Ahoj, do věrnostního programu jsme přidali dvě nové odměny. Jejich foto najdete i na konci článku s názvem Věrnostní program na:
    https://www.modrykonik.cz/katalog/firma/tentocz.... Krásny víkend 🙂. Veronika

    Ahoj,
    nezapomeňte, že už jen do dnešní půlnoci máte možnost zapojit se do naší soutěže 🙂 . Tak neváhejte využít tuto příležitost! Možná se štěstí usměje právě na vás 😉.
    Veronika

    Ahoj, naše soutěž u příležitosti blížícího se dne dětí byla spuštěna 🙂. Vše se dozvíte na https://www.modrykonik.cz/diskuse/soutez/soutez.... Držíme palce 🙂! Veronika

    Ahoj 🙂,
    u příležitosti blížícího se dne dětí pro vás připravujeme zajímavou soutěž 🙂. Sledujte náš fotoblog, kde se co nevidet dozvíte více.
    Veronika

    Krásný den 🙂,
    výhry pro uživatelky @zuza01 @hojda @ivca_doubek @bledulka @hancazivocich @mamo111 @mixxinka @aanysek @aklora @adri18 @lura @jasekd @garzonka @germaine @boobinka byly odeslané. Můžete je očekávat v nejbližších dnech 🙂.
    Pokud byste se chtěli podělit o radost z výhry, pošlete nám fotku. Rádi ji uveřejníme v albu výhry+výherci 🙂. https://www.modrykonik-pro.cz/katalog/firma/ten....
    Veronika

    tentocz_veronika
    31. bře 2016    Čtené 7x

    Výrobky zn. Tento

    Výrobce hygienických papírových výrobků značky Tento

    Ahoj, už máme vítěze hlavní soutěže 🙂 najdete je i na
    https://www.modrykonik.cz/diskuse/mesic-s-tento....
    Veronika

    Ahoj,
    dnešním dnem naše kampaň "Měsíc s Tento" na modrém koníku končí. Zbývá nám už jen vyhodnotit hlavní soutěž, rozdat dárky🙂.
    Chtěli bychom vám poděkovat za všechny vaše příspěvky, nápady, náměty, podněty, lajky...
    Bylo nám potěšením🙂!
    Samozřejmě, pokud budete mít jakékoliv dotazy, klidně nám napište přes IP, odpovíme vám i po ukončení kampaně.
    Veronika a Tento tým

    Krásný den 🙂, nezapomeňte, že dnes máte poslední šanci zapojit se do naší hlavní soutěže, která končí dnes ve 22.00 hod. Veronika

    Ahoj, výherce 3. soutěžní otázky je již znám. Najdete ho i na https://www.modrykonik.cz/fotoblog/tentocz_vero.... Ti, co nevyhráli, mají šanci zapojit se do naší poslední krátké soutěže, která právě probíhá. Tak nezmeškejte příležitost a zkuste se do ní zapojit svým tipem, možná tentokrát vyhrajete právě vy 😉. Veronika

    Ahoj, výherce 2. soutěžní otázky už známe 🙂. Výsledky najdete i na https://www.modrykonik.cz/fotoblog/tentocz_vero.... Nezapomeňte se zapojit do právě probíhající soutěže. Po ní nás čeká už jen jedna krátká soutěž. Veronika

    tentocz_veronika
    24. dub 2013    Čtené 0x

    Návštěva ve výrobě

    Dnes se společně podíváme do naší „kuchyně“, kde se zpracovává celulóza, sběrový papír a kde se vyrábějí naše výrobky značky Tento.

    Návštěvu začneme ve skladu sběrového papíru, projdeme kolem velké sběrové linky, která vyrábí recyklovaný papír. Náš průvodce nám říká, že jeho odpad se využívá například ve stavebnictví. „Papír lze recyklovat až sedmkrát, potom už ztrácí potřebné vlastnosti,“ dodává.

    Sběrová linka

    Jak vycházíme z haly, vidíme, jak bagr nakládá popisovaný odpad (přírodě neškodný a nezávadný kal) na náklaďák a ten ho každou chvíli odveze na další zpracování v průmyslu

    Odpadový kal

    Potom vcházíme do skladu celulózy, kde nám náš průvodce popisuje rozdíl mezi dlouhými a krátkými vlákny celulózy. „Delší vlákna zvyšují hlavně pevnost papíru“, vysvětluje. Vybere kousek bílé hmoty a nechá nás ji prozkoumat. Později nám prozradí, že vlákno, které jsme drželi v ruce pochází z Portugalska z eukalyptusu. „Tato celulóza se používá například pro výrobu kapesníčků, protože je výjimečně jemná,“ dodává.

    Veselý pán na vozíku přesouvá celulózu do papírenského stroje.

    Procházíme dveřmi, kde nás průvodce upozorní na velký hluk. Jdeme kolem ooobrovského stroje na zpracování celulózy.

    Pro pár informací si zajdeme i do jeho řídící kabinky, která se jmenuje „velín“. Procházíme i kolem laboratoře. „Máme tu stroje, kterými neustále testujeme a kontrolujeme kvalitu papíru. Zjišťujeme a měříme váhu, pevnost a pružnost papíru,“ vysvětluje nás průvodce a ukazuje na jeden z přístrojů.

    Laboratoř

    Když projdeme halou, dostáváme se do skladu mateřských kotoučů, které hýří různými barvami.

    Postupujeme do další haly, kde nám náš průvodce ukazuje, jak se vytvářejí jednotlivé vrstvy toaletního papíru. „V podstatě se navíjí jedna na druhou,“ vysvětluje.

    Dostáváme se do další haly, kde vidíme náš „menší“ papírenský stroj.

    Odtud se přesouváme do haly, ve které se mateřské kotouče zpracovávají na finální papírové výrobky. Je to náročný a do posledního detailu technicky propracovaný proces. Uvědomte si, že z tohoto mateřského kotouče, který je na začátku vložený do této linky, vycházejí ven malé kotoučky toaletního papíru 🙂.

    Potom se dostaneme do poslední haly. Je obrovská. „Pojďte, ukážu vám místo, z kterého je nejlepší výhled na celou halu,“ říká náš průvodce a my ho samozřejmě plni očekávání následujeme. A měl pravdu 🙂.

     Seshora vidíme i papírové kuchyňské rolky na svojí cestě do balící fólie.

    Cestou z haly se ještě zastavíme u stroje na výrobu kapesníčků. Řeknu vám, jde to neskutečně rychle.

    Vyjdeme ven dveřmi a náš průvodce nám říká, že to je už konec naší přehlídky. Tak mu poděkujeme, rozloučíme se a každý z nás se vrátí ke svojí práci.

    Touto cestou děkujeme všem našim kolegům, pracovníkům výroby za vstřícnost a panu Žabkovi za skvělou prohlídku továrny!

    Veronika

    Krásný den, výherce první soutěžní otázky už známe. Najdete je v albu Soutěže. Nezapomínejte, že nás čekají ještě 3 krátké soutěže, proto sledujte náš Fotoblog. Veronika

    Ahoj, jelikož jste mi někteří psali, že byste chtěli mít text v češtině, posílám ho i v českém jazyce: Krásný den 🙂, včera jsme se byli podívat ve výrobě, článek o výrobě uveřejníme co nejdříve. Ale zatímco na něj budete čekat, máme pro vás zajímavé tipovací soutěže. Vyhrát můžete mix našich produktů + překvapení od veverky 🙂. Soutěže budou časově krátké (od 10:00 hod do 22:00 hod následujícího dne. Vyhraje ten, kdo správně odpoví jako první, případně ten, který bude ... na konci soutěže nejblíže ke správnému výsledku. Budou celkem 4 a budou vyhlašované postupně, takže sledujte náš Fotoblog 🙂. Jejich znění najdete v připravovaném albu s názvem Soutěž. P. S. Jelikož nadchází víkend, na první soutěžní otázku můžete odpovídat až do neděle 21.4.2013 do 22:00 hod. Veronika

    Krásny deň 🙂, včera sme boli pozrieť vo výrobe, článok o výrobe uverejníme, čo najskôr. Ale kým naň budete čakať, máme pre vás zaujímavé tipovacie súťaže. Vyhrať môžete mix našich produktov + prekvapenie od veveričky 🙂. Súťaže budú časovo krátke (od 10:00 hod do nasledujúceho dňa do 22:00 hod. Vyhrá ten, kto ako prvý správne odpovie, prípadne ten, kto bude na konci súťaže najbližšie k správnemu výsledku. Budú celkom 4, budú vyhlasované postupne, takže sledujte náš Fotoblog 🙂. Ich znenie nájdete v pripravovanom albume s názvom Súťaže.
    P.s. Keďže ide víkend, na prvú súťažnú otázku môžete odpovedať až do nedele 21.4.2013 do 22:00 hod.
    Veronika

    tentocz_veronika
    19. dub 2013    Čtené 0x

    Metsa Tissue a životné prostredie

    Naša spoločnosť kladie pri výrobe našich výrobkov veľký dôraz na neustále znižovanie, prevenciu a minimalizáciu nepriaznivých vplyvov na životné prostredie.

    Zameriavame na optimalizáciu výrobných procesov, znižovanie spotreby energií a prírodných zdrojov, znižovanie odpadov a používanie surovín, ktoré sú tiež vyrábané s ohľadom na životné prostredie.

    V našej spoločnosti prísne dodržiavame separáciu odpadov a ich využívanie ako druhotných surovín pri ďalšej výrobe, prípadne recyklácii.

    V segmente výroby tissue papiera sme lídrom v zavádzaní procesov s nízkym dopadom na životné prostredie.

    Vodná Energia

    Starostlivosť o životné prostredie nie je len fráza: vyžaduje si dobré skutky a reálne činy voči prírode. Naša žilinská továreň je napojená na Vodné dielo Žilina a pri výrobe primárne využívame zelenú vodnú energiu vyrobenú vo vodnom diele a jeho vodnej elektrárni. Kúpa výrobkov Tento je jednoduchá cesta, ako sa správať zodpovedne voči prírode.

    Menej CO2

    Snažíme sa minimalizovať negatívny dopad našej činnosti na životné prostredie. Produkty nazvané „Maxi a Giant“ majú oproti klasickým toaletným papierom a domácim utierkam výrazne dlhší návin (väčšiu dĺžku) a váhu (množstvo papiera) v každej rolke. Tým pádom, pri rovnakom počte balíkov v kamióne, prepravíme „viac“ papiera, ktorý vám vydrží dlhšie. Takto znižujeme znečistenie ovzdušia a zanechávame menšie ekologické stopy. Pre váš príjemný deň, dnes aj zajtra.

    Certifikáty FSC a PEFC

    Vďaka používaniu certifikovaného dreva, ktoré pri výrobe používame, vieme sledovať celú jeho trasu – „životný príbeh“. Od lesa – miesta v ktorom vyrástol, cez miesto spracovania na celulózu, až do našej továrne a odtiaľ k vám - zákazníkom.

    Môžeme si byť istí tým, že drevo má legálny pôvod a jeho ťažba je v súlade s udržateľným rozvojom, a tiež,  že sa počas celého výrobného procesu dodržiavajú práva všetkých zamestnancov.

    100 % recyklovaný papier

    Životné prostredie patrí nám všetkým. Žijeme a vychovávame deti vo svete, ktorý je teraz zraniteľnejší než kedykoľvek predtým. Preto sa musíme k prírode správať zodpovedne každý deň, dnes aj zajtra.

    V našej stále sa rozrastajúcej ponuke máme čím ďalej tým viac výrobkov vyrobených zo zberového, recyklovaného papiera. Ich kvalita a parametre sú provnateľné s výrobkami z celulózy.  

    Všetko, čo sa dá, sa recykluje

    Až  95 %  odpadu, ktorý pri výrobe našich produktov vzniká, sa recykluje. Odpad pokračuje vo svojom  životnom cykle medzi iným vo výrobe bioenergie a hnojív, stavebníctve, používa sa aj ako povrchový materiál pri skládkach odpadu a pri zemných prácach.

     Žiadne straty

    Využívame všetko drevo, ktoré sa vyťaží. Najcennejšiu časť stromu, čiže kmeň, dodávame pre stavebný priemysel. Celulózu vyrábame z hornej časti stromu - koruny a zo stromov, ktoré majú veľa konárov. Celulózu používame na výrobu lepenky a papiera, z ktorého vyrábame mäkký, hygienický a ekologický toaletný papier, papierové utierky a hygienické vreckovky. Z kôry stromov vyrábame bio-energiu pre vlastné použitie aj pre blízke okolie. Pri výrobe vzniká veľa užitočných vedľajších produktov, ako napr. borovicový olej a popol.

      Miestna produkcia 

    97 %  našich  nákupov surovín pochádza z Európy a 87 % z krajín, v ktorých máme vlastnú produkciu. Takýmto spôsobom sa snažíme znižovať prepravné vzdialenosti.
    Naše továrne sa nachádzajú v blízkosti bohatých lesných a vodných zdrojov. Naším cieľom je zvyšovanie využívania lodnej a železničnej prepravy. Aj od našich dodávateľov očakávame dodržiavanie rovnako vysokej etickej úrovne.

    Záruka pôvodu dreva

    V roku 2011 pochádzalo 81 % dreva spracovaného spoločnosťou Metsä  Group buď z PEFC alebo  FSC certifikovaných lesov. Tento podiel je pozoruhodný, nakoľko len 10 % lesov na celom svete je certifikovaných.

    Viac sa dozviete aj na http://www.tento.si/environment?serla_content_category=All.

    Krásny deň 🙂, zajtra pôjdeme s kolegom pozrieť do našej "kuchyne" as. výroby, aby sme získali materiál na pripravovaný článok. Ak je niečo, čo vás zaujíma a chceli by ste to vedieť, napíšte mi to do zajtra do 10:00 hod cez IP, spýtam sa za vás 🙂. Veronika

    tentocz_veronika
    17. dub 2013    Čtené 0x

    Vernostný program

    Dobrý deň,

    keďže viacerí ste nás cez IP kontaktovali ohľadom vernostného programu, prikladáme vám kratučký návod o fungovaní s jednotlivými krokmi.

    1. Kúpte si výrobok značky Tento s bodmi na zadnej strane obalu (žlté okienko)

            Kódy nájdete na týchto výrobkoch:

    • toaletné papiere (balenie po, po 4 ks, po 8 ks, po 12 ks, po 16 ks, po 24 ks),
    • kuchynské utierky (balenie po 2 ks, po 4 ks),
    • hygienické vreckovky (balenie po 10 ks, po 30 ks).

    2. Zadajte do vyhľadavača www.tentocampaign.eu.

    3.  Kliknete na zaregistrovať sa.

    4. Doplníte nasledujúce údaje a kliknete dole na zaregistrovať sa. Nezabudnite si prečítať pravidlá!

    5. Potom už len zadáte kód. Akonáhle vám ho načíta, zmení sa vám počet bodov.

    6. Ak nazbierate potrebný počet bodov 4 -30, kliknite na záložku odmeny a vyberte si konkrétny darček.

    7. Vyplníte uvedené políčka a kliknite na vytvoriť objednávku.

    8. Po vytvorení objednávky sa vám musí zobraziť takéto okienko + na zadaný e-mail vám príde potvrdenie, že ste vytvorili objednávku.  Teraz viete, že vášmu darčeku stojí v ceste už len samotné spracovanie a odoslanie 🙂. Vašich žiadostí je veľa, spracovávame ich priebežne.

    Pozor: e-mail a uvedené údaje + dátum objednávky + doklad o kúpe (originál príp. kópiu) si starostlivo uschovajte. V prípade, že vám darček nechodí, treba nám napísať  na www.tento.eu/kontakt všetky tieto údaje a my situáciu preveríme.

    Nové odmeny vo vernostnom programe

    Magnetka

    Kľúčenka

    tentocz_veronika
    16. dub 2013    Čtené 0x

    Metsa Tissue Slovakia s.r.o. Žilina

    Trošku z histórie:

    • výstavba továrne sa začala v júli 1905 na brehu rieky Váh , v blízkosti železničnej trate,
    • výroba bola oficiálne spustená 6. marca 1906,
    • v roku 1983 bol do prevádzky uvedený papierensky stroj číslo 1 na výrobu tissue papiera, následne k nemu boli dobudované linky na výrobu toaletného papiera a kuchynských utierok,
    • v roku 2006 sme sa stali súčasťou spoločnosti Metsa Tissue, so sídlom vo fínskom meste Espoo,
    • značka Tento zostala zachovaná ako označenie brandových výrobkov vyrábaných v žilinskom závode,
    • v súčasnosti sa v logu spoločnosti a skupiny Metsa nachádza zelený los ako symbol zelených lesov (slovo metsä vo fínskom jazyku znamená les).

    Značka a výroba:

    • charakteristickým identifikačným znakom našich výrobkov značky Tento bol v minulosti kvietok, ktorý v roku 2011 nahradil náš „maskot“ – veverička Tento.
    • Ponuka výrobkov našej spoločnosti tvorí tieto kategórie: toaletný papier, papierové domáce utierky, hygienické vreckovky, kozmetické utierky a servítky.
    • V súčasnosti sa v našom závode v Žiline vyrábajú takmer všetky toaletné papiere, od recyklovaných toaletných papierov akými sú Economy, Maxi až po prémiové produkty rady Feel Good.
    • V Žiline sa vyrábajú aj kuchynské utierky a  hygienické vreckovky.
    • Viac o našich výrobkoch sa dozviete v pripravovanom článku.
    • Naša spoločnosť okrem výrobkov pod značkou Tento, vyrába aj niektoré známe privátne značky nielen slovenských a českých reťazcov.

    Odbyt:

    • Výrobky a produkty z našej továrne sa predávajú okrem českého a slovenského trhu aj v Maďarsku, Poľsku, Chorvátsku, Ukrajine a pobaltí.

    Ahoj,
    už nám funguje naše nová www stránka www.tento.eu. Vyplatí se ji "proklikat" 🙂. Vzhledem k tomu, že jste velmi kreativní v našem tématu "100+1 způsobů, jak používat kuchyňské utěrky", mrkněte se také na záložku pro rodiny.
    Veronika

    tentocz_veronika
    12. dub 2013    Čtené 0x

    Věděli jste, že...?

    Aloe Vera

    • aloe vera je vnímána jako rostlina, kterou mnozí považují za zázrak přírody,
    • má příznivé účinky na lidský organismus,
    • aloe vera dokáže urychlit hojení ran, popálenin, pořezání, štípnutí,
    • léčí i alergie, vyrážky, ekzémy, podrážděnou pokožku, kuří oka, opary a mnoho dalších onemocnění kůže, pomáhá při hemoroidech, výronech nebo vředech, ale i bolestech hlavy,
    • omlazuje pleť, posiluje imunitu, stimuluje organismus, snižuje stres,
    • působí i jako antioxidant, váže na sebe škodlivé látky a tím detoxikuje organismus.

    Eukalyptus

    • pěstuje se hlavně pro jeho aromatické látky v listech,
    • roste velmi rychle, v závislosti na klimatu,
    • díky rychlému růstu a velké spotřebě vody sa vysazuje do močálů a bažin, které vysušují a zabraňují tak šíření komárů a malárie,
    • eukalyptus má příznivý účinek na dýchací cesty. Využívá sa na léčbu kašle, nachladnutí, zápalu průdušek nebo vedlejších nosních dutin.

    Dobrý deň, kampaň nám beží už 3 dni 🙂. Ďakujem za všetky "lajky" a príspevky, ktoré ste doteraz poslali. Pripravujeme pre vás zaujímavé články, atraktívne súťaže, máte sa na čo tešiť 🙂. Veronika

    tentocz_veronika