tangerina
28. lis 2020
323 

Úrazy už mě nezaskočí

Po narození syna jsem byla nejšťastnější maminka na světě. Ale samozřejmě se štěstím přišly i obavy, zda se o něj dokážu postarat za každé situace. Například jsem pečlivě studovala návod na monitor dechu a modlila se, aby nikdy nespustil alarm. Jakmile syn začal chodit, tak to začalo, přišly první pády. Upřímně jsem si přišla jako nejhorší máma na světě, že nedokážu pádům zabránit. Bohužel asi samy víte, že kolikrát těm situacím fakt zabránit nejde. No a nejlepší je v tu chvíli být připravená a umět na takovou situaci reagovat, bez zbytečné ho stresu a hysterie. 

Díky Modrému koníku jsem se dostala k online kurzu První pomoc dítěti, který zpracovala MUDr. Michaela Knězková. Díky tomuto kurzu jsem najednou získala pocit, že dokážu dítěti okamžitě pomoci. Samozřejmě, jako každá máma si přeju,abych znalosti získané na kurzu nikdy nemusela použít, nebo alespoň ne v ty život ohrožujících situacích.

Kurz je zpracovány tak, aby byl pro maminky praktický a užitečný a hlavně srozumitelný, aby každá máma, táta, ale i babička zvládla základní první pomoc doma. Kurz je rozdělen do tzv. modulů, ke kterým se maminka může kdykoliv znovu vrátit. Kurz je věnován jak části první pomoci miminku, tak pak první pomoci větším dětem. V části o miminku je  celkem 12 videolekcí.  V této části se maminky dozví např. jak vybrat pediatra a porodnici, o  motorickém vývoji dětí, o  monitoru dechu a a vsemi maminkami obávanému syndromu náhlého úmrtí, dále o očkování, febrilních křečích, teplotách i samotné resuscitaci kojenců, která je zásadně odlišná od větších dětí.

V části první pomoc dítěti je celkem 14 videolekcí. Zde se dozvíte, jak třeba  postupovat při úrazu, otravě  nebo popáleninách, které se u dětí velmi často stávají a mívají kolikrát fatální následky.

Za sebe hodnotím kurz velmi pozitivně, je zpracován velmi srozumitelně, takže laik opravdu pochopí, co v dané situaci rychle udělat.

Po absolvování kurzu vám zůstane přístup do členské sekce natrvalo, takže se ke kurzu a jednotlivým lekcím můžete kdykoliv vrátit a zopakovat si svoje znalosti.

Sama doufám, že nebudu některé znalosti muset v praxi použít.

Velmi ráda  tento kurz doporučím i ostatním rodičům a i prarodičům.

#test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

Začni psát komentář...

Odešli