63 / 97

    ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S ČEPICÍ
    Podle Anuše Kejřové.
    Na vále rukama zpracujeme 300 g hladké mouky, 100 g bramborového škrobu (Solamylu), 150 g změklého másla, lžičku kypřicího prášku, 2 vejce a polévkovou lžíci strouhané citrónové kůry na hladké těsto. Rozválíme ho na vymaštěný plech, propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 170 stupňů ho 15 minut předpečeme.
    Po vyjmutí z trouby těsto potřeme zavařeninou, hustě poklademe půlkami švestek a vrátíme na 15 minut do trouby, nakonec koláč pokryjeme sněhem z 5 bílků a 80 g moučkového cukru. Dopečeme ještě 10 minut. RECEPT JSEM PŘEVZALA Z FACEBOOKOVÉ STRÁNKY KUCHAŘKY ZE SVATOJÁNU !!

    26. zář 2013

    doprkna! 😀 já potřebuju shozovat poporodní kila,jenže když vidím tady tu buchtu... pomoc! 😀

    26. zář 2013

    @ba0terka V klidu,v celém koláči je jen 80 g cukru 🙂

    26. zář 2013

    fakt? tak to jde 🙂 jdu sbírat švestky,děkuju! 😀

    26. zář 2013

    @ba0terka na dortovou formu jsem použila přesně kilo 🙂

    26. zář 2013

    tak to snad na tom stromu ještě zbylo 😀 děkuju,jsi moc hodná 🙂))

    26. zář 2013

    @terisek66 oo děkuji vypadá super i tak o víkendu vyzkouším dneska dělám mrkvový dort podle vašeho receptu 🙂

    26. zář 2013