tuliberka
27. únor 2020
1424 

Naše nová tiskárna Canon PIXMA TS5352

Bylo 28. ledna, jako téměř každý den jsem otevřela stránku www.modrykonik.cz. Náhodou se mi ukázal příspěvek ze sekce „konik testuje“, který nesl název Vaše zkušenosti s tiskárnou Canon PIXMA TS5352“. To mě zaujalo. Hned jsem přidala svůj komentář, proč zrovna já bych měla být vybrána na testování.

Tiskárnu jsme doma momentálně neměli. Naše stará před rokem dosloužila. Hlásila neustálý problém se stavem barev a věčně nešlo něco vytisknout. Byli jsme dlouho bez tiskárny. Občas to v domácnosti teda chybělo.

A 5. února mi svítila IP, odesílatel konik_testuje. Zpráva zněla:

Ahoj, s radostí ti oznamujeme, že jsi byla vybraná k testování tiskárny Canon PIXMA. 

… 

Pěkný den ti přejeme,
"konik_testuje“

Hurá, měla jsem velkou radost. 

V pondělí 10. února přepravní společnost dovezla balík s tiskárnou. V balíku byla luxusní tiskárna s krásným designem v růžové barvě. Testování mohlo začít.

Fyzické parametry tiskárny

Hmotnost: 6,3 kg

Rozměry (Š × H × V): 403 × 315 × 148 mm

Vlastnosti CANON PIXMA TS5352

CANON PIXMA TS5352 je elegantní multifunkční tiskárna v růžové barvě 3 v 1 s rychlým připojením mobilních zařízení. Je to ideální nástroj pro uměleckou tvorbu. Je tvořená pro tisk ze smartphonu.

Tiskárna Canon je lehce ovladatelná hlavně díky zjednodušenému OLED displeji v českém jazyce, stavovému panelu s LED diodami a tlačítku pro vygenerování QR kódu. Kvalitní tisk zajistí prvotřídní inkoustové kazety FINE. PIXMA řady TS5350 šetří papír a automaticky tiskne oboustranně. Papír do ní můžete vkládat dvěma různými způsoby podle toho, jak vám to bude vyhovovat. Automaticky detekuje šíři papíru a přizpůsobí tak skenování nebo kopírování. Za pár vteřin vytisknete i fotografie bez okrajů.

Klíčové vlastnosti tiskárny

  • bezproblémové bezdrátové připojení
  • rychlost tisku černobíle 13 str.min. / 6,8 str.min barevně
  • vysoké rozlišení tisku až 4 800 × 1 200 DPI
  • přehledný 1,44palcový OLED displej a kazety FINE
  • rychlé a jednoduché ovládání – informační displej
  • vybaveno skenerem s rozlišením až 2 400 × 1 200 DPI
  • Wi-Fi – možnost připojení ke cloudu
  • automatický oboustranný tisk
  • zadní podavač listů a zásobníkem na 100 listů
  • snadné ovládání a bohaté rozhraní

Tiskárna Canon PIXMA TS5352 nabízí všestrannost a bezproblémové bezdrátové připojení. Tisknete, skenujete a připojujete se ke cloudu prostřednictvím aplikací Canon PRINT, Easy-PhotoPrint, Creative Park, … S aplikacemi se pracuje velmi intuitivně, není potřeba žádný návod.
Můžete využít také technologie AirPrint (iOS) a Mopria (Android). K tiskárně je možné se připojit i pomocí technologie Bluetooth.

Canon PIXMA TS5352 nabízí pár kliky, tisk jen tak, z mobilního telefonu během pár vteřin, což je zkrátka luxusní.

Naše stará tiskárna uměla tisknout pouze z počítače, notebooku. Takže bylo velmi nekomfortní tisknout fotografie vytvořené mobilem. Nejprve se musely přeposlat do pc, a pak teprve byl možný tisk. Což člověka mnohdy od tisku odradilo. Teď je úžasné během pár vteřin mít fotku vytištěnou a bez kablíků.

Pomocí aplikace Canon PRINT se připojíte ze svého smartphonu také ke službám Facebook, Instagram a dalším. 

Základní funkce, které jsou k dispozici při používání aplikace Canon: 

  • bezdrátový tisk a skenování
  • tisk s okraji nebo bez okrajů
  • snadný tisk webových stránek z prohlížeče
  • přístup k uživatelským příručkám
  • kontrola hladiny inkoustů a možnost zakoupení nových

Kopírování

Produkt nabízí také možnost kopírování. Tuto funkci zvládne každé dítě. Velmi rychle máme okopírovanou omalovánku, vystřihovánku, stránky z učebnice, … 

Barvy hezky odpovídají originálu. 

Tisk na fotopapír, Canon Print

Fotografie se vyberou přímo z Galerie a následně se odesílají k tisku. Barvy jsou poměrně věrohodné, odpovídají tomu, co vidím na svém displeji. 

Aplikace Creative Park

Na jednom místě na vás čeká nekonečné množství vzorů ke stažení a vytisknutí stisknutím jediného tlačítka. Bezplatná aplikace (pro iOS a Android) nabízí stovky barevných a zábavných šablon, které si snadno můžete přizpůsobit svému vkusu přímo v chytrém telefonu. Aplikace Creative Park představuje evoluci webové platformy Creative Park, která každoročně přiláká přes 10 milionů návštěvníků z celého světa.

Díky snadnému ovládání představuje aplikace jednoduchý a zábavný způsob kreativního tvoření pro celou rodinu. Aplikace zároveň umožňuje jejím uživatelům, aby si své výtvory opatřili vlastními texty nebo fotografiemi. Nikdy nebylo snazší vytvořit personalizované pozvánky na večírek nebo oslavu narozenin. 

Je však nutné vždy koupit požadovaný doporučený papír, který aplikace doporučuje.

Co mě zaujalo při testování nejvíce?

Tisk ze smartphonu 

Neskutečně pohodlný tisk přímo z telefonu „na dálku“, je zkrátka luxusní. Bez složitých zapojení, připojení, kabelů, nastavení. 

Kvalita tištěných fotografií

Fotografií se zabývám několik let a pečlivě vybírám společnost, u které fotky vytisknu. Mnohé „automaty“ běžně dostupné např. v drogeriích tisknou fotografie velmi nekvalitně, nevěruhodně. Jako náročnější klient jsem s tiskem Canon PIXMA TS5352 spokojená, barvy jsou poměrně věrohodné, tiskárna neprovádí přehnané automatické doostření, úpravy barevnosti a fotky nejsou zbytečně tmavé.

Design produktu

Mám ráda vkusné, hezké věci, což tiskárna naprosto splňuje. Skvěle se hodí do moderního interiéru. 

Aplikace Easy-PhotoPrint

Velký výběr šablon na koláže. Koláž lze velmi intuitivně vytvořit v aplikaci během pár kliků. Příjemné uživatelské prostředí.

Aplikace Creative Park

Nekonečná škála nápadů. A jak snadné to je. Nekonečné množství možností. Naše tvořivá Anetka je nadšená.

Závěrem bych uvedla výhody a nevýhody testovaného produktu.

Výhody:

  • bezproblémové bezdrátové připojení
  • vysoké rozlišení tisku
  • vkusný design 
  • tichá
  • přehledný displej v českém jazyce
  • automatická detekce rozměru vloženého papíru
  • rychlé a jednoduché ovládání 
  • možnost skenování a kopírování
  • intuitivní ovládání aplikací

 Nevýhody:

  • vyšší cena náplní do tiskárny, cartridge

Jsem vděčná, že jsem byla vybrána k testování skvělého produktu, ze kterého jsem neskutečně nadšená. Moc děkuji za tuto možnost. 

Tiskárnu Canon PIXMA TS5352 mohu JEN doporučit!

#test_canonpixma

#recenze

#zkusenosti_canonpixma

To je zajímavé, že jedna z vás ji má v češtině a druhá jen angličtině :D Nicméně jsem trošku zklamaná, čekala jsem od ní víc - ale za dva litry, co bych chtěla 🙂 Čekala jsem větší rozlišení tisku fotek, chybí mi v náplních třeba šedá barva, tak jak to mají ty lepší Pixmy. Asi na nějaké příležitostné domácí tištění z mobilu ok, ale já scrapuju a fotek vytisknu za rok stovky. Zůstaneme doma věrni vyšší řadě (i když ta růžová barva je úžasná :D :D :D) Díky za recenzi!

27. únor 2020

@ekulka Na domácí tisky, fotky do alba dětem, kopírování, tisk obrázků, pf, pozvánek, školních věcí, omalovánek, … je bezva. Na domácí využití splňuje všechno. Jsem spokojená. Jinak na tisk větších formátů fotografií samozřejmě využiji služeb jiných společností, které se profesionálním tiskem zabývají. Jj, růžová je velmi líbivá. 😀 😉 Jak píšeš, za tu cenu poslouží v domácnosti velmi dobře.

27. únor 2020

@tuliberka děkuji za naprosto luxusní recenzi. Musím říct, že to je jedna z TOP recenzí, které jsem zde četla a viděla, zvláště pokud uvážím, že je to recenze na drahé zboží.
Dlouho jsem se na tuto tiskárnu dívala a musím říct, že na základě Tvé recenze si ji pořídíme🙂 Na to naše běžné domácí tvoření to bude to pravé🙂 Jen uvidím, jak se na růžovou bude doma tvářit mužská převaha.

28. únor 2020

@ekulka noo, mohla by to uživatelka alespoň opravit, navíc když jí tam Katka přímo psala, že to tak není...

28. únor 2020

@kami1984 moc děkuji za hezký komentář. 😍 Potěší. Potom napiš, tvůj názor, pokud ji koupíte. 😉 Pěkný den! ❄🌞❄

7. bře 2020

@ekulka prosím tě, jakou vyšší řadu máš? Také o nějaké uvažuji, ale nemohu se rozhodnout. Díky. 🙂

17. črc 2020

@symcca my máme canon pixma mp980, je kombinovaná i se scanerem, to se někdy hodí. Nevim, jestli se dá ještě koupit, máme ji uz dlouho a šlape jak hodinky. Na fotky je opravdu dobra. Kdyby
sis nevěděla rady, klidne muzes poslat tebou vybranou tiskárnu a manzel na ni koukne, jestli je vo k čemu nebo zbytecne vyhozené peníze, on ma celkem přehled... proste kdyby neco, klidne napis SZ 🙂

18. črc 2020

@tuliberka dobrý den, můžu se zeptat teď po půl roce jak jste spokojena s tiskárnou? Trochu se bojím toho, že je inskoustova, tak jestli nevysychá a jak často vymenujete náplně?

29. říj 2020

Začni psát komentář...

Odešli