

1 balení esíček

100 g másla

1 polévková lžíce skořice

lžička kukuřičného škrobu

4 jablíčka naše BIO

čerstvý přírodní sýr naše BIO

tvaroh odtučněný naše BIO

třtinový cukr dle chuti

ovesné vločky naše BIO

2 polévkové lžíce pšeničné mouky - celozrnná naše BIO

Postup:

Rozdrtíme sušenky v mixéru nebo válečkem, zalijeme rozpuštěným máslem (80g), zpracujeme rukou a natlačíme do kulaté formy. Dáme podklad na 10 minut zapéct do trouby na 180°C a připravíme si krém. Smícháme krémový sýr, odtučněný tvaroh, třtinový cukr, skořici a vše zpracujeme metličkou nebo vyšleháme mixérem. Potom si připravíme posypku. Smícháme vločky, 1 PL lžíci třtinového cukru a trošku skořice, 2PL pšeničné mouky a 20 g rozpuštěného másla a vše zpracujeme vidličkou, nebo děti pomůžou 🙂 Ještě nám chybí oloupat jablíčka, zbavit jádřinců a nakrájet na malé půlměsíčky nebo kostičky, jak chcete 🙂 A jdeme skládat. Vyndáme z trouby formu s korpusem a vrstvíme krémovou směs, jablíčka a vše zasypeme posypkou. A dáme péct na 180°C na cca 30 minut. Až to začne vonět 🙂 Koláč měl velký úspěch a pro milovníky skořice (jako já) je to top! Takže jsem ho pekla ke snídani, nicméně se jedl přes celý den a všichni se oblizovali.

Jelikož já jsem milovník slaných snídaní, tak jsem další den zvolila asi nudnou, nicméně velmi dobrou snídani, a to: Kváskový chléb s krémovým sýrem naše BIO a goudou naše BIO 48% tuku. Těšila jsem se na rajčata naše BIO, ale tam přišlo zklamání. Po otevření rajčat jsem zjistila, že z cca 10 kousků za cenu 49,90 Kč jsou 3 shnilá :( Ani vzhled se mi moc nezdál, protože byla taková spíše oranžová než červená. Ale říkala jsem si, že to chuť zachrání. Ale zklamání bylo dokonáno, protože chuť byla mdlá, kyselá a málo dužiny. Tak jsem udělala malé srovnání rajčat naše BIO za 49,90 Kč a rajčat zakoupených u konkurence za 14,90 Kč. A bohužel rajčata konkurenční značky vyhrála na plné čáře. Jak můžete vidět na přiložené fotografii, tak je vám rozdíl patrný zejména v barvě, kde u konkurence byla rajčata krásně pružná, šťavnatá a měli plnou chuť.

Rajčata vlevo Billa naše BIO, vpravo rajčata konkurence. 

K této snídani jsem si ještě uvařila zelený čaj naše BIO. Sice bych ho moc pít neměla, jelikož kojím, ale mě to prostě nedá a jednou za čas si na něm pochutnám. A musím říct, že zelený čaj naše BIO je velmi dobrý, krásně voní a můžeme v něm cítit výraznou chuť lístků zeleného čaje, která je ovšem velmi lahodná. Tento čaj budu pravidelně kupovat a odsunul na druhou pozici mou oblíbenou značku zeleného čaje.

Druhý nákup jsem udělala o pár dní později, a jelikož můj Felixek miluje párky, tak jsem chtěla vyzkoušet, jestli naše BIO nabízí i sortiment párků. Našla jsem vídeňské párky s 84 % bio vepřového masa, tak jsem je hned brala. Teda cena za 200 g 79,90 Kč mě trošku vyrazila dech, ale co bych pro ty moje miláčky neudělala. Teda miláčky, no... jen pro Felixka, protože mu tak chutnaly, že se na tatínka už nedostalo. Párky byly opravdu moc dobré, při vaření nepraskly, nevytekla z nich žádná tekutina nebo tuk, držely krásně tvar a chuť byla masitá a šťavnatá. Takže v tomto případě byly párky velmi dobrou volbou. Vím, že spousta maminek si řekne, že párky jsou zlo, ale nejíme to každý den 🙂 Tyto párky si rozhodně nakoupím do mrazáku (pro strýčka příhodu a pro mého milovníka) a v tomto případě si ráda za kvalitu připlatím.

Do košíku jsem ještě vzala pukance naše BIO, dvě tyčinky Naturka Caribic naše BIO a avokádo naše BIO.

Další snídaně byla naše oblíbená pomazánka z avokáda, kterou již spousta lidí doma dělá. Jeden ks avokáda, rajčata naše BIO, půl šalotky, šťáva z půlky citronu a sůl a pepř dle chuti. A máme výbornou pomazánku, kterou jsem ani nestihla nafotit, jak se to rychle snědla 🙂 

Ráno, když jsem šla do školky s Felixkem, tak jsem měla po ránu hlad, a tak, než jsem snědla něco pořádněho, vzala jsem si do kočárku tyčinku naše BIO Naturka Caribic. A protože miluju kokos, tak mi moc chutnala. Jen mohla být trošku vláčnější, přišla mi hodně suchá a potřebovala jsem ji hodně zapít. Ale chuťově a na zahnání prvního hladu byla fajn.

Každé ráno se budíme s otázkou: "Co si dáš, Felixku, ke snídani?" "Ehm.... palačinku?"

"No... to by šlo, tak jdeme na to 🙂" A tak jsme si udělali ráno palačinky z pšeničné celozrnné mouky naše BIO (2 hrnky mouky), jedno vajíčko, hrnek mléka, třtinový cukr, skořice nebo perníkové koření a vyšlehat metličkou do hustší konzistence. A už jsme dělali palačinky 🙂 A byly výborné, nezbyla ani jedna. Tak-tak jsem vám je vyfotila. A food stylisti opět pláčou :D No, Felixek už brečel, že si ji chce dát 🙂

Ještě mi v lednici zbyly dva kousky goudy naše BIO, a tak jsme si udělali toustíky. Ty v poslední době děláme buď ke snídani nebo jako svačinku na cesty či doma. A u nás nejvíce vedou ty, které dělám samozřejmě s láskou (jako vše 🙂) A to: Toast namažeme máslem, dáme na to kvalitní šunku, kečup, sýr, cibulka, dávám ledový salát, ale teď jsem použila čínské zelí a zapečeme. Kdybych měla více sýra, tak dám víc, ale i tak to bylo velmi dobré a jen zaprášilo 🙂

Během testování mě navštívila kamarádka, a protože přijela hned v 8 hodin, tak jsem ji pozvala na snídani. Řekla jsem si, čím bych ji tak honem pohostila, a napadla mě jedna rychlovka, která boduje na všech frontách. Je to čokoládový fondán. A i ted chtěla kamarádka recept. Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravit hned nebo klidně chvilku dopředu a nechat v lednici než přijde návštěva. Pak stačí 8 minut v troubě a dobrota je na světě. A na tuto dobrotu potřebujete: 

1 vejce a 1 žloutek

150g tmavé čokolády (alespoň 50% čokolády)

 80 g másla

50 ml smetany 30 % tuku

2 PL pšeničné mouky celozrnné naše BIO

2 PL třtinového cukru

kakao na vysypání

Nad parou rozehřejeme máslo, čokoládu, cukr a až je směs rozpuštěná, mícháme, aby se krásně spojila. Před koncem tam nalijeme ještě trochu smetany a počkáme, až nám směs zchladne.

Začneme šlehat vajíčko a žloutek s třtinovým cukrem a až máme pěnu, přidáme dvě lžíce mouky. Poté do vaječné směsi přidáme čokoládovou směs a nalijeme do vymazaných zapékacích, muffinových příp. jiných misek, které jsou vysypané kakaem. Jak už jsem psala výše, můžeme to nechat ve formičkách v lednici, ale já jsem hned pekla 8 minut na 180°C. A bud necháme v mističkách (jako já🙂) nebo vyklopíme na talířek. Ideální je, když uvnitř těsto trošku teče, ale nemusíte se bát, je to hotové 🙂 A můžeme přidat malinový přeliv, jahodový či čerstvé ovoce. 

Jednu z posledních snídaní jsem udělala mugcake s farmářským jogurtem naše BIO. Ale protože po vyklopení se z toho stala šílená hrouda, která nebyla publikovatelná, tak vás o fotku raději ochudím 🙂 Nikdy jsem si nemyslela, jak to mají foodstylisti těžké! Nicméně, bylo to moc dobré, a i tento recept doma tzv. zlidověl, tak se o něj alepsoň podělím a určitě se vám povede líp jak mě 🙂 Na mugcake potřebujeme:

1 banán

1 hrnek vloček

1 vejce

skořice, čokoláda, strouhaný kokos, ovoce apod. Vše co máte rádi 🙂 

Smícháme to dohromady, dáme do hrnečku a do mikrovlnky na 600W na 1 minutu, a je hotovo. Podáváme s farmářským jogurtem naše BIO. Ta sladkokyselá chuť nemá chybu 🙂

Takže jsme otestovali všechno, a až na rajčata (i když jsem mohla chytit jen špatnou várku 🙂), jsem byla velmi mile překvapena kvalitou a chutí všech produktů. Velmi ráda peču a testuju různé koláče, a tak to u mně asi vyhrála mouka pšeničná naše BIO, která byla velmi jemně namletá, jemná chuť a ještě je zdravá 🙂

Na závěr bych chtěla říct, že prodejna Billa je přehledná, vždy tam najdu, co hledám, paní prodavačky jsou milé 🙂 A na prodejně je čisto. Co se týče přehlednosti produktů naše BIO, tak ty jsem na prodejně hodně hledala, protože logo je podle mě malé. Regál by mohl být nějak výrazněji označený, protože je na polici více produktů různých značek a až jsem se zeptala paní prodavačky, tak mě nasměrovala. Výběr ovoce naše BIO byl malý, chtěla jsem udělat i nějaké smoothie, ale z ovoce, které prodejna nabízela, jsem nevěděla, co vymyslet. Našla jsem mandarinky a banány, které bohužel procházely a už byly v nedobré kvalitě, takže takové smoothie by nemělo cenu dělat. Těšila jsem se na pomeranče v bio kvalitě, ty bohužel taky nebyly. Produktů naše BIO ke snídani bylo po celé prodejně zřejmě dost, ale zřejmě menší město, tak menší výběr. Zase na druhou stranu chápu, že u nás ve městě nemusí být taková kupní síla na produkty naše BIO. Ale jak vidíte, otestovali jsme, co se dalo a vše nám chutnalo.

Moc děkuji za možnost vybrané produkty otestovat a už teď vím, že budu testovat dál na vlastní pěst. A doporučuji je i ostatním!

#test_billa #recenze

Začni psát komentář...

Odešli