hele, kurz nemám, určitě bych někdy chtěla..zkusím nastudovat..že bych si řekla ježíškovi, ať se mi na něj složí? určitě to nebude žádná levná záležitost...ale jinak je to samozřejmě obšlehnuto...jsem ráda, že to udržím v ruce, ještě abych si u toho z hlavy něco vymýšlela 😀
@olusenka ale udělala jsem si jinou radost - nesnáším strouhání..a do těch pomazánek je toho vždycky hafo..navíc, když máš udělat 2-3dorty za dva dny..já se prostě vždycky nějak strouhnu..jsem na to nešikovná, furt strkám ruce, kam nemám 😀 tuhle jsem se tak strouhla do palce..no bylo to fakt fest..tak jsem se rozhodla, že si udělám radost a objednala tohle https://www.mall.cz/elektricka-struhadla/tefal-... ...už se ho nemůžu dočkat, kluka mýho novýho šikovnýho pomocnýho 😀
@vrabcak0007 tak tohle struhadlo mám doma už nějakou dobu, super na strouhanku, zeleninu ale salámy a sýr na pomazánku najemno strouhám stejně v ruce, v tomhle se to trochu matlá. Na hrubo jakž takž ale najemno moc ne. Možná kdyby se to dalo na chvilku do mrazáku? nevím.... To jsem Tě asi moc nepotěšila, co? Nebo to strouháš na tom hrubém normálně?
@olusenka no to ti dík teda :-P na hrubém akorát salám do pomazánky a kys okurky, jinak většinou všechno na jemném..no jsem zvědavá...v pátek budu dělat dvě sýrové pomazánky na dva dorty 🙂
@olusenka tak jsem teď dodělala dvě sýrové pomazánky..jednu z uzeného a jednu s trochou nivy...dohromady jsem na tom nastrouhala něco málo přes kilo sýra všech druhů a konzistence (rovnou z lednice) a 8 vařených vajec..pohoda...už jsem řekla, že ho miluju?? 😀 😀
@vrabcak0007 vážně na tom struháš nivu? Vejce? Leda ale na tom červeném hrubém, ne? Na oranžovém jemném to nejde, to mi neříkej, nebo poletí! 😀 Že by byl tupý? Ten můj? Ale co si pamatuju, tak to nešlo od začátku.
Hm, pomazánka z uzeného sýra, nivy....to zní zajímavě.
@olusenka 😀D všechno na jednom nástavci..barvu nevím..ale prostě na tenkém jako kdybys strouhala mrkev na pomazánku třeba...nechci provokovat, ale je to fakt 😉 😀 dělala jsem dva druhy..základ je vždy eidam a vejce a plus další výraznější sýr - většinou buď ten uzený..a pro echtsýraře jako třeba já - nivu...plus teda ještě jogurt, lžíce majolky pro chuť..sůl a pepř..v případě, že je česneková, tak ještě i česnek podle chuti ..no a já dneska dělala tu "klasiku" i tu výraznější verzi 🙂
sama? Podle předlohy? Nebo máš už nějaký kurz?
Já o něm uvažuju...