Protože se snažím držet dietu kvůli sooru, tj. nejíst bílý cukr a bílou mouku, a protože mě občas honí mlsná, udělala jsem obměnu mého oblíbeného receptu na muffiny.
Snad se taky někomu bude hodit pro inspiraci...
A té tahiny pasty se nebojte, příště jí dám i více - i když samotná se jíst moc nedá, v muffinech je moc dobrá.
Suroviny:
- 150 g špaldové mouky
- 50 g celozrnné mouky
- 80 g olivového oleje
- 90 ml kefíru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička tahiny pasty
- 3 banány
- 25 g rýžového sirupu
- vanilka
- 2 vejce
Postup:
- Banány rozmixovat tyčovým mixérem. Tekuté ingredience v pokojové teplotě prošlehat dohromady. V jiné míse promíchat sypké ingredience a smíchat poté obě směsi dohromady.
- Naplnit formičky.
- Péct při 180°C cca 20-25 minut. Troubu dát vyhřát cca 10-15 minut dopředu.
Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším 🙂