tratatundra
1. srp 2019
1553 

Dotvoř si svůj polštářek - recenze

Nejspíš nikoho z vás nepřekvapí, že v PEPCO trávím hodně času. Slídím po novinkách a ty nejzajímavější neváhám vzít a otestovat.

Aktuálně prodejny PEPCO nabízí velice hezkou kreativní DIY sadu na dotvoření polštářku pro holčičky a mohu říci, že je to jeden z nejlepších artiklů, které v regálech najdete. Ale pojďme pěkně po pořádku. Domů jsme si přinesli jednorožce, v nabídce naleznete i kočičku.

Co sada obsahuje?

V krabici naleznete polštářek s číselní šablonou, podle které se na něj umísťují textilní čtverečky v šesti barvách a dva druhy bavlnek. Celé tvoření pak probíhá za pomoci plastové jehly, která je také součástí balení. Důležitým prvkem jsou pak očička na suchý zip.

Jak na to?

Kreativní sada je určená pro věkovou kategorii 6+, nicméně, naše čtyři a půl letá polštářek zvládla vytvořit téměř bez problémů. Na polštářku jsou vyražené dírky, které jsou označené čísly, podle kterých se umísťují barevné čtverečky. Jaké barvě odpovídá které číslo je uvedeno jak v návodě, tak i na krabici. Za pomoci plastového udělátka se kousky látek vpichují do dírek. Je to velice jednoduché. Problematické jsou jen dírky po obvodě obrázku a dítě může mít problém je umístit, jelikož se při tlaku okraj prohne a nástroj podklouzne. Mně samotné se to několikrát stalo. Hříva jednorožce se pak vytváří stejným způsobem navlékáním bavlnek (podobné pletacím bavlnkám typu Kaja).

Očička zvířátek se na polštářek umísťují za pomoci suchého zipu, který se lepí přímo na polštářek. Suchý zip je samolepící.

A máme hotovo!

A co my na to?

Kreativní sada mě mile překvapila. Katce se tvoření moc líbilo a celkem ji to zabavilo na cca hodinu. Výsledkem je polštářek, který si dítě samo vytvořilo, což jej povyšuje na artikl nejvyšší důležitosti. Malé zklamáni nastalo při pohledu na výsledek a srovnání s předlohou na krabičce, protože jednorožci nejsou stejní. Nijaká tragedie se ale nekonala.

Už jsem malinko nastínila, že v našem případě byl trochu problém dostat čtverečky do dírek po obvodu obrázku, ale není to nic neřešitelné a jejich umístění vyžaduje větší sílu a malinko lepší manuální zručnost než má čtyřleté dítě. To samé platí i pro provlékání bavlnek- hřívy, jelikož bavlnky nejde zapíchnout jediným vpichem, ale je potřeba důkladně několikrát namáčknout do větší hloubky.

Celkový dojem ze sady je víc než pozitivní a úplně ji ani nemám co vytknout.

Určitě se stavíme i pro kočičkovou variantu.

Co se mně osobně líbí je, že si děti procvičí nejen jemnou motoriku, ale taky čísla, barvy a v neposlední řadě i trénují trpělivost. Této sadě dávám 1* a mohu doporučit všem kreativním duším. Sada je vhodná jako dárek pro malé tvořilky.

Pořídíte ji za 179,-

Na závěr ještě pár fotek.

#pepco

#inspirace

#diy

#tvoreni

Pepco má super věci ☺️☺️

1. srp 2019

Děkuji za podrobný popis. Dneska jdu do Pepca, tak zkusím sehnat.-).

1. srp 2019

Maji i pro kluky?

1. srp 2019

@ilous83 Klučičí jsem, bohužel, neviděla a na prodejně prý ani nebyly,což je velká škoda. 😕

1. srp 2019

Prosím pro natvrdlé... jak tam potom ty zapíchnuté čtverečky drží? Děkuji a těším se, pokud budeš dělat recenzi i na sovičku. 😉

1. srp 2019

@beag Otázka je jakým způsobem nebo jak kvalitně?

1. srp 2019

@tratatundra Vlastně oboje. 😀

1. srp 2019

@beag Dělaly jsme ji teprve včera, tak kvalitu zatím otestovanou nemám, ale vytahují se těžko i když chceš. Princip je, že v místech, kam strkáš ty čtverce je guma nařízlá do tvaru x a tím pádem, když dírkou provleknes latku, vrcholy proti sobe stojicich trojúhelníků te gumy fungují jako brzdy. Snad jsem to napsala srozumitelně.

1. srp 2019

@tratatundra Jo takhle, ona je to guma, tak to už chápu. Děkuji moc! ❤

1. srp 2019

Začni psát komentář...

Odešli